-
Re: Odp: Canon EOS RP
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
candar masz skłonność do popadania w skrajności :roll: . Mój zaprzyjaźniony mechanik uważa, że powinno się kupować tylko pojazdy marki mającej przewagę dzięki technice i krytykuje wszystkich, którzy nie chcą idąc w jego ślady zostać władcami pierścieni. Widać, że można mieć trudności z zaakceptowaniem, że klientela może mieć różne priorytety i niekoniecznie musi dążyć do posiadania sprzętu najdoskonalszego technologicznie.Rzeczywistość jednak jest taka, że "sprzętowi onaniści" nie stanowią najliczniejszej grupy zarówno wśród nabywców samochodów jak i aparatów fotograficznych. I ze świadomością tego chyba musisz nauczyć się żyć, pomimo że nie potrafisz tego zaakceptować. :)
Znaczy się nie potrafię zaakceptować tego, że cały czas używam aparatu ML zakupionego 5 lat temu ze słabym EVF z matrycą mającą 6 lat i nie widzę w ofercie interesującego mnie producenta nic lepszego od tylu lat ???
Uwierz, że już dawno to zaakceptowałem i nie kręci mnie pogoń za króliczkiem w odróżnieniu od Twojego zaprzyjaźnionego mechanika oraz innych osób stawiających sobie za cel lśniące nowością cudeńka w garażu, czy też w torbie fotograficznej.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Zapominasz, że tego typu posty piszę się też, gdy czerpiesz przyjemność z trolowania lub... dostajesz przelewy z agencji obsługującej daną markę :)
No to pewnikiem nie "zdanżasz" z opróżnianiem konta po tylu przelewach z agencji? :mrgreen:
-
Odp: Re: Odp: Canon EOS RP
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Znaczy się nie potrafię zaakceptować tego, że cały czas używam aparatu ML zakupionego 5 lat temu ze słabym EVF z matrycą mającą 6 lat i nie widzę w ofercie interesującego mnie producenta nic lepszego od tylu lat ???
Jeśli w ofercie "interesującego Ciebie producenta" od co najmniej 5 lat nie widzisz nic interesującego, to rzeczywiście nasuwa się pytanie: co jeszcze robisz na forum poświęconym głównie temu co Cię nie interesuje od tylu lat :confused:
-
Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS RP
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Jeśli w ofercie "interesującego Ciebie producenta" od co najmniej 5 lat nie widzisz nic interesującego, to rzeczywiście nasuwa się pytanie: co jeszcze robisz na forum poświęconym głównie temu co Cię nie interesuje od tylu lat :confused:
Proste pytanie, prosta odpowiedź. Mam wiele szkieł z mocowaniem FD/EF i czekam na odpowiednią zakrętkę do nich. Na razie nic się nie dzieje w temacie zakrętki choć szkiełka są sensowne.
-
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS RP
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Mam wiele szkieł z mocowaniem FD/EF i czekam na odpowiednią zakrętkę do nich. Na razie nic się nie dzieje w tym temacie.
Do co najmniej jednego z posiadanych przez Ciebie aparatów można dokupić całkiem niezłe adaptery do obiektywów z takimi mocowaniami. Masz body z dwóch innych systemów, obiektywy z mocowaniami FD i EF i nadal czekasz na ML Canona? Mimo, że też do niego będziesz potrzebował adapterów?
-
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS RP
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Do co najmniej jednego z posiadanych przez Ciebie aparatów można dokupić całkiem niezłe adaptery do obiektywów z takimi mocowaniami. Masz body z dwóch innych systemów, obiektywy z mocowaniami FD i EF i nadal czekasz na ML Canona? Mimo, że też do niego będziesz potrzebował adapterów?
Jest coś złego w używaniu szkieł FD/EF z różnymi puszkami poprzez adaptery ? Nie bardzo rozumiem sens tego pytania, bo mam wiele adapterów na rożne szkła i nie mam problemów z tym, że szkła i puszki mają inne mocowania. Nie mogę też czekać na ML od canona ?
Pilnujecie "czystości" systemowej na forum CB, czy o coś innego chodzi ? Jakiś problem, że C było wkładane w S ? :shock: Serio ??? Zrobiło się misiowato...
-
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS RP
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Jest coś złego w używaniu szkieł FD/EF z różnymi puszkami poprzez adaptery ?
Jedynie to, że z dedykowanymi puszkami, gdy adaptery są zbędne, współpraca układa się lepiej.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Nie bardzo rozumiem sens tego pytania, bo mam wiele adapterów na rożne szkła i nie mam problemów z tym, że szkła i puszki mają inne mocowania. Nie mogę też czekać na ML od canona ?
Jak widać możesz, tylko po co? Wobec tego, że konkurencja wyprzedziła twoim zdaniem Canona o tak wiele lat i na domiar tego kierownictwo Canona najwyraźniej nie widzi w tym żadnego problemu, czy to oczekiwanie ma jakikolwiek sens? Czyżby znaczek firmowy miał jednak jakieś znaczenie:?
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Pilnujecie "czystości" systemowej na forum CB, czy o coś innego chodzi ? Jakiś problem, że C było wkładane w S ? :shock: Serio ??? Zrobiło się misiowato...
Nie mamy takich uprawnień.Ci od pilnowania są tutaj odpowiednio oznakowani.:mrgreen:
-
Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Canon oficjalnie potwierdził, że będzie body pro z serii R, że pracują nad IBIS tak żeby współdziałał z IS, po za tym pojawią się w niedalekiej przyszłości szkła do R skierowane bardziej dla amatorów i że pracują nadal nad kolejnymi puszkami APS-C i M.
To tyle.
Dziękuję za uwagę ;)....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Canon oficjalnie potwierdził, że będzie body pro z serii R, że pracują nad IBIS tak żeby współdziałał z IS, po za tym pojawią się w niedalekiej przyszłości szkła do R skierowane bardziej dla amatorów i że pracują nadal nad kolejnymi puszkami APS-C i M.
To tyle.
Dziękuję za uwagę ;)....
Mam nadzieje, że nie będzie to seria 1 ponieważ będzie tyko można pomarzyć. Ale do skarpety zaczynam odkładać.
-
Na dpreview pokazał się wywiad z ludźmi z Canona: https://www.dpreview.com/interviews/...-latest-lenses
Postanowiłem więc wyciągnąć szklaną kulę i powróżyć z fusów na temat przyszłości. Możecie się zgodzić lub nie, ale tak to mniej więcej wygląda wg mnie:
System R
To przyszłość i będzie rozwijany. Z czasem coraz więcej ludzi przesiądzie się z lustrzanek FF (6D, 5D, 1D) na eRki. W końcu roku ma pokazać się puszka pro. Dajmy Canonowi ze 3 lata i myślę, że doczekamy się fajnych szkieł na ten system, nie tylko eLek ale też czegoś tańszego.
Nie wydaje mi się natomiast żebyśmy się mieli doczekać puszki APS-C R. Canon raczej dał do zrozumienia, że chce by wraz z EOSem RP full frame trafił pod strzechy.
Lustrzanki FF
Na pewno zostaną z nami przez dłuższy czas, szczególnie seria 1, która jeśli zostanie wyeliminowana to na szarym końcu (podobnie jak to się stało z analogową jedynką). Jeszcze długo profesjonaliści będą chcieli używać lustrzanek zamiast eRek. Myślę, że pierwsza która pójdzie pod nóż to seria 6D. Canon będzie chciał żeby amatorzy przesiedli się na eRki.
Jeśli chodzi o obiektywy to system EF jest kompletny i nie spodziewałbym się nowych szkieł, poza odświeżeniem starszych serii. Canon pewnie będzie teraz skupiał uwagę na szkłach RF.
Lustrzanki APS-C
Mam wrażenie, że te lustra będą powoli wycofywane i odwrotnie niż w FF DSLR, tutaj pierwsza do wycięcia będzie pewnie najwyższa seria - 7D. Znowu - Canon będzie chciał by ludziska się przenieśli na serię R. Sami to powiedzieli: "We hope it's possible for APS-C users to step up to the FF camera market."
Pewnie ostatnia na placu boju zostanie seria 2000D jako tania wydmuszka dla mas. Obiektywy EF-S najprawdopodobnie nie będą już w ogóle rozwijane i nie spodziewałbym się tutaj niczego nowego.
System M
Pewnie pozostanie przez pewien czas jako bezlusterkowy system APS-C Canona, tym bardziej, że dobrze się sprzedaje. Ale to trochę dziwny system bo przez lata Canon pokazał jakieś 7 korpusów i tylko 7 obiektywów. To bardzo mało by brać system M na poważnie. Myślę, że M zostanie jeszcze na pewien czas jako mała i lekka alternatywa do lustrzanek i puszek R. Pytanie tylko czy dostaniemy jeszcze jakies ciekawsze szkła czy tylko słoiki typu 18-150mm.
Generalnie gdybym teraz miał szufladę szkieł EF to bym sobie je zostawił bo się jeszcze przydadzą przez dłuższy czas. Gdybym miał tylko EF-S to bym je czym prędzej zaczął sprzedawać. A jeśli miałbym M to bym poczekał ale nie kupował nic nowego (tym bardziej, że i tak prawie nie ma z czego wybierać).
-
System M to pod kątem obiektywów prawie ukończony system. Dla mnie brakuje tylko rybiego oka. Biorąc pod uwagę przeznaczenie, czyli mały rozmiar i waga nie spodziewałbym się czegoś w rodzaju 70-200 2.8 czy 100-400 :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
System M to pod kątem obiektywów prawie ukończony system. Dla mnie brakuje tylko rybiego oka. Biorąc pod uwagę przeznaczenie, czyli mały rozmiar i waga nie spodziewałbym się czegoś w rodzaju 70-200 2.8 czy 100-400 :)
Fajnie gdyby wypuścili coś jak fuji 56/1.2. Mógłby nawet być ciemniejszy typu 1.4 lub 1.8. Byle mały, ostry i z ładnym bokehem. Tylko proszę mi tu bez proponowania ef50/1.8stm ;)
-
Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
dla mnie osobiscie:
EFM 15/2 IS (wielkosci 15-45 albo mniejszy, ostry od pelnej dziury, od deski do deski od f/2.8)
EFM 18-55/2.8-4.0 (nieco wiekszy od wycofanego 18-55, ale mechanicznie i optycznie "L-klasse")
EFM 52/1.4 (wielkosci EFM 32 o podobnej klasy optyce, cenie zapewne jeszcze gorszej :D )
EFM 60/2.8 (albo 70/2.8) IS macro
EFM 8/2.8
z czego tak naprawde to te dwa pierwsze sa mocno brakujace a to dluzsze stabilizowane makro moze i nie jest niezbedne ale mogloby byc hitem sprzedazy. reszta to bonus.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Byle mały, ostry i z ładnym bokehem. Tylko proszę mi tu bez proponowania ef50/1.8stm ;)
ale z adapterem nadal jest maly. ostry tez (w cropie jest git malina). bokeh rzecz gustu, mnie ten z 50 STM odpowiadal. i masz to wszystko za 500 PLN. wersja EFM na pewno tej ceny nie osiagnie :)
-
Skoro to koncert źyczeń :D to jeszcze do listy dodam 85 lub 90mm f1.8 i best of the best ef-m 250-500mm f5.6 is nano usm
-
Cytat:
Zamieszczone przez
JERONIMO1
Skoro to koncert źyczeń :D to jeszcze do listy dodam 85 lub 90mm f1.8
a co dokladnie by cie sklonilo do wydania 2500 PLN (strzelam, oszacowaniem raczej z dolu) zeby nie uzywac skadinad zaje* w cropie jako portretowka EF 85/1.8?
-
To tylko własne preferencje;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
djtermoz
Lustrzanki APS-C
Mam wrażenie, że te lustra będą powoli wycofywane i odwrotnie niż w FF DSLR, tutaj pierwsza do wycięcia będzie pewnie najwyższa seria - 7D. Znowu - Canon będzie chciał by ludziska się przenieśli na serię R.
No nie wiem. 7D2 jest specyficznym APSC, ponieważ jest przeznaczone do sportu, a na razie R i RP nie są w stanie konkurować z nim w tej dziedzinie. Zapewne R-PRO będzie się nadawało do sportu, ale cenowo będzie na zupełnie innej półce niż 7D2.
-
Ja myślę że jeśli pojawi się R pro to będzie to puszka z matrycą ze 70 mpx, raczej bardziej w stronę 5Ds niż 1D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Mam nadzieje, że nie będzie to seria 1 ponieważ będzie tyko można pomarzyć. Ale do skarpety zaczynam odkładać.
Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie :)
Jeśli chodzi o mocowanie RF to mamy już odpowiedniki 6D i 5D. Przez analogię Canonowi pozostało już tylko skonstruować odpowiednik 1DX i ew. 5DS. Nawet jeśli to będzie odpowiednik 5DS, to te skarpety to muszą być przynajmniej podkolanówki :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja myślę że jeśli pojawi się R pro to będzie to puszka z matrycą ze 70 mpx, raczej bardziej w stronę 5Ds niż 1D
Na CR z jednej strony sugerują coś takiego: https://www.canonrumors.com/page/2/
Z drugiej strony piszą, że EOS R PRO nie zostanie wypuszczony dopóki nie ukaże się EOS-1D X Mark III - tak jakby ten EOS R PRO mógł zagrozić sprzedaży nowej jedynki :? : https://www.canonrumors.com/the-futu...-x-series-cr1/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Też tak stawiam i że nie będzie następcy 5Ds w wersji DSLR.
--- Kolejny post ---
A przy okazji sprawdziłem, że 800D jest najdłużej produkowanym z serii 3 cyfrowej, a 80D z serii 2 cyfrowej. I tak się zacząłem zastanawiać, czy w ogóle będzie jeszcze jakiś nowy model lustra.
-
Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
michalab
Też tak stawiam i że nie będzie następcy 5Ds w wersji DSLR.
+1 uważam podobnie
-
Dokładnie..
Nawiasem mówiąc jak ważny jest rynek filmowy dla Canona świadczy ostatnia premiera.
https://www.optyczne.pl/13649-news-C...waniem_PL.html
Obiektywy do eRki ciągle na papierze, a tu proszę 7 stałek i dwa profesjonalne bardzo zaawansowane zoomy. I to wszystko z mocowaniami do "obcych" systemów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nawiasem mówiąc jak ważny jest rynek filmowy dla Canona świadczy ostatnia premiera.
Zapewne marże są odpowiednie na tym rynku, bo chyba nie rozmiar.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ciekawe, że na obiektywami z mocowaniem EF najwyraźniej nadal też pracują: https://www.canonrumors.com/patent-l...-prime-lenses/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Nic dziwnego. Jest przecież coraz więcej kamer na rynku z tym mocowaniem. Aparaty też zapowiedzieli. Nie popadajmy w paranoję, że jak Canon stworzył nowy bagnet to cała reszta idzie w śmieci. To nie sytuacja z 1986 r ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
...Obiektywy do eRki ciągle na papierze...
Nowe obiektywy do eRki na papierze, tylko chyba niestety nadal nie są te "dla ludu" :cry: : https://www.mirrorlessrumors.com/new...-2-8-r-lenses/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
No zobaczymy. Póki co jedyny dla ludu jest ten 24-240 ciekawe jak go wycenią....
Ogólnie Canon widzę że szaleje ze szkłami. Wieloletnie inwestycje muszą się zwrócić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
...Ogólnie Canon widzę że szaleje ze szkłami. Wieloletnie inwestycje muszą się zwrócić.
W systemie EOS R brak jak dotąd szkieł budżetowych. :roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Tu same elki i batisy ^^
-
Cytat:
Zamieszczone przez
zdebik
Tu same elki i batisy ^^
Niezupełnie, szefowie Canona uważają, że RF 35 mm f/1.8 IS STM Macro i RF 24-105 mm f/4L IS USM to obiektywy amatorskie, idealne dla użytkowników EOS`A RP:
https://www.imaging-resource.com/new...of-ai-and-more
A jeśli chodzi o matryce możemy się nie martwić, Canon będzie się podciągał. :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
hahahaha, zobacz ceny obiektywów sony - co z tego, że mają budżetowe, jak te porównywalne z L-kami kosztują x1.5 canona albo i lepiej ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Niezupełnie, szefowie Canona uważają, że RF 35 mm f/1.8 IS STM Macro i RF 24-105 mm f/4L IS USM to obiektywy amatorskie, idealne dla użytkowników EOS`A RP:
https://www.imaging-resource.com/new...of-ai-and-more
A jeśli chodzi o matryce możemy się nie martwić, Canon będzie się podciągał. :)
Jakiś czas temu dodałem się do grupy na fb poświęconej EOS R i RP. Ludzie z całego świata. Najwięcej, wiadomo, z zachodniej, bogatszej części globu. Jakieś 99% kupiło 24-105rf, z 80% 35rf, z 20% 50rf. Dopiero przy tym ostatnim mają wątpliwości, czy na pewno warto, czy potrzebują, może na razie nie. Dwa pierwsze traktują jako kit. Fotki z 50rf najczęściej robione przez totalnych amatorów. Większości wystarczyłby 50stm ;)
-
Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Zaczyna się coś dziać :) Canon EOS-R High Resolution model coming in late 2019
https://www.mirrorlessrumors.com/can...-in-late-2019/
-
Canon EF 50 mm f / 1.4 z filtrem apodyzacyjnym: https://www.canonrumors.com/patent-c...zation-filter/
W 2016r. Canon opatentował już obiektyw 135 mm f/2 z filtrami apodyzacyjnymi i jak dotąd nie wprowadził do produkcji, ale wygląda na to że prace konstrukcyjne nad użyciem filtrów apodyzacyjnych w obiektywach trwają. Ciekawe czy te rozwiązania mają szanse na wejście do produkcji?
-
Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Rozdzielczość do 50 - 70 mp.
Joystick zamiast paska dotykowego.
Podwójne gniazda kart.
https://www.canonrumors.com/report-t...d-testing-cr1/
:)
-
Re: Odp: Re: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
"Rozdzielczość do 50 - 70 mp."
No i znowu nie dla mnie :)
-
Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Coś w temacie 3D słychać w końcu? Czy też może to as w rękawie na czarną godzinę? No ile lat można ten model udoskonalać ;)
-
Odp: Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Coś w temacie 3D słychać w końcu? Czy też może to as w rękawie na czarną godzinę? No ile lat można ten model udoskonalać ;)
Wg plotek z 2014r. miał się ukazać jesienią 2014 r. lub na początku 2015 r., od tego czasu nic nie słychać, piszą że przeszedł do legendy jak Latający Holender. :mrgreen:
-
Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
i cena na poziomie 16k na bank.
-
Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
robertskc7
i cena na poziomie 16k na bank.
Jak faktycznie będzie:
Podwójne gniazda kart.
IBIS
to bardziej obstawiam ca 18-22k zł z taką matrycą i cała resztą - to będzie R PRO dla profi, tanio to już było. No i nie puszczą czegoś w cenie A9, które zamierzają przebić możliwościami i matrycą.
BTW - szkoda, że nie 40 Mpix :( A nawet nowa matryca 24 Mpix wielu osobom by wystarczyła.
Ale ceny R-ki polecą wówczas w dół :) Wiele osób się skusi po poprawionym AFie (mniejsza ramka i Eye AF w servo)
-
Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
Jak faktycznie będzie:
Podwójne gniazda kart.
IBIS
to bardziej obstawiam ca 18-22k zł z taką matrycą i cała resztą - to będzie R PRO dla profi, tanio to już było. No i nie puszczą czegoś w cenie A9, które zamierzają przebić możliwościami i matrycą.
BTW - szkoda, że nie 40 Mpix :( A nawet nowa matryca 24 Mpix wielu osobom by wystarczyła.
Ale ceny R-ki polecą wówczas w dół :) Wiele osób się skusi po poprawionym AFie (mniejsza ramka i Eye AF w servo)
Nie wróżę kokosów. Było już takie lustro 5Ds i chyba 5Dsr. Powinni to ze statywem sprzedawać. Target zapewne jest ale jakoś wątpię aby szturmem ruszyli na zakupy.
-
Re: Odp: Re: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Wg plotek z 2014r. miał się ukazać jesienią 2014 r. lub na początku 2015 r., od tego czasu nic nie słychać, piszą że przeszedł do legendy jak Latający Holender. :mrgreen:
Ja wciąż mam nadzieję, bo podobno nawet byli tacy co ten model już widzieli dawno temu :mrgreen: I to na tym forum. No nic. Trzeba czekać.
-
Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
Nie wróżę kokosów. Było już takie lustro 5Ds i chyba 5Dsr. /.../ Target zapewne jest ale jakoś wątpię aby szturmem ruszyli na zakupy.
Ten target przeważnie nie rusza na zakupy szturmem, tylko kalkuluje. Skoro szykują następcę 5Ds, to chyba jest wystarczająco liczny.
-
Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
"koro szykują następcę 5Ds, to chyba jest wystarczająco liczny. "
Aparat w systemie R z taką ilością mpx nie jest następcą 5Ds. Tak jak EOS R czy RP nie jest następcą 5DIV.
-
Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
aptur
"koro szykują następcę 5Ds, to chyba jest wystarczająco liczny. "
Aparat w systemie R z taką ilością mpx nie jest następcą 5Ds. Tak jak EOS R czy RP nie jest następcą 5DIV.
Masz rację, EOS R nie jest następcą, jest lepszy od 5DIV
-
Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
chrislab
Masz rację, EOS R nie jest następcą, jest lepszy od 5DIV
Skoro tak uważasz to bardzo proszę :)
-
Dwa sloty joy, niech daja matryce z 5d4 i biore w ciemno ;)
-
Za 20 tysi
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rostek andrzej
Za 20 tysi
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Za 20K to już bym wolał 1DX2.
-
Problem jest taki, że do 1DX2 nie podłączysz 28-70, rf 50mm 1.2 i innych wyśmienitych szkieł, które się pojawią.
No i jedynka jest ogromna.