Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Tak. "Uwaga redakcji: Ta podróż została w pełni opłacona i pokryta przez firmę Canon."
Co do problemów z Eye AF w przypadku fotografowania osób w okularach to raczej oczywisty problem w każdym systemie. Nawet wczoraj robiłem sesję z różnymi okularami i trzeba sobie zdawać sprawę, że przy papierowej GO potrzebne są poprawki AFa. Zdawanie się pełni na technologię (nawet najlepszą) bywa czasem złudne.
Fajnie, że Canon ulepsza AF. Dobrze rokuje to na przyszłość.
Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Tak. "Uwaga redakcji: Ta podróż została w pełni opłacona i pokryta przez firmę Canon."
Umiem czytać ;).
... na tyle że piszą też, że w pewnych aspektach A9 i A7IV jest lepsze. Także możesz spać spokojnie ;).
Link wrzuciłem raczej z tego powodu, że to potwierdza ogólną tendencję iż w obecnym sprzęcie zmiany softowe mogą wprowadzić bardzo dużo.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
(...)Link wrzuciłem raczej z tego powodu, że to potwierdza ogólną tendencję iż w obecnym sprzęcie zmiany softowe mogą wprowadzić bardzo dużo.
I to jest fajne, z drugiej strony smutne jest, że nie daje się od razu wszystkiego co można tylko sztucznie ogranicza, by potem uprawiać marketing. Może zbyt daleko idąca teza, ale sorry, nie wierzę, że dopiero po premierze swojego produktu Canon to odkrył, że może być lepiej.
Wkurzają mnie te czasy "zaplanowanej nieprzydatności produktu" :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Umiem czytać ;).
... na tyle że piszą też, że w pewnych aspektach A9 i A7IV jest lepsze. Także możesz spać spokojnie ;).
Link wrzuciłem raczej z tego powodu, że to potwierdza ogólną tendencję iż w obecnym sprzęcie zmiany softowe mogą wprowadzić bardzo dużo.
Ale ja właśnie nie chcę spać spokojnie :) Chciałbym w końcu zmienić tą sonówkę, którą fotografuję na coś podobnego w Canonie :) A o "software upgrade" w Canonie już pisałem i nie chce mi się do tego wracać ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
I to jest fajne, z drugiej strony smutne jest, że nie daje się od razu wszystkiego co można tylko sztucznie ogranicza, by potem uprawiać marketing. Może zbyt daleko idąca teza, ale sorry, nie wierzę, że dopiero po premierze swojego produktu Canon to odkrył, że może być lepiej.
Wkurzają mnie te czasy "zaplanowanej nieprzydatności produktu" :(
To chyba nawet nie jest "nieprzydatność" ale powszechna rzecz u producentów czyli testowanie sprzętu przez użytkowników.
Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Niejaka firma Microsoft pokazała wszystkim jak należy wykorzystać klientów do testewania produktow i zeby jeszcze za to placili klienci a nie producent testerom
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
To chyba nawet nie jest "nieprzydatność" ale powszechna rzecz u producentów czyli testowanie sprzętu przez użytkowników.
Wiem, że słowo "nieprzydatność" nie bardzo pasuje w tym przypadku, ale miałem bardziej na myśli taki nurt rynkowy ;)
Fajny ten update. Fajnie, że nie trzeba czekać na niego 3 lata.
Ciekawe kiedy samyangi z RF ? Ktoś coś?
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
Fajny ten update. Fajnie, że nie trzeba czekać na niego 3 lata.
Ciekawe kiedy samyangi z RF ? Ktoś coś?
14mm i 85mm są już od dawna. Chyba, że czekasz na coś z AF.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
I to jest fajne, z drugiej strony smutne jest, że nie daje się od razu wszystkiego co można tylko sztucznie ogranicza, by potem uprawiać marketing.
Raczej byli pod ścianą i zoptymalizowali silnik. To samo jest w sterownikach do kart graficznych, każda nowa wersja działa troszkę szybciej.