Micles, świetny reportaż (Ludzie niezastąpieni) moim zdaniem. Zajmij Ty się reporterką bo to Ci wychodzi naprawde dobrze.
Wersja do druku
O taak..:rolleyes: ciekawe co będą mieli zrobic uzytkownicy, ktorzy uzywali korpusu xxxD i chcieli sie przesiąść na 2-cyfrowy. Albo wyp... wszystkie szkła EF-S, albo kupic co najwyzej 50D.. no, ew używac swojego starego body, jako zapasowego, obsługującego obiektywy pod APS-C..:p
Jesli miałby takie parametry, to coś w tym jest, bo gdzieś pisali, że 1000 pixeli Canona kosztuje złotówke..:grin:
ale co canona to interesi ? czy interesowało ich co zrobią użytkownicy FD jak wprowadzli EF ? czy kogoś interesowało co stanie się z tonami czrnych płyt w momencie wprowadznia formatu CD ? takie zmiany zachodzą dosć często i producent to ostatnia ze stron która sie interesuje tym co ty zrobisz z tym co masz do tej pory.
Czyli to, co ma Nikon? Przełączanie się pomiędzy FX i DX w zaleznosci od podłączonego obiektywu? w zasadzie czemu nie..?:rolleyes:
Nie wiem tylko jak jest dokladnie, bo w przypadku FF wiadomo, że nie mozna uzywać szkieł EF-s, bo zahaczy o lustro, chyba, że sie spiłuje gwint, natomiast APS-H nie jest kompatybilne ze szkłami EF-S z tego samego powodu, czy winiety?
Dzieki, to już zdążyłem zauważyć..:lol: miałem już debate na ten temat z kolekcjonerem, ale tak sie tylko zastanawiałem..:rolleyes:
Oj - dopiero doczytałem, że ewentualny nowy 200mm Macro ma być IS i mieć przysłonę 2.8... Niedobrze... ;)