Liść wpadający do rzeki[Brda w Bydgoszczy] 70-200 f4 L.
Wersja do druku
skoro przy listkach jesteśmy ;)
A myslalem ze tylko ja robie zdjecia listkom :) Jak widac innym tez sie zdarza :) Acha,sorki za nieco przyduza fote ;)
Już nie przesadzajcie, że ten obiektyw to takie cudo... Dobre tele i tyle.
Ja mam 4,0L IS wcześniej miałem samo 4,0(bez IS) a w między czasie 2,8 ( bez IS ). Do 4,0 IS doplacić warto optyczniej jest sporo lepszy na krótkich ogniskowych jak równiez pod światło- dodatkowo ma IS co czyni go niezwykle poręcznym Te 3 czynniki jak dla mnie uzasadniają różnice w cenie. 2,8 był najbardziej plastyczny i najlepszy kolorystycznie z tej trójki, ale ze względu na nieporęczność i słaba ostrość powyżej 180mm pozbyłem się go.
Też zastanawiam się nad szkłem 70-200 - myślałem nad jakąś wersją 2.8 - ale podpiąłem na zlocie w Krakowie i już wiem że nie kupię sobie żadnej 2.8 - jest po prostu za ciężka - po kilkudziesięciu minitaqch czy paru godzinach z tym szkłem w ręce plus korpus poważnie obawiałbym się o stan swojego nadgarstka (i tak jest uszkodzony) - jestem na etapie kombinowania transportu f4 IS ze stanów - w bhphoto koszt to niecałe 1000$ co przy dzisiejszym kursie dolara daje około 2400PLN czyli tyle co w Polsce wersja bez IS.. (jakby ktoś chciał przywieźć to się polecam ;) )
Pozdrawiam
Artur