Super muflon, świetne prace !
Wersja do druku
Super muflon, świetne prace !
Strona się zmieniła, można dalej ładować :-)) Kilka zdjęć z kolejnych testów następcy F-5 Tiger - Eurofightera. Choć w sumie, jego akurat na zdjęciach za dużo nie ma... raz że Hornety ładniejsze, a dwa że ten co miał być testowany, hmm... "er hat ein Computerfehler" ;-) szwajcarskie zimno mu nie służyło :-)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Ale Ty masz rękę do panoramowania Muflon! Przy tych prędkościach! Ja ćwiczę na łabądkach, ale wszystkie rozmywam... Potem mówię, że to art oczywiście, ale wiesz...
A dzięki tym zdjęciom coraz bardziej mi sie samoloty podobają :)
Akurat panoramowanie wszystkiego co żyje (ptaki, ludzie...) jest o rząd wielkości trudniejsze niż jakiegokolwiek urządzenia latającego/jeżdżącego/itp :) także nie ma powodów do zmartwień. I w sumie z 'artem' nie ma to wiele wspólnego, czysta technika :D
dwojeczke chetnie na scianie bym powiesil :)
Proszę: http://img441.imageshack.us/img441/6494/00840wi9.jpg - wykadrowane trochę inaczej, żeby ewentualnie można było dociąć do właściwych proporcji.
Tylko pozazdrościć możliwości robienia zdjeć "z powietrza" ;)
Jak dla mnie 1, 7 i 10 najlepsze.
I czy sytuacja na 9 to standard? Każdy tak może sobie chodzić koło samolotów?
A własnie, Muflon, przypomniało mi się.. W najnowszym numerze FK był artykuł o zdjęciach samolotów, z powietrza itp. i pisali przy okazji o stabilizatorze żyroskopowym. Myslałeś, żeby się zaopatrzyc w takie cudo?:mrgreen: Po Twoich wynikach moznaby zaryzykować stwierdzenie, że jest Ci to niepotrzebne, bo po 1 wyrobiłeś już sobie triceps lewej ręki, a po drugie z tego co wyczytałem chyba nie robiłeś zdjęć z pokładu samolotu, ale jesteś jedyna osobą, która przychodzi mi do glowy, która mogłaby pomysleć o zakupie takiego czegoś:grin:
PS: Jeśli nie Ty, to może na tych pokazach widziałeś kogos "pro", kto posiadał ten IS?
Właściwie na wszystkie pytania sam odpowiedziałeś :) Tak, chodziło pewnie o stabilizatory Kenyon. Mi to niepotrzebne :) już nawet 500/4 z ręki powoli dochodzę do takich czasów jakich potrzebuję.
Nie widziałem nigdy na pokazach nikogo z tym sprzętem, bo i po co - do robienia z ziemii, jeśli już ktoś nie daje rady z ręki, znacznie poręczniejszy jest statyw. To jest sprzęt przede wszystkim do zdjęć z powietrza, gdzie "ziemia" trzęsie się trochę bardziej niż ręce po setce :mrgreen:
500 z ręki???
Jesteś cyborgiem Muflon??
E, bez przesady... owszem, jestem słusznych rozmiarów, ale pod względem siły w rękach raczej poniżej przeciętnej - ot typowy geek komputerowy, zero ruchu na co dzień, na plecach garb, rosnący brzuch itp :-?. To naprawdę nie jest aż taka sztuka, 500/4 to obiektyw zrobiony właśnie pod kątem używania bez statywu - w przeciwieństwie do np. 400/2.8 czy 600/4.
(A i tak widuję czasem "małe żółte ludziki" dziarsko wymachujące tymi ostatnimi :))
Lata mijają a Ty ciągle wierny swojej pasji ... Pamiętam jak często zaglądałem do Twojej galerii 4-5 lat temu, jak miałeś 10d, potem 20D .... a i dziś ten materiał broni się z powodzeniem. Obecny oczywiście świetny, gratulacje!
Pierwsze pstrykanie w tym roku - tradycyjne "pokazy" sprzętu z bojową amunicją, pod hasłem: ochrona szczytu w Davos.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Slideshow: http://danielrychcik.com/wef09/
BTW: Pamiętam, że ostatnio były jakieś dyskusje na temat wielkości zdjęć... zgodnie ze szwajcarską zasadą p.t. uważam że to prawo jest durne, ale dopóki jest to jestem za ściganiem tych, którzy je łamią :-) zmniejszam się się z automatu o 1/3... Kto będzie chciał, kliknie :-/
Hmm.. #14 proste, ale fajne.. szkoda tylko, że niebo takie szaro-bure..:wink: doświetlałeś złota blendą..?:grin:
Ostatnia (ale to już naprawdę, naprawdę ostatnia ;-)) porcja zdjęć zalegających mi na dysku :) Z wycieczki po Francji latem zeszłego roku, zamki i inne takie:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Więcej: http://photosite.pl/excursions/france08/ :-)
Muflon, zamki świetne, ale twoje zdjęcia z pokazów bardziej przykuwają uwagę:)
Muflon!! Panoramowanie na 8 i 13!! Jesteś cyborgiem, to pewne!
A na 3. gość za pilotem to się chyba modli, jak widzę :)
Architektoniczne - bardzo ładne, światełko przesubtelne, naświetlenie mistrzowskie! Jeżeli coś kombinowałeś przy wołaniu - to ja tego nie widzę!
Ukłony!
PS: Żadnego gadania, że to ostatnie - bardzo proszę!
miasteczko jak z bajki:)
Dobrze kojarzę, że #1 (śliczne!) i #2 to Chambord?
Zbierasz już, myślę, na TS-E 17? ;)
Po kolei, to:
- 2x Chambord
- 2x Chenonceau
- 2x Sully-sur-Loire
- 2x Azay-le-Rideau
- nie-mam-pojęcia-co-ale-wygląda-fajnie :)
- 2x Valençay
- Langeais
- Saumur
- Villandry
- Menars
Wszystko w promieniu 1-2h drogi samochodem :) Największą sztuką było zaplanować tak czas, żeby wszędzie trafić, gdy słońce będzie z właściwej strony :mrgreen: A do tego "złotego" Chambord to w ogóle gnaliśmy na złamanie karku, zdążyliśmy dosłownie na ostatnie 10min.
Nie, "chwilowo nie planuję zakupów" :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Bahrd
Taka mała imprezka na rozruch - Heli-Weekend Grenchen. Pogoda kiepska, w powietrzu prawie nic, fotki takie-sobie :-? a do tego się pochorowałem... ot do dopisania do listy jako "zaliczone" ;-)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
3,5,8....na prawdę bardzo fajne i dynamiczne!!
Danielu - szacuneczek... :-)
To mój pierwszy wpis na tym forum. Zaglądałem tu już kilka razy w ciągu ostatnich 4 miesięcy, od kiedy wziąłem do ręki aparat i chyba odkryłem, jak... cholernie piękna i wciągająca jest fotografia. O kosztach nie wspominając ;-). Do tej pory nic jeszcze nie pisałem - pomimo zaawansowanego wieku :-) - jestem na to zdecydowanie zbyt zielony. Ale dziś zajrzałem pierwszy raz do Galerii użytkowników, wszedłem do tego wątku i nie mogę się powstrzymać... :-).
Przypomniałeś mi dzieciństwo, sklejaki :-) i fascynację lotnictwem, która wówczas pozbawiona była takich możliwości oglądania skrzydlatego świata, jakie są teraz. Odkąd zrozumiałem, że do dęblińskiej szkoły nie pójdę ;-), lotnictwo poszło w odstawkę, ale dziś przy okazji Twoich zdjęć zrobiło mi się bardzo przyjemnie. Wiele z nich obejrzałem i jestem zauroczony. Klasa.
Fotki są wspaniałe. To pewnie już wiesz. Chcę w takim razie tylko jeszcze dorzucić, że ten szacuneczek z początku jest zarówno za zdjęcia, jak i za całokształt. Bardzo poważam sobie ludzi, którzy z taką pasją oddają się swoim zainteresowaniom i są w "swoim fachu" tacy dobrzy. Gratulacje i powodzenia we wszelkich kolejnych przedsięwzięciach...
Pozdrawiam serdecznie :-)
Mimo że to nie myśliwce to nadal miło się ogląda :)
A co się stało, że wstawiasz takie "maleństwa" (chodzi o rozmiar zdjęć)?
edit:
doczytałem post #1125 :oops:
Nieźle... (numeracja) ;-)Cytat:
Zamieszczone przez cornatus
Kilka fotek z AERO Friedrichshafen. Najgorsza możliwa konfiguracja dla kogoś, kto chce zrobić jakiekolwiek zdjęcia w locie :-( Publiczność centralnie od północy, pas i flightline... pół kilometra dalej. Trzeba było szukać miejsca z drugiej strony (równie daleko). W użyciu 500mm, 20D i mocny crop.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
To już chyba moja ostatnia impreza "rozgrzewkowa" w tym roku... następne zdjęcia będą już "prawdziwe" ;-)
No cóż Danielu można napisać... jesteś zawodowiec.
Jak na rozgrzewkę, mocnego cropa itd. to chyba wrodzona skromność :)
Tym bardziej czekamy na te "prawdziwe".
W twoim wątku nie ma lipy. Pozdrawiam świątecznie z północy!
Najbardziej przypadły mi do gustu 4 i 11.
A 20D to powrót do wspomnień? ;-)
Obiecane "prawdziwe" zdjęcia są już zrobione i czekają na dysku :) W międzyczasie wybrałem się do pobliskiego muzeum lotnictwa - bardziej pilnując dzieci niż na zdjęcia, ale coś tam przy okazji się pstryknęło:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Trochę więcej: http://photosite.pl/aviation/dubendorf09/
Muzeum fajniutkie, ale czekam na ""Obiecane "prawdziwe" zdjęcia"":)
Kilka zdjęć z małego fly-in w niedalekiej Francji. Właściwie to tam nie latało prawie nic... ale parę fajnych fotek i tak chyba się udało zrobić ;-)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Więcej: http://danielrychcik.com/faucheurs09/. A kolejka imprez do obróbki/wystawienia ma już 4 pozycje...
ostatnia seria bardzo przyjemna
1,2,6 podobaja sie ujecia
Bardzo podoba mi się "żabia perspektywa".
no te fotki z muzeum nic specjalnego podobne do siebie,ot takie pstryki..
za to druga sesyjna przyjemna kilka fajnych pomyslow,kilka fajnych wykonan:)
ciężko jest pokazać coś z muzeum dobrze, tym bardziej z lotnictwa gdzie zawsze coś włazi w kadr, mnie te zdjęcia bardzo się podobają