Hm, wydawało mi się że to jest właśnie ok...a jak rozpoznać że już jest ok by dalej nie wyostrzać?
Wersja do druku
Hm, wydawało mi się że to jest właśnie ok...a jak rozpoznać że już jest ok by dalej nie wyostrzać?
na oko, trzeba to wyczuć.przeostrzyc mozesz jak chesz to wydrukowac.
co do pierwszego to za duzo wolnego miejsca za modelka, tlo zroznicowane ale nie rozprasza strasznie
tj juz wczesniej wspomnieli koledzy pozycja modelki odpada, popracuj nad tym.
"kochanie piersi do przodu i usmiech!" tak zawołaj, mów do Niej jak fotografujesz
postaraj się rozśmieszyć bedize fajnie
co do drugiego zdjęcia to fajnie wyszło z tymi trawami, takie wypełnienie kadru ale to co w PS zrobiles to mi się już nie podoba, popatrz na lewa rękę jakaś taka wygladzono przepalona, co jakis czas jakies ciemne plamy na skorze, dziwnei sie to oglada choc wlosy fajnie wygladaja
jako ze te zdjecia sa pozowane a pozy nie sa jakies dziwaczne i niewygodne dla modelki to postaraj sie zrobic jedna ujecie 3-4 razy i wybierz to na ktorym ostrosc jest tam gdzie chcles
Widzisz, widocznie jeszcze trochę za mało tutoriali zrobiłeś i jednak nie wszystko wiem...
Cały czas powtarzam, że jestem typem :
Tak to jest, że swoje niedociągnięcia często ciężko dostrzec.Cytat:
Zamieszczone przez Łk 6,41
P.S. Nie zdziwiłbym się, jakby oblał. To co się teraz dzieje z maturami, to przechodzi ludzkie pojęcie :P
misieek : pierwsze - obróbka na poziomie, modelka : tak jak powiedzieli poprzednicy. Wciągnąć brzuch, ściągnąć łopatki i od razu inna dziewczyna :P
proponuję wrócić do komentowania zdjęć. proszę o krytykę
50mm na cropie. Owszem powinienem krok dalej odejść, przy okazji było by odrobinę luźniej skadrowane, no ale to już następnym razem.
Wg mnie za centralnie i słabo oświetlona twarz, za to przez takie oświetlenie ręka staje się pierwszoplanowa , ale ja w portrecie też pierwsze kroki stawiam to wiesz ....:)
szkoda że ta deska 'przebija jej plecy' (ale moim zdaniem jest to najlepsza z fotografii które zaprezentowałeś w tym wątku).