Odp: Canon Cashback 2013 !!!
Cytat:
Zamieszczone przez
mysiaty
I to jest własnie ****a bandyckie , bo w polskim regulaminie jest napisane jednoznacznie, że towar ma pochodzic z polskiej dystrybucji(podobnie jest u niemczurów,że trza byc mieszkańcem De,lub coś w tym rodzaju). a nie ****a z niemieckiej,czy jakiejkolwiek innej.
Cieszę się razem ze wszystkimi, którzy dostali zwrot kasy, ale bardzo proszę o zwrócenie uwagi na sposób przeprowadzenia akcji reklamowej prowadzonej przez canona i na oficjalny regulamin.
Jeżeli Wam to odpowiada, to w każdej innej sytuacji życiowej, jak czegoś nie doczytacie w umowie lub kogoś z Was, zgodnie z prawem, jakis ****, oszuka, to morda w kubeł i nie protestować, nie żalić się na forach, po prostu , spierdalać.Mogę oficjalnie uzywać wulgaryzmów, bo mam na to stosowne papiery. bo jestem lekko po*******ony.
Pozdrawiam serdecznie ludzi z pasją i życzę wielkiej radości z każdego cykniętego zdjęcia.
jacek
--- Kolejny post ---
A, chciałem jeszcze napisać, ze Koleżanki i Koledzy, biorący udział w takiej akcji canona, psują rynek i wpływa to na ceny , i.t.p. i i.t.d. , w przyszłości. Amen lub Enter, w zależności od orientacji.
Pozdrawiam
jacek
A, chciałem jeszcze napisać, ze Koleżanki i Koledzy, biorący udział w takiej akcji canona, psują rynek i wpływa to na ceny , i.t.p. i i.t.d. , w przyszłości. Amen lub Enter, w zależności od orientacji.
Pozdrawiam
jacek[/QUOTE]
Przykładem niech będzie oferta MM na C 100mm makro za 3999 lub cos koło tego(dane z dnia 21.06,2013,wcześniej było w granicach 3200, bo nie było takiego zwrotu) , a teraz zwrot na około 1220. Nie wnikam, czy to tylko marketing MM, czy w porozumieniu z CPL, ale dzieje się to właśnie na styku 2 wielkich firm na terenie Polski. które maja nas za debili.
pozdrawiam
jacek
Też skorzystałem, nie mogąc się zdecydować 17-40 czy co innego, w końcu zakupiłem Sigmę 35 ;).
Nie wiem o co Ci chodzi, ale radziłbym czytać ze zrozumieniem, kupiłem w polskim sklepie (oddziale) Redcoon.pl. Po otrzymaniu towaru stwierdziłem, że sprzęt chyba jest z niemieckiej dystrybucji, ale w sumie nie jestem od tej branży ekspertem, więc zgłoszenie wysłałem i zostało ono zaakceptowane. Skoro zostało zaakceptowane, to widocznie sprzęt jest z dystrybucji PL, albo w inny sposób jego zakup jest zgodny z regulaminem (polska faktura, polski oddział sklepu czy coś innego, nie wiem).
Dostanę kasę i tyle - i to miałem zamiar tu zakomunikować, a Twoja chaotyczna, pozbawiona sensu wypowiedź i wulgarne, rynsztokowe słownictwo świadczą tylko o Tobie.
Cytat:
Zamieszczone przez
krzys.d
Nie wiem o co Ci chodzi, ale radziłbym czytać ze zrozumieniem, kupiłem w polskim sklepie (oddziale) Redcoon.pl. Po otrzymaniu towaru stwierdziłem, że sprzęt chyba jest z niemieckiej dystrybucji, ale w sumie nie jestem od tej branży ekspertem, więc zgłoszenie wysłałem i zostało ono zaakceptowane. Skoro zostało zaakceptowane, to widocznie sprzęt jest z dystrybucji PL, albo w inny sposób jego zakup jest zgodny z regulaminem (polska faktura, polski oddział sklepu czy coś innego, nie wiem).
Dostanę kasę i tyle - i to miałem zamiar tu zakomunikować, a Twoja chaotyczna, pozbawiona sensu wypowiedź i wulgarne, rynsztokowe słownictwo świadczą tylko o Tobie.
Teraz to opisujesz trochę inaczej.W swoim poprzednim poście #195 ,napisałeś jednoznacznie,ze cytuję"dostałem akurat z niemieckiej dystrybucji....". (W regulaminie redcoona równiez nie ma wzmianki skąd pochodzi towar i ani słowa o keszbeku-dużo wczesniej odwiedziłem ten sklepik).
Być może pochopnie wyciagnąłem wniosek, że CPL świadomie nie przestrzega własnego regulaminu.
Kupiłęs ,dostałeś towar,dostałeś keszbek,jesteś zadowolony-Twoja sprawa.
Jeżeli ktos jest małej wiary, to informuję, że CPL w mejlu , kilkanaście dni temu, napisał do mnie , żebym Im zaufał,pieniędzy wystarczy dla wszystkich
:mrgreen:
Pozdrawiam
jacek
Twardziele regulaminów nie czytają ;) Decyduje jakaś "data stempla pocztowego" czy wystarczy, że będę miał fakturę/paragon <= 30.06.2013?
Cytat:
Zamieszczone przez
mysiaty
Jeżeli ktos jest małej wiary, to informuję, że CPL w mejlu , kilkanaście dni temu, napisał do mnie , żebym Im zaufał,pieniędzy wystarczy dla wszystkich
Łaskawcy, może przy okazji następnego caschback napiszą to w regulaminie, a nie tworzą zapisy dla tych co uważają, iż im się zawsze uda, bo zawsze im się udaje. Kiedyś skorzystałem z podobnej promocji w systemie na P - dziękuję postoje - należę do garstki pechowców którzy czekali na przelew chyba rok. Dlatego mając pecha każda nieścisłość i loteria, ograniczona ilość czy liczy się kolejność zgłoszeń to gra na presji czasu.
Zapewne CPL następną akcje zrobią jak należy bez dziwnych zapisów w regulaminie choć może takie są reguły ogólno-światowe w akcjach tego typu organizowanych przez Canona.
Ciekawe, czy już wykorzystano limit premii pieniężnych dotyczących 40/2.8. 770zł - 205 to byłaby bardzo miła cena :) Tylko pozostaje właśnie kwestia, czy to nie za późno.
Cytat:
Zamieszczone przez
benicjusz
Łaskawcy, może przy okazji następnego caschback napiszą to w regulaminie, a nie tworzą zapisy dla tych co uważają, iż im się zawsze uda, bo zawsze im się udaje. Kiedyś skorzystałem z podobnej promocji w systemie na P - dziękuję postoje - należę do garstki pechowców którzy czekali na przelew chyba rok. Dlatego mając pecha każda nieścisłość i loteria, ograniczona ilość czy liczy się kolejność zgłoszeń to gra na presji czasu.
Zapewne CPL następną akcje zrobią jak należy bez dziwnych zapisów w regulaminie choć może takie są reguły ogólno-światowe w akcjach tego typu organizowanych przez Canona.
Dziękuję bardzo za Twojego posta.
Sprawa może wydawać się błaha, ale taka nie jest.To forum skupia dużo opiniotwórczych, potencjalnych klientów.Swoim biernym lub czynnym zachowaniem (np. kupujemy towar),
dajemy przyzwolenie na niekorzystne warunki, jakie proponuje nam CPL. Nie sa to jakieś ogólnoeuropejskie reguły, bo niemiecki regulamin jest zdecydowanie korzystniejszy.(Wczesniej Kolega znający niemiecki o tym pisał)
I tak małymi kroczkami, pozwalamy sie odzierać z godności, w dodatku za własne pieniądze.
Może nastepnym razem , czy chcemy kupić , czy nie napiszemy mejla z żądaniem zmiany regulaminu? A może odpowiada nam coś takiego :
156 sekund na darmowe zakupy - YouTube
saturn arkadia LCD 32 za 999pln :) 14.09.2007 - YouTube
Ja tego nie akceptuję i koniec.
Pozdrawiam
jacek
Ten regulamin wynika prawdopodobnie z naszego prawa. Gdyby był skonstruowany inaczej, pewnie płacilibyście od tego podatek od darowizny. Ale oczywiście łatwiej drzeć gębę, że Canon be. Co za ludzie! Nie podoba się to nie kupujcie.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
mysiaty
Ja tego nie akceptuję i koniec.
Pozdrawiam
jacek
Tym już mnie rozbawiłeś. Myślisz, że Canon się tym przejmie? Chyba, że siedzisz w centrali Reutersa i jesteś odpowiedzialny za zakupy sprzętu. Ale nie jesteś. Więc się nie przejmie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Twardziele regulaminów nie czytają ;) Decyduje jakaś "data stempla pocztowego" czy wystarczy, że będę miał fakturę/paragon <= 30.06.2013?
Fragmenty regulaminu.
4. Do udziału w promocji uprawnia nabycie Produktu Promocyjnego, o którym mowa w §2, w okresie od 29 kwietnia 2013 r. do 30 czerwca 2013 r. (dalej: „Okres Promocji”).
5. Wypełnione Formularze Zgłoszeniowe Uczestników przyjmowane są przez Organizatora w okresie od 29 kwietnia 2013 r. do 31 lipca 2013 r., z zastrzeżeniem ust. 6.
Wg mnie wystarczy faktura/paragon z 30.06.2013.
Co do wysłania zgłoszenia, to nie jestem prawnikiem i dla świętego spokoju wysłałbym 01.07.2013 za zwrotnym poświadczeniem odbioru i dodatkowo zeskanowe wszystko mejlem
Pozdrawiam
jacek
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Ten regulamin wynika prawdopodobnie z naszego prawa. Gdyby był skonstruowany inaczej, pewnie płacilibyście od tego podatek od darowizny. Ale oczywiście łatwiej drzeć gębę, że Canon be. Co za ludzie! Nie podoba się to nie kupujcie.
--- Kolejny post ---
Tym już mnie rozbawiłeś. Myślisz, że Canon się tym przejmie? Chyba, że siedzisz w centrali Reutersa i jesteś odpowiedzialny za zakupy sprzętu. Ale nie jesteś. Więc się nie przejmie.
Jeżeli się usmiechnąłeś czytając moje pieniaczenie się, to już coś dobrego dzisiaj zrobiłem.
Oczywiście prócz darcia gęby zagłosowałem swoimi pieniędzmi i kupiłem coś innego.
Co podatku , to :
10. Organizator informuje, że wypłacane Premie Pieniężne stanowią dla Uczestników przychód, podlegający opodatkowaniu podatkiem dochodowym. Obowiązek odprowadzenia podatku do właściwego urzędu skarbowego obciąża w całości Uczestnika. W przypadku Uczestników, będących osobami fizycznymi nie prowadzącymi działalności gospodarczej, Organizator wystawia formularz informacji podatkowej PIT-8C, który zostaje wysłany na adres Uczestnika podany w Formularzu Zgłoszeniowym. Informacja zostanie wysłana do Uczestnika do 28 lutego 2014 roku.
Za darmową poradę prawną przakaż 150 zł na dowolny zbożny cel .
Pozdrawiam
jacek