Natalia - plener CB w Poznaniu
76.
77.
78.
79.
80.
81.
Jak zwykle prosze o opinie :)
Wersja do druku
Natalia - plener CB w Poznaniu
76.
77.
78.
79.
80.
81.
Jak zwykle prosze o opinie :)
78 i 79 podobają mi się z tym że na 79 rozprasza mnię ciutek tło fotki
pozdrawiam
76 - było by fanie, gdyby ostrość nie była na szal
77 - sympatyczne, chociaż ten brzydki odblask spaskudził zdjęcie
78 - albo prześwietlone, albo coś sie z balansem bieli stało
79 - widział bym w kwadracie, do tego te pstrokacizny na ścianie odwracają uwagę
81 - coś Ty jej powiedziała? minę ma jakby Cię chciała hm, ugryźć ;) ?
Aleks gdzie ty masz prześwietlone??!!
co do 76 sie zgadzam, nawet tego nie zauważyłam...
co do 77... starałam się zniwelować, ale sie ni dało.. gdybyś ty widział w jakiej pozycji ja robiłam to zdjęcie :D
77 jest robione przy oknie z odbitym światłem słonecznym 78 wewnątrz gdzie światło jest szare i mdłe nie ma co porównywać w obu przypadkach udało się Guni oddać właśnie światło jakie było. Nie sztuka pokręcić kolorami tak żeby się ogółowi wydawało, że zdjęcie jest ładne, sztuką jest oddać klimat i charakter miejsca w jakim były one zrobione .
różnica tu polega na tym, że w 77 było to światło słoneczne, a na 78 odbite od blendy :) po prostu taki balans bieli jak na 77 byłby tam jak najbardziej niewskazany..
ok, to może inaczej
kolorystyka z 77 bardziej mi się widzi :)
Qbexus - z tego, co pisze Gunia, to na 78 jeszcze doświetliła blendą, więc nie do końca "czyste" światło zastane. A wierz mi, jestem daleki od kombinowania kolorkami, żeby się podobało. A jednocześnie, to nie reportaż, tylko portret wiec "oddawać" trzeba modelkę, a niekoniecznie miejsce ;) Ale to oczywiście moje subiektywne zdanie :)
Co do 79 po to jedzie się na plener żeby móc fotografować w ciekawej scenerii tło jest tu integralną częścią zdjęcia czasem to wręcz modelka jest uzupełnieniem tła zdjęcie jak najbardziej godne uwagi.