Odp: Sigma 85mm f/1.4 ART juz jest :D
Janeek na wszystkie świętości świata. Gdzie się nie pojawisz w dyskusjach tam wszędzie wywołujesz jakieś konflikty.
Ja wiem, że kochasz sigmę i każdy to już zauważył ale proszę Cię wrzuć trochę na luz. Może te studia prawnicze Cię tak znerwicowały.
Usiądź sobie przed tv odpal coś miłego i popijając meliskę weź głęboki oddech :)
Polecam każdemu, nie tylko świeżakowi :)
co do szkieł.
Sigma może będzie mega może nie, póki co za mało osób ją miało w rękach i nie ma za bardzo o czym dyskutować.
Canon 85L jest świetnym szkłem i ma swoje wady ale nadal daje się nim fotografować, jak canon wypuści coś nowego to po prostu będzie tak samo jak z każdym innym szkłem, stare wersje są zastępowane nowymi ( w każdym razie w zakresie który się dobrze sprzedaje)
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Ten pies to już chyba staruszek trochę jest ;-) Chyba, że się rozpędza dopiero ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Ten pies to już chyba staruszek trochę jest ;-) Chyba, że się rozpędza dopiero ;-)
Parę dni temu był młodszy o parę dni:)
Później usunę, w końcu to wątek o Sigmie:)
Cytat:
Zamieszczone przez
takpoprostu
Nie no przecież nie od body zależy szybkość AF obiektywu.
Szybkość ostrzenia zależy od body - nie darmo dają do niektórych osobny procek do AFa. Obiektyw - czy jego prędkość jest wykorzystywana maksymalnie zależy od tego do czego jest podpięty.
Cytat:
Zamieszczone przez
Irek07
Mój pies ma tak samą piłkę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Szybkość ostrzenia zależy od body - nie darmo dają do niektórych osobny procek do AFa. Obiektyw - czy jego prędkość jest wykorzystywana maksymalnie zależy od tego do czego jest podpięty.
No chyba nie tylko od body, bo są szybsze i wolniejsze obiektywy, niezależnie na jaki bodziak założysz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mariusz_C
No chyba nie tylko od body, bo są szybsze i wolniejsze obiektywy, niezależnie na jaki bodziak założysz.
Nie napisałem że "tylko" od body ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie napisałem że "tylko" od body ;).
Prawda ;)
Swoją drogą chciałbym zobaczyć jak kiedyś np 50/1.4 założona na 5dmk5 przebije np 85/1.8 na 5dmk1 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mariusz_C
Prawda ;)
Swoją drogą chciałbym zobaczyć jak kiedyś np 50/1.4 założona na 5dmk5 przebije np 85/1.8 na 5dmk1 :)
Canon 50 1.4 na 6d jest szybszy od 85 1.8 czy na 5d czy na 6d.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Eeee, są już telefony z drugim obiektywem właśnie do bokehu a PS wbudowany już w aparat wie jak to połączyć :)
Kto nie sprzeda szybko super jasnych stałek ten przegra życie (i straci pieniądze) :mrgreen:
Fakt, po co komu FF z grubą Sigmą kiedy takie śliczne bokiechy prosto z telefonu wychodzą...