Odp: Nowe obiektywy Canona 24-70/2.8L II, 28/2.8 IS i 24/2.8 IS
ta nowa 24-70L to jakas kupa smiechu - zaden argument nie przetlumaczy mi tylu wad opytcznych, w obiektywie za niebagatela 9000 pln
jakby 24-70L mkII kosztowala powiedzmy ~ 5000 pln, to bym przemilczal.
osobiscie nie uzywam zoom'ow, no ale ze ja nie uzywam - to nie znaczy, ze inni maja nie uzywac.
jak jest zapotrzebowanie na taki obiektyw to spoko.
ale 9000 pln za to cos??? brecht max :lol:
serio zaczynam myslec, ze Canon zatrudnil jakiegos imbecyla za głównego ksiegowego ;]
bez dwoch zdan zestaw 24L + 50/1.4 + 85/1.8 kosztujacy podobnie da o wiele wiele bardziej kreatywne mozliwosci fotografowania, juz nie wspomne o jasnosci.
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
ta nowa 24-70L to jakas kupa smiechu - zaden argument nie przetlumaczy mi tylu wad opytcznych, w obiektywie za niebagatela 9000 pln
jakby 24-70L mkII kosztowala powiedzmy ~ 5000 pln, to bym przemilczal.
osobiscie nie uzywam zoom'ow, no ale ze ja nie uzywam - to nie znaczy, ze inni maja nie uzywac.
jak jest zapotrzebowanie na taki obiektyw to spoko.
ale 9000 pln za to cos??? brecht max :lol:
serio zaczynam myslec, ze Canon zatrudnil jakiegos imbecyla za głównego ksiegowego ;]
bez dwoch zdan zestaw 24L + 50/1.4 + 85/1.8 kosztujacy podobnie da o wiele wiele bardziej kreatywne mozliwosci fotografowania, juz nie wspomne o jasnosci.
Tez jestem tego samego zdania - nawet biorac pod uwage pro dla ktorego jest to narzedzie pracy to jakos srednio mi sie kalkuluje kupowanie narzedzia za taka kase w Polsce. W US, ok, bogata Azja, ok, zachodnia Europa tez ok i tez sie zwroci w miare szybko ale w PL? Typowy zakup dla onanisty sprzetowego.
Canon Board ma nowego chłopca do bicia. 50/1.2 może już odpocząć :-D
Zaczynam podejrzewać, że firma canon jest już chłopcem do bicia... za dużo ostatnio tych wpadek, a klient niestety ucieka ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
a klient niestety ucieka ;)
Czemu "niestety"? Jeśli to prawda to zaczną ceny spadać 8-).
Gdzie do kurzu czy do....AF
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
za dużo ostatnio tych wpadek, a klient niestety ucieka ;)
Wyniki finansowe mówią raczej coś innego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Czemu "niestety"? Jeśli to prawda to zaczną ceny spadać 8-).
Jesteś optymistą :grin: w sprawie cen, jak dotychczas to canon ma jeden azymut ..., który prowadzi na północ. Co do ucieczki klienta to sam jestem tego przykładem... mam tylko już jedną nogę ;) w canon.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
strideer
Wyniki finansowe mówią raczej coś innego.
O ile to nie jest kreatywna rachunkowość :grin:.
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
O ile to nie jest kreatywna rachunkowość :grin:.
Tak tak. Takie bajanie jak powiedzenie, że większość użytkowników CB to malkontenci i narzekacze, którzy w sporej części nie będą mieli w rękach sprzętu, o którym tak wypisują. A nie, czekaj...
Cytat:
Zamieszczone przez
koraf
Jesteś optymistą :grin: w sprawie cen, jak dotychczas to canon ma jeden azymut ..., który prowadzi na północ. Co do ucieczki klienta to sam jestem tego przykładem... mam tylko już jedną nogę ;) w canon.
O:grin:.
Ja już mam w Canonie tylko stopę :)