Kilka moich :-D proszę o krytykę.
1. Canon 50mm
2. Tamron 17-50 (50mm)
3. Canon 85mm
Wersja do druku
Kilka moich :-D proszę o krytykę.
1. Canon 50mm
2. Tamron 17-50 (50mm)
3. Canon 85mm
Ja mam w pewnym sensie też syndrom Michała :)
Wszędzie kadry centralne:P
Pierwsze podoba mi się najbardziej chyba ale popracowałbym raczej nad lepszym bw
W trzecim mnie drażni ten glow...
Nie wiem, nie znam się :)
extra:-D
Fajna tonacja, światło, jednak zupełnie nie podoba mi się brak kontaktu z modelką - zdjęcie (przynajmniej dla mnie) wygląda jakby było zrobione zupełnie przypadkiem.
Gdyby nie obróbka (wspomnainy 'glow') i plecak ze sprzętem po lewej stronie modelki byłaby to b. ciekawa fotka ;)
---
Mały eksperyment - ni to portret, ni to fashion;)
Proszę nie krzyczeć - te dwie klatki powstały pod wpływem przypływu wolnego czasu i kuszącej okazji wykorzystania 430ex zdjętej z sanek :D
Prawym zdjęciem (bez okularów) popsułeś klimat lewego. Dobre wykorzystanie wszystkich elementów (sprzęt, miejscówka, ubranie, model). Oby tak dalej.
Mz zdjęcie kwalifikuje sie do kosza za poucinane kończyny.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ekstra klimat b. Dobre światło podziel sie z nami szczegółami na temat użycia 430ex jaki dyfuzor/modifikator dystans od modela, contrast ratio etc.
Dzięki za komentarz :)
Jeśli chodzi o ustawienie 430-tki to wyglądało to mniej więcej tak:
1/8 mocy dla zrównoważenia światła zastanego i błysku - dzień był pochmurny, słońce dość nisko (fotografowałem ok. godz. 9 rano). Modyfikatorów nie zakładałem z prostej przyczyny - nie miałem nic co mogłoby zmodyfikować światło (to jedne z moich pierwszych zdjęć w stylu 'strobist' ;) ).
W planach mam już grida (DIY) i kilka innych wynalazków. Zobaczymy co z tego wyjdzie... :)
W lightroomie pobawiłem się troszeczkę suwakami (mniej więcej tak jak w T&T #72 tyle, że bez desaturacji), kilka masek lokalnych dla wyciągnięcie szczegółów z zupełnie czarnych miejsc (T&T #71) i na zakończenie mała (?) winieta.
Witam
Jestem w trakcie czytania tegoż wątku, ale zdarzało mi się już coś popełnić. Ciekaw jestem waszych wskazówek.
http://img18.imageshack.us/img18/3910/monikk.jpg
za ostre światło?
no i może trochę skadrować
reszta wydaje się być ok
no i jeśli chodzi o oczy w 2/3 kadru to nei są
i też nie znajdują się w mocnym punkcie ale to przecież nie przymus żeby tam były