Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Dzięki.
Swoją drogą grip firmy Newell jest już dostępny :-)
Już co najmniej od kilku dni jest na allegro. Planujesz kupić?
Właśnie się zastanawiam. Po sprzedaży Pixel Kingów został mi pokaźny zestaw Eneloopów, a w tym gripie znalazłyby zastosowanie. Z drugiej strony mam stary akku Delty, bez chipa, wymagający odrębnej ładowarki i on działa poprawnie z tym, że nie pokazuje poziomu naładowania. I stąd wynika mój dylemat, bo zamienniki lp-e6 to wydatek 60-110 zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
airhead
a mi nikt za włączani się na początku wątku nie dziękuję :P
dobra, wróciłem z pierwszej wycieczki z szóstką:
Sztokholm | Mateusz Grochocki Photography
iso sobie nie poanalizujecie, bo zdjęcia mają 950 px, ale kolory i tonalność owszem
są EXIFy
Super foty! szkoda tylko że z Photoshopa...
Od 174 strony śledzę odpowiedzi i te przepiękne zdjęcia które jakością niczym nie ustępują kompaktom ze średniej półki do 1200zł. Do tego większość prezentowanych zdjęć po solidnych przeróbkach Photoshopem.
Byłem zdecydowany na 6D, ale po przedstawionych tu samplach sobie odpuściłem i kupiłem Carl Zeiss Planar T* 1,4/50 i cieszę się że ten krok zrobiłem - nie żałuję. Po podłączeniu do 1Ds MK2 powiem szczerze że chyba na głowę upadłem, że w ogóle myślałem o takiej zamianie, ja już nie chcę 6D i z pewnością się na niego nie zamienię. Chyba bym sobie strzelił w kolano. Opuszczam wątek, gratuluje znakomitego wyboru!
Cytat:
Zamieszczone przez
ekrowa
Od 174 strony śledzę odpowiedzi i te przepiękne zdjęcia które jakością niczym nie ustępują kompaktom ze średniej półki do 1200zł. Do tego większość prezentowanych zdjęć po solidnych przeróbkach Photoshopem.
Byłem zdecydowany na 6D, ale po przedstawionych tu samplach sobie odpuściłem i kupiłem Carl Zeiss Planar T* 1,4/50 i cieszę się że ten krok zrobiłem - nie żałuję. Po podłączeniu do 1Ds MK2 powiem szczerze że chyba na głowę upadłem, że w ogóle myślałem o takiej zamianie, ja już nie chcę 6D i z pewnością się na niego nie zamienię. Chyba bym sobie strzelił w kolano. Opuszczam wątek, gratuluje znakomitego wyboru!
Jak dla mnie to kompletny brak wiedzy.
Nie ma problemu ze znaleźieniem sampli(rawów) gdzie można zobaczyć zdjęcie bez odszumiania.
Jutro jadę po pierwsze 6d i na 90% dokupię drugie jako backup.
A tak w ogóle to witam wszystkich : )
Cytat:
Zamieszczone przez
ekrowa
Ciekawe jak by zdjęcia z Zeissa wyglądały na 6D... Być może jeszcze lepiej? :)
Chyba bym sobie strzelił w kolano. Opuszczam wątek, gratuluje znakomitego wyboru![/QUOTE]
Nie strzelaj szkoda amunicji,żegnamy pogrążeni w smutku,gratulujemy znakomitego wyboru.(każdy ma prawo wyboru i oto chodzi)
Cytat:
Zamieszczone przez
RHJG
Chyba bym sobie strzelił w kolano. Opuszczam wątek, gratuluje znakomitego wyboru!
Nie strzelaj szkoda amunicji,żegnamy pogrążeni w smutku,gratulujemy znakomitego wyboru.(każdy ma prawo wyboru i oto chodzi)[/QUOTE]
Nie ma sobie co z kolegi ekrowa kpić :) Liczył na zdjęcia z 6d od których szczęka opada na podłogę ... a opadły mu ręce :)
Szczerze mówiąc też czekam aż tu ktoś zamieści takie fotki z 6d, żeby to cudo zaczęło mi się śnić po nocach !
Cytat:
Zamieszczone przez
ekrowa
Byłem zdecydowany na 6D, ale po przedstawionych tu samplach sobie odpuściłem
A gdzie tam. Na nic nie byłeś zdecydowany i cały czas szukałeś wymówki (dla siebie) żeby 6D nie kupić.
I żeby trochę potrollować. Żegnam, bez żalu.