a co powiecie o tych zdjęciach?
Klub Limonka - Stare Budkowice k. Opola - klubpomarancza.pl
Wersja do druku
a co powiecie o tych zdjęciach?
Klub Limonka - Stare Budkowice k. Opola - klubpomarancza.pl
dla mnie super,
Kiepskie foty...gro dalekie od ostrości, mleko, mleko ,mleko....
Zgadzam się. Foty są niezłej jakości. Nie wypowiadam się co do samej galerii czy pozowane czy nie bo to już kwestia gustu i widzimisię właściciela klubu.
Co do linku kilka postów wyżej: foty jak foty. Galeria mało ciekawa przez to że wszystkie pozowane. Jako reklama klubu nie zbyt mnie zachęca to aby tam pójść :P
Ja sam miałem raz okazje focić w klubie (Shine w Lublinie) ale był to wieczór panieński więc trzymałem się grupki dziewczyn. Jeśli chodzi o warunki pracy to z jednej strony było fajnie, fotografowałem dziewczyny które się bawiły przy dobrej muzyce. Z drugiej strony to użeranie się z pijanymi... Co bardziej ogarnięci zrozumieli gdy mówiłem im że jestem wynajęty na wieczór tylko dla dziewczyn, ale juz bardziej pijanym i natrętnym trzeba było strzelić "na odczepnego" fotke bo nie docierało do niego że pracuje jako fotograf z klubu...
Przy wolnej chwili wrzucę kilka fotek z tamtego wieczoru
Rzadko mozna znalezc cos niepozowanego z prostego powodu, kto chce wyjsc na zdjeciach z imprezy niekorzystnie? Ludzie albo uciekaja przed fotografem, albo chca wyjsc jak najlepiej. Wiec to jest norma, nikt tam sie nie rozczula nad techniczna strona zdjecia, jedynie maja byc mlode usmiechniete buzki
Sent from my iPad using Tapatalk
Nie ma co ukrywać, że takie jest zapotrzebowanie typowych dance'owych klubów dla młodzieży. Im straszy uczestnik imprezy tym bardziej będzie uciekał przed fotografującym. Gdy fotografuję koncert i ludzi bawiących się pod sceną często to widzę. Z jednej strony dana osoba ciekawie wyszła na zdjęciu podczas zabawy, z drugiej nie jest chętna do pokazania swojego wizerunku... to są m. in. problemy reportera ;)
Krótkie i proste pytanie - czym zmiękczacie (jeśli to robicie) światło z lampy? U mnie stofen na 430EX dawał średnie rezultaty, biały kartonik w 580EX (palnik w górę) trochę lepiej, może jakiś mały softbox? Przede wszystkim chodzi mi o to żeby światło na twarzach nie było aż tak ostre.