Dokładnie brakowało mi tych w treściwych postów Vana :) Popieram w 100% :)
Pzdr.
Wersja do druku
Dokładnie brakowało mi tych w treściwych postów Vana :) Popieram w 100% :)
Pzdr.
no no Van niezle mu pojechal, no ale ma racje ;) zdjecia faktycznie beznadziejne, ale mam nadzieje ze posiada tez lepsze niz te...
Tak jak pisałem wcześniej, jestem początkujący i dopiero sie ucze. Opinia kolegi wczesniej wcale mnie nie zniechęciła. To są właściwie jedne z pierwszych moich zdjęć, sporo czytam ale po za czytaniem brakuje mi podpowiedzi kogos doświadczonego, dlatego właśnie zdecydowałęm sie wystawić te zdjęcia.
Zdaję sobie sprawę ze ktoś to zajmuję sie dłuigo fotografią może poprostu naśmiewać sie z tego co wychodzi początkującemu, no ale chyba kazdy z nas kiedyś zaczynał.
Mam nadzieje ze kiedy wstawie tu nowe zdjęcia znajedzie sie w nich cos co chociaz małym stopniu jest warte uwagi.
Tak jak pisałem wczesniej jestem początkujący i cały czas szukam odpowiedzi między innymi o odpowiednie ustawienia aparatu.
Pozdrawiam i dzieki ze opinie.
Ja tu jeszcze wróce ;)
Shadowman25 a przeczytales moze ten watek od samego poaczatku ? Wiem ,ze to mega kobyla, ale mysle ,ze jak bys przeczytal go od samego poczatku to bys nie wstawil tych fotek. Choc widzac twoje zdjecia lza sie w oku kreci i przypominaja mi sie moje pierwsze fotki. Wystarczy zerknac na pierwsze posty ;-)
Tak widziałem Twoje poczatki w tym wątku. Pewno jestem teraz tam gdzie Ty kiedys byłeś. Akurat rozwój Twojego talentu obserwuje juz od jakiegoś czasu. Jesli coś mogę powiedzieć to, to że gratuluje wytrałości. Prawdziwy twardziel z Ciebie :) Wydaje mi sie ze Twoję wątki są jedne z najcześciej przegladanych i komentowanych, pewno dlatego ze statowałes tu jako komplety nowicjusz z nastawieniem na ty by stać sie coraz lepszym
Mam pare innych zdjęć, troszke zastanawiam sie czy je zamieścić. No ale nie mam zamiaru sie poddawać i nadal chce sie uczyć a z każdej krytyki trzeba wyciagać wnioski
1:0 dla shadowmana - skoro to wątek typowo dla początkujących to niby skąd wymóg prezentowania tu zdjęć zbudowanych już na konkretnym doświadczeniu?;) Fakt faktem dobrze jest wcześniej przyswoić trochę informacji ale przy takim założeniu to po pierwszych dwóch stronach tego wątku koledzy mogli Ala-gsm wysłać do empiku po książki...
Przenośnia taka.
Shadowman całkowicie prawidłowo wrzucił swoje pstryki w dedykowanym wątku w którym początkujący szukają wskazówek a tu nagle najazd wojsk radzieckich z "Generałem" na czele - ze ma się wstydzić, czytać archiwum i niech najlepiej spada na drzewo - to po co w takim razie ciągnąć ten temat, może go zamknąć i wszystkim "nowym" dawać do czytania? ;)
właśnie nie. 1:0 dla wątku. Po to jest tak dużo w nim rad, aby nie powtarzać ich w kółko. Ktoś kto nie miał styczności z portretem, zaczyna czytać ten wątek i teoretycznie po kilku stronach jest już w stanie (jeśli czyta ze zrozumieniem) wykonać akceptowalną fotografię, do której doklei etykietę 'portret'. I to będą udane pierwsze kroki z portretem.
Wg. mnie to trochę bez sensu jak każdy adept portretu na końcu wątku będzie wlepiał byle co, a potem rady które już pojawiły się 10 razy będą po raz kolejny powtarzane. Ile można? Wystarczy kilku takich (bez urazy) shadowman'ów, i już naprawdę mało komu będzie chciało się powtarzać te wskazówki, zaczną się ohy i ahy od innych początkujących i zrobi się druga 'nasza-klasa'.
Shadowman - długa droga przed Tobą (tzn wiele stron wątku do przeczytania).