Ktoś się tym beznadziejnym trollem wreszcie zajmie?
Takiego steku bzdur to nawet od słynnego XX YY z grupy pl.rec.foto.cyfrowe od dawna nie słyszałem :oops:
Wersja do druku
Sprzedalem 30D +50mm 1.8 (Sigme sprzedam) gdyz przechodze na 7D plus 50mm 1.4 +24-70 oraz jakas fiszka .
Merde - czy ja Cię obrażam ? oczekuję odpowiedzi dlaczego jest tak, a nie inaczej.
Beznadziejny Trol ? nie potrafisz inaczej rozmawiać ? nie zamieram nikomu robić przykrości, oceniam tylko subiektywnie co myślę o szkłach i oczekuje odpowiedzi co zrobić, aby nie popełnić więcej tego błędu.
Zachowujesz się jak jakiś uprzedzony do ludzi moderator.
To, że jestem tu od przedwczoraj nie znaczy, że nie mogę wyrazić własnego zdania które nikogo nie obraża a jest jedynie zdaniem na dany temat.
Że niby co.. ? mam siedzieć cicho i cieszyć się, że autofocus mi działa jak należy w obiektywie ? poruszam problem ostrości i oszukiwania innych twierdzeniem, że ( już któryś raz z rzędu ) canon 50/1,4 jest taki sam jak nikkor 50/1,4 Af-S
koniec obrażania Waszych świetnych szkieł - nie będę sie już na ten temat wypowiadał - tkwijcie nadal w przekonaniu, że 50/1,4 jest fajne i nie ma lepszych bo to canon.
Ja poszedłem o krok dalej i przynajmniej sprawdziłem na własną rękę czy faktycznie konkurencja ( teraz już nie ) oferuje podobny sprzęt.
Ale fundamentalną sprawą jest jedno - kto cię zmusza to tych cierpień Tantalu? Radziłem już, pogoń to całe dziadostwo miast projektować na nas lęki i upokorzenia. ,,Wasze'' szkła - nie mam udziałów w firmie Canon, nie jestem ich utrzymankiem. Płacę za szkła, które albo wcześniej sprawdzam (i wtedy mogę mieć żal do siebie) albo kupuję w ciemno i wówczas też mogę mieć żal do siebie. Widziały gały co brały? Jeśli tak to wołasz w studnię. Dostałeś to wszystko pod choinkę? Sprzedaj, oddaj na dom dziecka, spal, rozjedź czołgiem. Ale nie wiń społeczności forum za błędy i zaniechania firmy na C.
Używasz wulgarnego języka publicznie. To wystarczy.
Ty żadnej odpowiedzi nie oczekujesz. Wylewasz tu swoje żale i frustracje.Cytat:
oczekuję odpowiedzi dlaczego jest tak, a nie inaczej.
Beznadziejny Trol ? nie potrafisz inaczej rozmawiać ?
Jesteś tak subiektywny, jak Talib w samolocie nad NY :oops:Cytat:
oceniam tylko subiektywnie co myślę o szkłach i oczekuje odpowiedzi co zrobić, aby nie popełnić więcej tego błędu.
Co zrobić? Zmienić system na Nikona znów. Nie dość, że nie potrafisz Canonem zrobić zdjęcia, to jeszcze z matematyką trochę kulawo ;)
Jeśli ktoś w pierwszym swoim poście na forum od razu nam wmawia jaki to %^& system mamy, to trudno nie nabrać uprzedzeń.Cytat:
Zachowujesz się jak jakiś uprzedzony do ludzi moderator.
Z 50/1.4 możesz mieć trochę racji (ale tylko trochę - jest/bywa miękkie na 1.4, ale mydło przy f/4 to jest twoja projekcja), ale cała reszta zdradza, że mamy do czynienia z trollem.
Możesz. A ja mogę wyrazić swoje zdanie o twoim zdaniu.Cytat:
To, że jestem tu od przedwczoraj nie znaczy, że nie mogę wyrazić własnego zdania które nikogo nie obraża a jest jedynie zdaniem na dany temat.
No przecież nie jest. Canonowska pięćdziesiątka trafia ze wspomaganiem z lampy ;-)Cytat:
poruszam problem ostrości i oszukiwania innych twierdzeniem, że ( już któryś raz z rzędu ) canon 50/1,4 jest taki sam jak nikkor 50/1,4 Af-S
Trzymam cię za słowo.Cytat:
koniec obrażania Waszych świetnych szkieł - nie będę sie już na ten temat wypowiadał
Żeby się napić piwa nie trzeba od razu kupować browaru.Cytat:
Ja poszedłem o krok dalej i przynajmniej sprawdziłem na własną rękę czy faktycznie konkurencja ( teraz już nie ) oferuje podobny sprzęt.
Coś mam wrażenie że kolega psiada jedynie 50/1,4 i się roszczarował, bo 85 na 1,8 nieostre, chyba po kilku upadkach, może jeszcze 135/2 nie ostre albo 35/1,4 nieostre ?
Nie możesz - nie w tym stylu w jakim to uczyniłeś. Bluzganie, chamstwo i jeżdżenie na prawo i lewo którzy śmią mieć odmienne zdanie - to właśnie przegięte trollowanie. Miłego urlopu życzę (ban an 3 miesiące) , może poziom jadu zmaleje (w co wątpię :roll: , raczej klona się spodziewam).
Kolego są dwa wyjaśnienia tego problemu:
-albo nie za bardzo wiesz co kupujesz i ktoś Ci wcisnął jakiś uszkodzony obiektyw
-albo poprostu zdjęć nie potrafisz robić ;)
50 1,4 własnie na 5D jest całkiem uzywalny od pełnej dziury a od 2,0 mozna sie nim ciąć. I proponuje nie ciągnąc tego tematu tylko popracować nad własną techniką.