Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Już przestałem liczyć ile w tym roku nowych obiektywów dostał Sony. Ile w tym czasie obiektywów dostał Canon? 1 manualny firmy ktorej nie pamietam jak sie nazywa.
Serio, w tej chwili przy tym systemie trzyma mnie już tylko RF 14-35, bo nie ma takiego szkła u konkurencji.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Już przestałem liczyć ile w tym roku nowych obiektywów dostał Sony. Ile w tym czasie obiektywów dostał Canon? 1 manualny firmy ktorej nie pamietam jak sie nazywa.
Serio, w tej chwili przy tym systemie trzyma mnie już tylko RF 14-35, bo nie ma takiego szkła u konkurencji.
No to co za problem? Zmieniaj system jak tylko tyle masz.
w tym, że mam już poplanowane wydatki na ten rok, ale w przyszłym wszystkie opcje możliwe o ile Canon się nie ogarnie
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
w tym, że mam już poplanowane wydatki na ten rok, ale w przyszłym wszystkie opcje możliwe o ile Canon się nie ogarnie
Ale co to znaczy "ogarnie"? Zapowiedzieli że będą wypuszczać ok. 7-8 obiektywów rocznie. Teraz jest bodaj ponad 30 RFów i kilkadziesiąt EF - jeśli to Cię nie satysfakcjonuje to zmień system. Jojczenie na forum w co drugim poście w najmniejszym stopniu nie zmieni planów spółki ;)....
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Z ciekawości jakie np obiektywy? Mi nie przychodzi do głowy żaden obiektyw, który spowoduje, że zrobię lepsze zdjęcie.
- jasna systemowa 85 1.4 nie-L
- 70-300 f5.6
- 200-600 f6.3
...
a prócz szkieł + 13mpx na matrycy A7IV vs R6
u Canona za dużo tych kompromisów - wysuwane jęzory, plastikowa ciemnica albo turbodroga jasność i nic pomiędzy, kastracja R6 do R8 za te same pieniądze, brak nowej puszki 30-35mpx i ogólnie ich polityka już mnie srogo irytuje
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ale co to znaczy "ogarnie"? Zapowiedzieli że będą wypuszczać ok. 7-8 obiektywów rocznie.
czekam na te nowe 8 obiektywów jak kania dżdżu 8-)
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Z ciekawości jakie np obiektywy? Mi nie przychodzi do głowy żaden obiektyw, który spowoduje, że zrobię lepsze zdjęcie.
Niestety jestem w podobnej sytuacji.
R wystarcza mi w zupełności, pixeli dość.
Kupiłem RF 14-35 żeby się coś działo ale EF 16-35 też robił robotę.
Dokupiłem RF 24-105 też dla zabawy - nie miałem nigdy spacerzooma.
Może podmienię EF70-300L na RF100-500 do krajobrazu - super szkło, fociłem nim trochę na próbę.
No ale to wszystko już jest w sklepach...
Na nic nie czekam.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
idź, tylko nie zapomnij podpisywać zdjęć czym robione no i koniecznie kup je wszystkie ;)
Jesli przejde to tu powiem tylko - tymczasem, borem lasem [emoji4]
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Jesli przejde to tu powiem tylko - tymczasem, borem lasem [emoji4]
Prawdopodobnie nie będzie z tego powodu zbiorowych samobójstw na CB.