Opis nie jest niechlujny tylko jest to opis osoby która się nie zna: "Obiektyw Canon Zoom Lens"
Wersja do druku
Poprosiłem o dodatkowe zdjęcia i dostałem zdjęcia zrobione w ubiegłym roku. Być może nie przestawił daty. Poza tym został zakryty s/n.
Sprzedawca określa aparat mianem kamery i jak pisze "kamera pochodzi z ameryki i w niedziele tam wraca".
Tu druga ciekawa aukcja
Przypomina mi się użytkowniczka z jakiegoś forum. Miała w planach zakup FF, no i po 2 dniach zamieściła zdjęcia. Oczywiście wykonane ze 2 lata temu. Ktoś zażartował "zapomniałaś przestawić datę".
Odnośnie sprzedaży bez opisów. Niegdyś rozgadałem się z kobitką sprzedającą 70-200/4. Było mi pogawędzić dopóki nie doszliśmy do tematu obiektywu. Dowiedziałem się, że sprzedawane szkło to nikon 70-200/4 IS (:mrgreen:)
Przez 30 minut użerałem się z nią o te szkiełko. W końcu zaczęły się rzucanie jedzenie - rozłączyłem się. Jakiś czas później ponownie zadzwoniłem. Znowu gadka długo trwała....
Witam,
może ten post nie do końca tu pasuje i nie wiem czy coś jest w tym podejrzanego, ale zapytam. Mój znajomy wynalazł sobie aparat u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10868148
i uparł się na zakup właśnie tu. Zapytał mnie o opinię, ale nie za bardzo znam tą firmę - może ktoś z Was miał styczność z tym sprzedawcą ? Ceny całkiem znośne, konto nie jest firmowe (mimo deklaracji wystawiania FVAT), człowiek nie podaje danych żadnych ani w sumie nazwy sklepu.
Dziękuję.
Jak masz działalność gosp i niewielkie obroty to nie musisz mieć konta stricte firmowego. Osobiste wystarczy. Działalność domowa w sensie sprzedaży nie musi mieć w nazwie firmy sklep. Nie trzeba mieć też w nazwie hurtownia, magazyn itp. Jak to jest FHU, FHUP, czy inny kotlet to też ujdzie. Najważniejsze czy to legal i czy odprowadza podatki.
Aha, pieczątki też obecnie nie trzeba mieć, na fakturze musi być odnotowana osoba upoważniona do wystawiania, więc własnoręcznego podpisu (zgodnie z wymaganiami unijnymi, polskimi chyba też) nie trzeba. Jednak większość się na fakturach podpisuje.
W sumie racja.
To oczywiste ;) W każdym bądź razie chodzi mi bardziej o opinie i czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tym sprzedawcą.Cytat:
Nie trzeba mieć też w nazwie hurtownia, magazyn itp. Jak to jest FHU, FHUP, czy inny kotlet to też ujdzie. Najważniejsze czy to legal i czy odprowadza podatki.
Aha, pieczątki też obecnie nie trzeba mieć, na fakturze musi być odnotowana osoba upoważniona do wystawiania, więc własnoręcznego podpisu (zgodnie z wymaganiami unijnymi, polskimi chyba też) nie trzeba. Jednak większość się na fakturach podpisuje.
W sumie od tego są komentarze na allegro. Jak się uparł koniecznie na tego sprzedawce to nie wiele można poradzić.
I słusznie.
Tak jakoś zawartość np. tego zestawu: http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-...260475609.html nie wydaje mi się adekwatna do ceny.