http://www.allegro.pl/item468922189_..._6_is_usm.html :shock: :shock:
:shock:
chyba że to wpływ przewidywań odnośnie szybujacego $ ;)
Wersja do druku
http://www.allegro.pl/item468922189_..._6_is_usm.html :shock: :shock:
chyba że to wpływ przewidywań odnośnie szybujacego $ ;)
to jest raczej spowodowane tym że szkło zostało zakupione w MM
Moze jest z tej niezbyt udanej serii... LINK
http://www.allegro.pl/item469125741_...fvat_gwar.html
"Canon Eos 5D + 3 Obiektywy + 12 DODAKTÓW
APARAT POSIADA ROK GWARANCJI W NIKON POLSKA" :shock:
"ZAWARTOŚĆ SUPER ZESTAWU TO:
* Canon EOS 5D
* Obiektyw Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
* Obiektyw Canon EF 75-300mm
* Obiektyw Szerokokątny 0.45x :lol:
* 2 Filtry UV
* Karta CF 8GB
* Czytnik Kart Pamięci CF
* Dodatkowa Lampa Błyskowa FLASH
* Profesjonalna Torba Na Aparat
* Luksusowa Walizka Aluminiowa Na Sprzęt
* Profesjonalny Statyw Z Poziomicą
* Mini Statyw Kieszonkowy
* 2 Pokrowce Na Obiektywy
* 2 Zaślepki Na Obiektywy
* Zestaw Do Czyszczenia Aparatu Oraz Obiektywów"
ktos chetny? :roll::lol:
Ciekawe ile klatek wytrzyma 5D z podpiętym 18-55 :D
Obiektyw Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS do 5d :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Błagam, chciałem położyć się spać, a tarzam się ze śmiechu po podłodze.
Ciekawe co to jest ta: "Dodatkowa Lampa Błyskowa FLASH"? :lol::lol::lol:
Zadałbym jeszcze pytanie sprzedającemu czy sprzedawane w "zestawie" filtry UV mają gwinty pasujące do tych obiektywów, a szczególnie do "Obiektyw Szerokokątny 0.45x" :mrgreen:
Cholera, pewnie Canon splajtował i wykupiony przez konkurencję a my jeszcze nic nie wiemy?? :confused:
aukcja jest dokladnie opisana - nawet zdjecie jest ;)
" * Uruchamiany jako slave przez FLASH kamery - Twój aparat używa lampy automatycznie - tak jak swojej - wbudowanej..
* Możliwość użycia również w trybach: manualnym, auto, auto-with-slave.
* Używa standardowych baterii AA."
:-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i jeszcze jedno ;) dla zainteresowanych :lol:
A moze to jakies nowe 5D bo pomijajac fakt, że dodają do niego obiektyw EF-S, to dodatkowo napisali:
APARAT POSIADA POLSKIE MENU
No i pewnie taki nowy niewiele waży, skoro dodaja do niego :
Mini Statyw Kieszonkowy
pomijajac fakt, że do tych pokrowcow dodanych zmiesci sie polowa obiektywu.
Za to "Nareszcie Twoje obiektywy wolne od rys i zadrapań dzięki profesjonalnym zaślepką. " ( O ile beda pasowac rozmiarem do tych obiektywow).
Ciekawe ilu chetnych maja na takie super zestawy z tyloma DODAKTAMI.
najlepsze jest to:
'Wystawiamy fakture VAT na usługe sprowadzenia sprzętu, tj 10% wartości końcowej. "
nie ma to jak konkretny dowod zakupu sprzetu ;)
http://www.allegro.pl/item512020994_...it_filtry.html
Coś się to wszystko kupy nie trzyma :-) Ładowarki też na fotach nie ma, pewnie zamiennik kupiony na innej aukcji jeszcze nie dotarł :-)
Witam - odkopałem ten wątek, bo mam jakiegoś podejrzanego typa ( oczywiście - mogę się mylić ).
Szukam od tygodni 85 f/1.8 - trafiłem na tą aukcję
http://www.allegro.pl/item518907672_...pu_okazja.html
I niby wszystko jest okey, ale...
Kiedy aukcja się pojawiła, zdjęcie obiektywu przedstawiało EF 100mm.
Napisałem do sprzedającego: Co jest przedmiotem sprzedaży - obiektyw w opisie aukcji czy ten na zdjęciu.
W odpowiedzi dostałem : " Spadaj "
Nie odpuściłem, i spytałem o co mu chodzi, że zwracam uwagę na istotny błąd i tak dalej.
W odpowiedzi, już milej :"Wybacz . Ale sam wiesz jacy wkurzający sa ludzie a zwłąszcza gówniarze z tymi ptaniami innymi ich głupotami. Zmieniłem już dzięki za spostrzeżeniee . Szampańskiej zabawy życze"
Jako że kusił mnie ten obiektyw, ale obawy co do kolesia z 17 komentarzami i 2 negatywami były duże, więc zacząłem szukać kogoś z jego miejscowości by dokonał zakupu osobiście i napisałem mu tak : "Wybacz że zawracam gitarę.
Jestem zainteresowany 85tką ale: nie mogę dać więcej niż 900 pln, oraz nie jestem w stanie dokonać przedpłaty, więc aktualnie szukam kolegi fotografa z bydgoszczy, który mógłby transakcji dokonać w moim imieniu ( z ręki do ręki ).
Jeśli to nie problem, prosiłbym o fotki testowe - jedną dowolną ( bez obróbki full size raw ), a drugą - tabeli testowej na BF/FF ( oczywiście na f/1.8).
Rozumiem że to dużo o co proszę, więc spoko luz - jak nie, to nie."
Odpowiedź sprzedającego : "Mam zapakowany ten obiektyw wiec tu trujesz mi dupę. Za 950 ci go oddam. Kombinuj szybciej bo mam takich jak ty magików wielu a napewno któryś z nich się zdecyduje na ta cene jw. Pozdrawiam"
Trochę zdziwiło mnie to podejście, więc napisałem: "Ok, rozumiem, w takim razie mnie nie licz, rezygnuję."
A odpowiedź w znanym już stylu przyszła : "Nie zawracaj mi wiecej ****"
I co - licytować ? :-)
Flanel dzięki... dzięki również innym za ostrzeżenie przed tą aukcją:
http://www.allegro.pl/item518907672_...pu_okazja.html
Poprosiłem sprzedającego o odwołanie mojej oferty....
pozdrawiam Jacek
Ciekawy negatyw ma:
"Negatyw za całościowe podejście do aukcji!. Agresywny w kontakcie z ludźmi, targowanie każdej złotówki aż do bólu a po otrzymaniu ubezpieczenia gratis-brak zadowolenia i wyzwiska. Niepoważny facet!!!
[Odpowiedź z:wto 29 sty 2008 17:08:32 CET] Zapłaciciłem pieniądze za przesyłkę zignorował mnie.Nie dotrzymał słownej umowy.Ubezpieczył na połowę wartości kłamał.Nie rzetelnie opisał produkt brak szacunku do osóby 2x starszej w rozmowie.Za moj neutralny dał mi negatywa wstyd."
Brak szacunku dla osoby 2x starszej... Wiec moze ma 16 lat, a druga osoba 8 ;)
Na prośbę o wycofanie mojej oferty dostałem odpowiedź:
"Maiałem opinię po stażu Allegowicza że mam do czynienia z powazna osoba nie wycofuję ofert i w razie zmian sytuacji prosze byc gotowy na zakup"
delikatnie mówiąc.... brak życzliwosći i dobrej woli.....:???: ja najwyżej ryzykuję negatywa.... a szkiełka poszukam innego- bo nie dosyć że sprzedawca "fajny inaczej" to jeszcze zniezbyt pewny towar.
cieszę się że mogłem pomóc.
widzę jednak, że kolejna osoba licytuje.
Została już poinformowana.
Wyslijcie wszystkie rozmowy mailowe do obslugi allegro, i napiszcie ze po jego zachowaniu boicie sie ze to oszust. Moze oni cos zdzialaja ;)
pierwsze maile wysłałem 5 dni temu.
Bez rezultatu..
Ale jestem w kontakcie z tym który aukcję wygrał, i w razie czego pomogę.
Witam!
Niestety to ja zostałem wielkim wygranym/przegranym tej aukcji z obiektywem. Jak się potoczy dalej zobaczymy. Dziękuję za ostrzeżenia odnośnie sprzedającego. Będę bardziej rozważny przy finalizowaniu transakcji.
Natomiast dla "Flanel-a" jest inna aukcja po adresem:
http://www.allegro.pl/item521922739_...ki_1000zl.html
gdzie sprzedający jest z pewnością bardziej wiarygodny. Jednak cena wyjściowa to 1000 zł.
Dziękuję, ale znalazła się już dobra dusza na CB, która zaofiarowała mi swój używany obiektyw 85, i niebawem do mnie zawita :-)
Witam ponownie.
Pomimo pewnych obaw przy zakupie wyżej wspomnianego obiektywu sprzedający okazał się całkiem w porządku osobą. Dla bezpieczeństwa wybrałem się dzisiaj po odbiór obiektywu osobiście podczas fatalnej pogody (śnieżyca) i sporej odległości ok. 150 km. Jednak nie chciałem ryzykować. Przez to niewiele zyskałem ale transakcja przebiegła bez przeszkód i obiektyw jest jak najbardziej w porządku. Ostrzy jak żyleta i papiery też grają. Pomimo tego nie była to moja najlepsza aukcja chociażby ze względu na niewielką w tej chwili róznicę w wartości pomiędzy nowym a zakupionym przeze mnie. Najważniejsze jednak, że wszystko gra. Dziękuję za ostrzeżenia nawet jeśli nie były w tym wypadku słuszne to mimo wszystko miło, że ktoś ma ochotę pomóc innym osobom w tego typu sytuacjach. Pozdrawiam wszystkich.
Cieszymy sie ze dobrze sie skonczylo bo jego zachowanie swiadczylo inaczej. Oby zdjecia z niego byly teraz jak najlepsze! ;)
cena startowa 3000zł :shock:
Pewnie znajdzie się wielu chętnych ;-)
Zadałem mu pytanie na allegro. Napisał, że obiektyw się już sprzedał (ciekawe za ile...). Aukcja lada moment zniknie.
Wbrew pozorom jest troche takich sprzedawcow, ktorzy na wejsciu do sklepu witaja z gracja i szykiem: Czego?! . Niektorzy wychodza z zalozenia ze liczy sie tylko towar, a cos takiego jak podejscie do klienta czy kultura osobista uwazaja za zbyteczny wysilek. Najlepiej takie sklepy omijac i odstraszac innych, moze wtedy zmadrzeja.
Z pewnością tacy sprzedawcy najbardziej szkodzą sami sobie. Ja kiedy jechałem po odbiór miałem bardzo dużo znaków zapytania, które się później rozwiały. Ale może dreszczyk emocji i trochę adrenaliny czasami pomaga :)
Podejrzane zakupy w sklepie?
Jakiś czas temu wchodzę do Fotojoker w Lublinie (tak przy okazji zakupów w markecie) i widzę dwóch sprzedawców w czarnych krawatach z żółtym napisem , ale co tam witrynka Canon jest więc pytam o możliwość sprowadzenia i cenę 85 1.8 i 50 1.4. Zostałem potraktowany jak trędowaty i dowiedziałem się że takie obiektywy tylko na zamówienie (nikt tego nie kupuje to po co magazynować) w kosmicznej cenie a po za tym to badziew.
Pomyliłem trochę allegro ze sklepem ale co tam , zawsze ktoś z jaśnie tu panujących przeniesie do info o sprzedawcach.:oops:
Może nie o aparatach stricte ale powiedzcie mi czy można sprzedawać program , który jest darmowy?
http://www.allegro.pl/item528911609_...amem_inne.html
pomijam "fachowość" obróbki zdjęć
Płacisz za "kurs" i płytkę.
Wiele redakcji sprzedawało płytki z freewarem podklejone na papierku w postaci czasopisma :-)
Czyli ja równiez mogę powgrywać czyjąć ciężką pracę bez licencji ani pozwolenia na takie wykorzystanie programu, dodać jakiś "kurs" nawet w powerpoincie i będzie git? No to nic tylko robić interesy.
W przypadku programów komputerowych, wszystko zależy od licencji na jakiej są udostępniane, licencje typu GPU, BSD dopuszczają takie praktyki.
GIMP jest na licencji GNU GPL. Twórcy tej licencji czyli FSF (a w szczególności Stallman) przy każdej możliwej okazji tłumaczą, że Free w nazwie FSF znaczy wolny co nie koniecznie znaczy darmowy, i że sprzedawanie programów na licencji GNU GPL jest jak najbardziej OK.
uwaga, smierdzi mi tu niezlym przekretem
http://www.allegro.pl/item551623358_...najtaniej.html
Najlepsze jest to, że nie można zgłosić, że aukcja jest próbą oszustwa, bo takiej opcji po prostu nie ma w formularzu zgłaszania naruszenia regulaminu.
pare kwiatków z tej aukcji
JESLI NIKT NIE ODBIERA, PROSZE PROBOWAC POZNIEJ <--- mnie rozbawiło
KONTAKT MAILOWY RONALDO1.32@O2.PL <--- LOL mega profeska
akcja wpłać i płacz
0 komentarzy, brak możliwości odbioru osobistego - przy tej cenie to sytuacja wygląda naprawdę jednoznacznie.
Mnie zabiło to - "NIKO D60" - http://www.allegro.pl/item551617608_...55dx_sdhc.html - moze jeszcze blady? :shock:
i kup teraz, więc nie można potencjalnych kupujących ostrzec
Cichy, ale można uwagi do sprzedwcy zgłosić co nimniejszym uczyniłem
Gdzie są te uwagi co do sprzedawcy ?
Miasto: Chrzów - oczywiście nie ma takowego.