Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Ale przynajmniej normalny sklep w którym w razie czego możesz skorzystać z niezgodności z umową.
albo kilka zł więcej u Nowarta z tego forum
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Ale przynajmniej normalny sklep w którym w razie czego możesz skorzystać z niezgodności z umową.
Najlepiej by było kupić normalny aparat w normalnym sklepie w normalnej cenie
--- Kolejny post ---
Ale chyba trzebaby było mieszkać w normalnym kraju :-)
Dobrze wiedzieć, że w Toruniu jest taki człowiek, z Chełmna mam niedaleko a cenowo mi sie podoba :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Lucky Luck
Ja też czytałem opinie Rojo pod testem 6d na optyczne :) No i co ?
Rojo pisze : "AF jest wbrew pozorom DUŻO ! dokłądniejszy i szybszy . / od 7d/
Ale Rojo pisze też : "6d nie jest aparatem do zdjęć dynamicznych"
wyciąłeś z kontekstu czy nie dopisałem? Jest szybkszy i dokładniejszy do obiektów nie przemieszczających się dynamicznie. Już tyle razy to pisałem w tak wielu miejscach że wydaje mi się to oczywiste z automatu. I tak jest, wierz mi.
bo ma problem ewidentny ze sledzeniem obiektów, jak ktoś w klubie zasuwa w moją stronę przez sale dość słabo oswietloną aparat nie jest w stanie zrobić mu ostrego zdjęcia nawet przy dość przyzwoitych czasach skróconych przez iso 25600. Nawet z właczonym spomaganiem AF na lampie. Może za dużo znowu wymagam?
Cytat:
Rojo pisze na CB : " 7d to bardzo dobry aparat robiący naprawdę bardo dobre zdjęcia"
Ale Rojo pisze też na optycznych o 7d - " Generalnie mam wrażenie, że przez 3 lata fociłem zepsutym aparatem"
oczywiście, w zderzeniu z obrazkiem który mi daje 6D i ostrością zdjęć takie miałem wrażenie. Co nie zmienia faktu że zrobiłem 7D dużo bardzo dobrych zdjęć.
Starasz się na siłę coś udowodnić czy mi się wydaje?
Miałem 7d przez miesiąc może trochę dłużej. Wcześniej wszystkie zlecenia robiłem na 5d.
Dokupiłem bo chciałem mieć szybkie zapasowe body i za każdym razem jak zaczynałem robić zdjęcia to było mi żal że tak mocno tracę na jakości.
Generalnie wyglądało to tak że mój bezlusterkowiec robił podobne. Teraz się skończy pewnie na 2x 6d bo 5d mkIII trochę się boję kupować po tych postach Habakuka.
To tak a propo postu wyżej o zepsutym 7d ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
wyciąłeś z kontekstu czy nie dopisałem? Jest szybkszy i dokładniejszy do obiektów nie przemieszczających się dynamicznie. Już tyle razy to pisałem w tak wielu miejscach że wydaje mi się to oczywiste z automatu. I tak jest, wierz mi.
bo ma problem ewidentny ze sledzeniem obiektów, jak ktoś w klubie zasuwa w moją stronę przez sale dość słabo oswietloną aparat nie jest w stanie zrobić mu ostrego zdjęcia nawet przy dość przyzwoitych czasach skróconych przez iso 25600. Nawet z właczonym spomaganiem AF na lampie. Może za dużo znowu wymagam?
oczywiście, w zderzeniu z obrazkiem który mi daje 6D i ostrością zdjęć takie miałem wrażenie. Co nie zmienia faktu że zrobiłem 7D dużo bardzo dobrych zdjęć.
Starasz się na siłę coś udowodnić czy mi się wydaje?
Tak , zgadzam się z Tobą :) Zrobiłeś 7d bardzo dużo dobrych zdjęć.
A teraz czekam na te z 6d , które zmiażdżą jakością te z cropa , bo
zmiażdżą ... prawda ? :)
Nie staram się nic udawodnić, a na pewno nie to o czym myślisz :)
Witam.
No już sie skontaktowalem z Nowartem i 6d wraz z karta Sandiska 32 GB w promocji wyjdzie mi praktycznie tyle co u osoby do ktorej aukcji link podalem.
A Nowart jest chwalonyprzez wiele osob sprzedawcą.
Wiec wole dac nawet te pare zł wiecej niz sie martwic :)
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelxx
Witam.
No już sie skontaktowalem z Nowartem i 6d wraz z karta Sandiska 32 GB w promocji wyjdzie mi praktycznie tyle co u osoby do ktorej aukcji link podalem.
Wiec wole dac nawet te pare zł wiecej niz sie martwic
No to jestem następny w kolejce
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelxx
Witam.
Wiec wole dac nawet te pare zł wiecej niz sie martwic :)
Dwa tygodnie temu kupiłem u Nowarta dokładnie taki zestaw i wszystko super. :) Juz szykuję się na kolejne zamówienia u niego. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
DitchesKing
Może... już tam 17-40 kupowałem ale mi do cropa nie przypasowało i wymieniałem na 24-105. Faktycznie można było się dogadać. Wymieniłem dopłaciłem, ale z Torunia jednak kawał drogi.
Jednak 6999 to i tak nie 6599, które mam na miejscu w Toruniu.
Gościu jest z Torunia, w Warszawie też od niego mozna odebrac osobiscie do mnie podjechał do Płocka, w drodze z Warszawy do Torunia, sprzęt możesz sprawdzić, podpiąc swoje obiektywy, nie ma z tym najmniejszego problemu