2 i 3 taka sobie,4 -super sytuacja,za to 1 jest kosmiczna:-)
Wersja do druku
2 i 3 taka sobie,4 -super sytuacja,za to 1 jest kosmiczna:-)
a ciut rawa rozjaśnic nie mogłeś? generalnie mi się podobają
zrobione bylo o godz 10.30 rano
Witam,
Myszołów - świetne ujęcia, akcja, bardzo dobra jakość.
Bardzo mi się podoba.
Z pozostałych bardzo fajna czapla z ważką - na głowie.
Już sam portret byłyby sympatyczny, ważka dodaje scenie wyjątkowości.
Gratulacje.
Pozdrawiam
PM
PM
Milusie te czapelki, szczególnie ta ostatnia :).
świetne zdjęcia ! co to za obiektyw ?
500/4L :P Ja też jestem pod wrażeniem. I nie ukrywam delikatnej zazdrości zarówno zdjęć jak i posiadanego sprzętu. Pozdrawiam
czaple pierwsza klasa:grin:
cos z szuflady , nie bylo zbytnio czasu na plenerek :(
nie widać
nie wiem czemu nie pokazuje zdjec , zawsze robilem tak jak kiedys :(
http://img206.imageshack.us/my.php?i...f3d8838dl1.jpg
teraz tez nie pokazuje i dlategopodaje link :)
fotosc, na dole kliknij "plusik" i wklej linka z "Direct"
teraz zapewne wklejasz linke dla przyjaciół ;)
dzieki :)
powtarzac sie juz nie bede , bo linki widac :)
czaple :)
f/10 bylo , bo chcialem wyraznie kwiatki miec :) a tak dla odmiany :)
najbardziej podoba mi się ostatnie, przez to piękne rozmycie tła:grin:
dobre ujęcie
widze ze zbytnio komentujacych nie ma :( jakies uwagi , podpowiedzi ?
zdjecie oczywiscie z szuflady :)
taki dobry sprzecik czy masz jakas extra lokalizacje ? jakim szklielkiem robione?
slowem komentarza to to ostatnie to mogles sobie darowac :)
Ta czapla na tym pienku mi sie podoba, ten perkoz dobry technicznie ale kompozycyjnie juz gorzej bo leb obrócil... obie foty troche za ciasno skadrowane dla mnie - przydaloby sie "jeszcze coś" :) Wiem wiem.... nie zawsze jest co :)
Edit: Kubaman
ani jedno ani drugie.... nie mozesz literalnie brac tego co napisalem i jako wzor stosowac na kazde zdjecie. Zdjecie zdjeciu nierowne. U mnie fotka nr 3 to po prostu zblizenie na ptaka ktory lecac zastygl na chwile w takiej formie. Jest to portret i dlatego jest tak skadrowany a nie inaczej.
wyedytowałem. lec to jet wątek fotosc i jego zdjęcia tu oglądamy. Taki dobry zwyczaj. Każdy może założyć swoją galerię.
i ok, ja nie chcialem juz kasowac zeby nie bylo ze sie wstydze swoich dziel, a zorientowalem sie o tym post factum jak przelecialem watek od poczatku...
Najbardziej autorowi zazdroszcze posiadania mozliwosci fotografowanai tak bogatej fauny. Mysle ze nie tylko ja :)
zdjecia z 40d i robione jpg , z rawu mi nie podchodza zdjecia i za cholere nie pasuja mi z jpg-gu , nie pasuje mi ostrosc , chyba oddam do serwisu na przeglad , a wy co myslicie ? jak te zdjecia pasuja ?
nawet przy stojacym ptaku , mimo ze ostrosc pokazuje ze jest tam gdzie chce , potem na kompie mam problem ze znalezieniem
a te jest z 1d mrk II n
wg mnie są ok, przynajmniej te ostanie kormorany. Pytanie - upodobales sobie sytuacje w ktorych ptaszki cos wydalaja czy to przypadek ? :P
Sylwek, zawsze byłem tu częstym gościem i mimo kręcenia nosem bardzo Ci dopingowałem. Na pewno tak pozostanie. Tak trzymaj :)
P.S> Przedostatnie świetne.
obserwujac ptaka pilnuje aby cos robil no i w tym momencie robie zdjecia , a to juz raczej nie moja wina ze kormoran czesciej wydala niz lowi ryby :)
Kuba , domyslam sie ze jestes czestym gosciem tego watku , ale w tym momencie mam problem z ta 40d i chce to rozwiazac :) chodzi mi o ta ostrosc , na tym przedostatnim celowalem w glowe i nie zbyt ja tam widac :(
dzis bylem jeszcze raz i znow ustawilem na RAW i podkrecilem ostrosc na max , nigdy tak nie robilem , wszystko mialem na 0 , zobacze co z tego wyjdzie :)
mnie tez boli , ze bez ryby :)
Kormoran w deszczu - piękny. Zdjęcia w deszczu mają w sobie coś czarodziejskiego..
Dlaczego ten ptaszor zanieczyszcza wode ;)
doloze historyjke 3 zdjeciowa :)
widze biala czaple a obok siwa , ciekawy moment , wiec czemu nie zrobic zdjecia :)
na tym pierwszym planie jest galazka na ktorej przesiaduje kormoran , sobie mysle , szkoda ze go nie ma , byloby grupowe zdjecie :)
a oto on :)
a tu juz zdjecie bardziej na kormoranie skupione :) a w tle pokazane czaple :)
oczywiscie zdjecia sa zrobione przy mocniejszym swietle :)
i po raz pierwszy zobaczylem u siebie perkozy :) myslalem ze to sa mlode kormorany , bo tak samo mnie w .... robilyu podczas lowienia ryb:-D
bajeczne te fotki:smile:
Piękne te Twoje czaple, balet przy nich to mierne widowisko! Cudowne ptaki, sfotografowane znakomicie.
przyjemne przyrodnicze zdjecia:)
a.. powiedz skad bierzesz informacje (ksiazka, jakies strony?) jak sie obchodzic z ptakami coby ich nie sploszyc, gdzie ich szukac? uzywasz jakiegos (mini)statywu do tak dlugich ogniskowych?
Jesli o fotki chodzi to i Kubaman i Fotość macie w sobie coś czarodziejskiego.Wy a nie fotki.Tak ,tak ..czytałem co piszę.Szczegolnie fotosć za tą odległość od nas pozdrawiam.
Bo Kubaman no to nasz i pojeżdża jak na burej suce,Kuba. niepotrzebnie,Pozdrawiam Cię.
Ewa :) dzieki za wpis :)
Loome :) kiedys z tym bylo gorzej , bo sam musialem znalesc , wypatrzec ptaki , sprawdzic slonce jak wschodzi i zachodzi tak by dobrze bylo postawic czatownie , teraz , to ludzie sami dzwonia mowia co , gdzie widzieli , wiec rozchodzi sie teraz tylko o czas :)
janmar to co mi juz wiele razy mowili , to to ze w PL jest gorzej z ptakami , ze u mnie to to jest raj na ziemi , ale ja tak nie moge powiedziec , bo w PL jeszcze ptaszkow nie pstrykalem :)
dzieki ze sie odezwaliscie , bo juz zaczolem myslec ze moj post jest niewidoczny :)
Ojej! A ta to chyba prosto z dworu Ludwika XIV przyleciała! Co za krynolina! :D
super gra światłem, fajnie widać odblaski wody na skrzydłach.. super!
czaple wystarczylo tylko pilnowac i w odpowiednim czasie nacisnac spust migawki :)
a teraz siwa z raczkiem :)
ale fajne ptaki macie w tej Ameryce ,koło mnie tylko gołębie.:cry:
Zdjęcia świetne !!!!!!!!!!!!!!