masz stuprocentową rację.Cytat:
Zamieszczone przez Kolekcjoner
ona nie jest tak z przypadku, jest bardzo przemyślana, no i trzeba przyznać, że perfidna - przez co skuteczna :-(
Wersja do druku
masz stuprocentową rację.Cytat:
Zamieszczone przez Kolekcjoner
ona nie jest tak z przypadku, jest bardzo przemyślana, no i trzeba przyznać, że perfidna - przez co skuteczna :-(
Prawdziwi "Userzy" w Canonie to bardzo ważna część budująca świadomość tej marki.
I tu Canon wypuszczając 5DII (w takiej opcji AF-a) moim zdaniem postąpił zbyt "zachowawczo" - delikatnie mówiąc - krok wstecz...
Patrząc na statystyki spadających cen, DeesIII, stracił na przestrzeni ubiegłego czasu ok 42% na cenie wyjściowej.
Mam dziś odpowiedź w sprawie premiery 5dII.
Cytuję odp. z canona z warszawy:
Witam serdecznie,
EOS 5D powinien być w sprzedaży na początku grudnia.
Koniec cyt.
:))))) poczekamy zobaczymy,
a nie mówiłem może na mikołajki?
Niestety, nie wliczymy go już wtedy do zakupów listopadowych (odliczeń FK na firmę).
Chodzi, nie o to do czego stałki potrzebne (jak będą Ci potrzebne, to pewnie się o tym przekonasz), ale jaką mają głębie ostrości przy pełnej dziurze i jak wpływa przekadrowywanie na ostrość zdjęć. Ale to na tym forum, (a nawet w tym wątku) było już chyba z kilkadziesiąt razy tłumaczone...
Mnie osobiście ten cholerny AF na bocznych punktach wciąż wstrzymuje przed zakupem 85L :evil:
Z moich (co prawda skromnych, ale zawsze ;) ) zabaw z tym zestawem, wynika ze głębia przy f1.2 i odległości 1.5 metra, wynosi około 2cm. przy przekadrowaniu z centrum do 1/3 np. prawie zawsze mi oczko wyjeżdżało z głębi. Na pewno to zależy od wielkości odbitek jakie się z tego wykonuje później - na małych pewnie tego nie widac...
Następne wideo z 5Dmk2. Robione z ręki, zdjęcia w dzień i w nocy. Całkiem ładnie wyszło.