Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Może i powinien ale realnie tak nie jest. Realnie żaden sprzęt nie jest idealny - zawsze ma jakieś ograniczenia. Tak samo jak i to że aparaty cyfrowe nie są przeznaczone do używania w temperaturach ujemnych, pod wodą, w warunkach dużego zapylenia itd. Można by tak wymieniać bez końca. Są po prostu ułomne jak wszystkie ludzkie wyroby. Twój problem na razie jak wynika z dyskusji i odzewu innych userów jest jednostkowy - stawiałbym albo na błędy obsługi albo na wadę w sprzęcie. Nie sądzę żeby dalsze bicie piany tutaj coś Ci pomogło.
Nie wiem czy masz za zadanie cytować instrukcje w której producent zabezpiecza się przed wszystkim aby uniknąć problemów później z gwarancją czy po prostu masz za zadanie pisać rzeczy oczywiste. Nikt nie pisze tu o używaniu nowej piątki pod wodą i nikt nie bije piany. Rzecz jest oczywista AF powinien działać w każdych warunkach bo producent podaje jego zakres działania. W nowej piątce masz od -2 do 18 EV w starej od -0,5 do 18 EV.

Z pewnością nim usunąłeś moją stroną z drugiego postu mogłeś zobaczyć jaką fotografię wykonuję.
Tak się składa że od lata focę mało statyczne sytuacje i nie miałem problemu ze starszymi modelami aparatów więc nie rozumiem dlaczego podejrzewasz błąd w obsłudze.
Cóż najwyraźniej niektórzy muszą dotknąć by uwierzyć.