Aparat do serwisu koniecznie!
Minie wam gwarancja na sprzęt a wy dalej będziecie pisać że coś jest nie teges
Wersja do druku
Aparat do serwisu koniecznie!
Minie wam gwarancja na sprzęt a wy dalej będziecie pisać że coś jest nie teges
Tak zrobię to już postanowiłem. Problem w tym że zwyczajem Panów z Żytniej, sprawdzą na pięknym krzyżyku w pięknym światełku i wyjdzie że AF jest rakieta. Odeślą mi i tylko stracimy czas.
Ułomność tego AF można zauważyć dopiero w ciemnym pomieszczeniu, w półmroku. Np sali weselne w której świecą się tylko kinkiety i świece na stołach. Wiele razy fociłem tam starą piątką i nie psioczyłem.
No nic skończy się pewnie wycieczką do Wawy i gorgoleniem się z nimi. Nie wiem jak im udowodnię to, bo musieliby mi udostępnić pomieszczenie, w którym panuje półmrok, by to zaprezentować. Myślę czysto praktycznie, po prostu wiem jak z nimi jest, byłem tam kilka razy skalibrować AF w starej piątce i innymi sprawami w 20D (czysto eksploatacyjnymi jak spust i migawka).
I dalej nie ma tam nic o tym że "sprzęt ma działać w różnych warunkach" jak byłeś łaskaw napisać wyżej - do tego się odniosłem. Reszta to już Twoja interpretacja - i wiara że urządzenia techniczne nie mają ograniczeń - doświadczenie uczy że całkowicie bezpodstawna.
Oczywiście że bijesz pianę bo z tego co piszesz wynika, że problem który masz nie rozwiązał się poprzez napisanie tylu postów. Być może masz zepsuty aparat i rozwiązaniem jest serwis,
Nie usuwałem żadnej strony, a jedynie link do zdjęć z Twojej strony bo był niezgodny z regulaminem forum.
To nie sprawa podejrzeń tylko skoro Twój przypadek jest odosobniony to taka możliwość nasuwa się z automatu.
Znaczy się jakich wymagań nie spełnia? To jest jedna cyferka według tego to może ostrzyć pięć godzin ale jak wyostrzy to znaczy że jest OK?
Dyskusja przeszła nam z " 5d m III w praktyce "na osoby dyskutujące". Poczyściłem.Proponuję wrócić do tematu.
Aparat jest stosunkowo nowy i uwagi na jego temat bardziej czy mniej trafne są niewatpliwie interesujace.
Personalne kłótnie IMHO nie.Szkoda czasu.
Widzę że na tym forum nie dyskutuje się z administratorami.
Nie chcę być nie uprzejmy i proszę tego nie odbierać ad preson ale widzę że jesteśmy prostowani dziwnymi argumentami:
Czy chodzi nam o to by sprzęt ostrzył 5 godzin?
Każdy wie że nie o to chodzi!
Tak jak poprzednio napisałem, jeśli jeszcze będę mógł to napiszę tylko jak rozwiązałem swoją sprawę.
Miłego weekendu!
W specyfikacji masz podane że sobie poradzi i nigdzie nie jest napisane w jakim czasie to zrobi.
Fakt faktem jeśli odstaje czasem reakcji od innych egzemplarzy to masz prawo się wkurzać i pisać że jak to zwykle bywa pierwsze egzemplarze produkcyjne cierpią na choroby wieku dziecięcego. Oczywiści pod warunkiem że taki stan rzeczy nie wynika z braku umiejętności czytania instrukcji ze zrozumieniem (ale takiego scenariusza nie zakładam).
Jest różnica między "5d III sobie nie radzi" a "mój egzemplarz sobie nie radzi".
...tym bardziej,że jest to chyba jak dotąd jedyny tak opisany przypadek - nie ma co bić piany dopóki nieznana jest opinia serwisu,do którego ma trafić...
--- Kolejny post ---
Jeśli tak będzie,to mamy dział "Autoryzowany Serwis Canon - CSI FOTO I VIDEO" gdzie będzie można opisać takie działania i podjąć z tym Serwisem polemikę :-?
No i ja się wreszcie doczekałem się swojego 5dmIII.. jako że w torbie mam jeszcze 5dmII i D700 podziele sie moimi spostrzeżeniami co do AF... W szybkości działania pomiędzy mII i mIII nie odczuwam różnicy, co do pewności i celności na środkowym punkcie to samo... na bocznych znaczna poprawa. Jednak porównując do D700 5dmIII zostaje w tyle (szybkość i celność). Dodam że canona pracował z 85L 50 1,4 i 24 1,4 nikon sigma 50 1,4, i 35 1,8G... i może tutaj jeszcze pozostaje kwestia szybkości AF w obiektywach... Jednak zawiodłem się troche bo miałem większe wymagania co do mIII.. Natomiast ergonomia i funkcjonalność nowej 5d bardzo przypadła mi do gustu..
Ekspresowa wizyta w serwisie i... aparat wrocil z dokladnie takimi samymi przypadlosciami, jak przed.
Wczesniej trafial idealnie, dzis loteria. 5d3 lezy w torbie. Mk2 w rece. Poooowooli, ale trafia ;)
Na to wygląda że ten typ tak ma... u mnie jak troche gorsze warunki na bocznych to loteria... środkowe trafiają, tak jak w 5dmII, ehh miejmy nadzieje że to wylecza jakimś nowym softem.