normalnie jesteśmy zakałą ludzkości :lol:
Wersja do druku
No, generalnie pytania o:
- zooma (miałem założoną 50 1.8 - "brak zooma" - "eee jak to?")
- megapiksele
- a jak tu zrobić żeby patrzeć w wyświetlacz (lifeview)
- a jak tu się nagrywa filmy
Standard. Ja już nie wdaję się w dyskusje tylko robię swoje (chyba że ktoś np. poprosi o jakieś fajne ujęcie - wtedy chętnie).
Ostatnio rozwalił mnie gość, który robił z kilkunastu metrów z lampą w jakiejś canonowej małpce i z dziwną wyższością patrzył na mnie, jak robiłem z założoną, ale wyłączoną 430...
Gdzieś pod miastem robiłem ślub, wcześniej zajrzałem do księdza przedstawiłem się itd. on szybko rzekł róbcie co chcecie. Ogólnie odniosłem wrażenie że ksiądz jest spoko.
Wszyscy czekają na księdza, młodzi również, 5min. po 16 a tu nic. Kolejne 5 min. wpada ksiądz bo okazało się ze zabrakło wina mszalnego.
Jak już się zaczęło to wiadomo, robię swoje, trzymając się zasad. Zerknołem na księdza a on zaczyna do mnie kiwać żebym podszedł, akurat było to w momencie gdzie wszyscy sobie siedzieli. Strach mnie obleciał bo myślę co żle zrobiłem, miał być taki spoko.
Podszedłem a on do mnie żebym mu zrobił fotkę na tle nowego ołtarza i obrazu :)
ja też w sumie, ale jak doszedłem do końca, przeczytałem ostatniego posta i zerknąłem na datę przedostatniego to miałem jeszcze większą.
przeszkadza Ci to? może dzięki temu ktoś zacznie ciągnąć ten wątek.. eh
Ja na przykład :-D
Ostatnio sie bawiłem nowym-starym 1d gdzieś w mieście. Na nim 70-200/2,8l i 430ex. Podchodzi jakiś młodzian i z uznaniem pyta oczywiście "ile ma megapikseli?"
Odpowiadam, zgodnie z prawdą, że 4.
Najpierw sie śmiał i pytał znowu, żebym nie żartował, a potem, jak wciąż utrzymywałem że 4 to sie obraził i poszedł :-D
Chyba na najbliższe wesele kuzyna, na wsi, gdzie królują 10-12MP samsungi zaczne odpowiadać że mój 1d z 2001 roku ma 36MP. Albo 48. :roll:
Nie zapomnij o 20-krotnym zoomie 70-200! :)