Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF
Cytat:
Zamieszczone przez
darkon
Widzisz na tym forum tak się już przyjęło, że tylko FF można robić zdjęcia, ale jak chcesz się przekonać, że i APS-C nadaje się do zdjęć to zajrzyj do galerii użytkownika kurczeblade , zobaczysz, że można robić portrety bez pełnej klatki i to nie byle jak. Poczekaj jeszcze parę dni na 70D, coś czuję, że warto.
Jak chcesz jeszcze popatrzeć na portrety z apsc to i do mnie wpadnij, gdzieś tam mój temat w dziale portrety się znajduje :)
70D pojawiła się na stronie z DxOMark można sobie porównać z innymi matrycami
wnioski nasuwają się same - po pierwsze primo (jak to u mnie na wsi gadają) rewolucja w kanonie już była, po drugie primo wydaje się że canon obraca się wokół spraw drugorzędnych jeśli nie trzeciorzędnych dla fotografii, po trzecie primo kasy nie wydam :) i to jest jedyna dobra wiadomość, a kibicowałem temu korpusowi.
Na www.canon-board.info zaczęły się testy. Tu pierwsze wyniki - image quality.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
a kibicowałem temu korpusowi.
Na podstawie jednego testu skreślasz go? ;) daję głowę, że będzie mnóstwo testów wychwalających go pod niebiosa. A tak swoją drogą to jakiej rewolucji się spodziewałaś? Co musiałby mieć żebyś go kupił?
Canon 70D Review: First Shots
tu masz drugi,niezły test ;) Nie zwracaj uwagi na tytul,to jest obszerny,wyczerpujacy material...
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
bravd
Jakieś to dziwne - chyba do 60D mieli podpięte trefne szkło, albo im nie ostrzyło bo jakieś mydło na wszystkich przysłonach. Nie mówiąc o tym, że takie porównania, MSZ, nic nie wnoszą w kontekście oceny nowej matrycy. No, może nie zupełnie nic, ale niewiele.
Cytat:
Zamieszczone przez
Demonos
Jakieś to dziwne - chyba do 60D mieli podpięte trefne szkło, albo im nie ostrzyło bo jakieś mydło na wszystkich przysłonach. Nie mówiąc o tym, że takie porównania, MSZ, nic nie wnoszą w kontekście oceny nowej matrycy. No, może nie zupełnie nic, ale niewiele.
W porównaniu do 7d 70d też wypada lepiej w tym teście.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
70D pojawiła się na stronie z DxOMark można sobie porównać z innymi matrycami
wnioski nasuwają się same - po pierwsze primo (jak to u mnie na wsi gadają) rewolucja w kanonie już była, po drugie primo wydaje się że canon obraca się wokół spraw drugorzędnych jeśli nie trzeciorzędnych dla fotografii, po trzecie primo kasy nie wydam :) i to jest jedyna dobra wiadomość, a kibicowałem temu korpusowi.
A miałem przez chwilę nadzieję że przestaniesz już tu biadolić i przeniesiesz się na inne forum 8-). Może warto rozważyć taką opcję. Skoro tutaj mowa o zupełnie przestarzałym i zacofanym technicznie sprzęcie, bez widoków na zmianę stanu rzeczy to po kiego grzyba tu jeszcze bijesz pianę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
A miałem przez chwilę nadzieję że przestaniesz już tu biadolić i przeniesiesz się na inne forum 8-). Może warto rozważyć taką opcję. Skoro tutaj mowa o zupełnie przestarzałym i zacofanym technicznie sprzęcie, bez widoków na zmianę stanu rzeczy to po kiego grzyba tu jeszcze bijesz pianę.
nadzieja umiera ostatnia, nadal przecież jestem dumnym użytkownikiem canona, miałem ochotę kupić ten korpus w przeciwieństwie do większości użytkowników do mojej amatorskiej fotografii nie potrzebuję pełnej klatki.
Ciekawe kto zmieni 60D na 70D widząc tą dużą poprawę obrazka :lol: