Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Twoja postawa wywołuje u mnie odruchy wymiotne, bo nie rozumiem, ja można się tak godzić na politykę firmy i tłumaczyć to jeszcze jej interesem?!
Ale co to znaczy nie godzić się na politykę firmy. Nie godzić, to ja się mogę na politykę polityków, których wybrałem.
Co mi do tego co robi prywatna firma. Ma prawo robić co jej się podoba, dopóki nie łamie prawa (dla mnie również tego naturalnego/moralnego - co kto woli).
Do tego co robią mają prawo a ja mam prawo wyboru. 10 lat temu zrezygnowałem, bo uznałem, że nie spełniają moich oczekiwać. A dwa lata temu do nich wróciłem, bo uznałem, że zrozumieli swój błąd i go naprawili.
Wolny rynek takie rzeczy reguluje - choć patrząc na pomysły niektórych (na przykład co do jedzenia) to chyba dużo nam tej wolności już nie zostało.
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Raczej Twoja postawa jako męczennika systemowego jest godna podziwu ;). Ja bym dawno zmienił system a nie wypłakiwał się na forach
Słyszę to od dekad. Jakoś jednak wbrew ekspertom z internetu model biznesowy prezentowany przez Canona się sprawdza i przynosi oczekiwane efekty - w postaci udziałów w sprzedaży ;)....
I tu się z Tobą całkowicie zgadzam- moja postawa jako męczennika systemu jest naprawdę godna podziwu- jestem w nim w związku raptem 6 lat krócej, niż z własną babą :mrgreen:
Tymczasem Canon na nowej drodze życia poczynił zaledwie mały kroczek, ale może się to skończyć ostrym zjazdem gołą d.u.pą po nieheblowanej desce, i oby :mrgreen:
Zobaczymy ich "model biznesowy" za parę lat. Póki co gross użytkowników systemu R jedzie na szkłach EF i Canona, i nie-Canona, a za parę lat pogłowie jeleni, którzy będą mieli chęć wejścia w tak hermetyczny system, może zmaleć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Raczej Twoja postawa jako męczennika systemowego jest godna podziwu ;). Ja bym dawno zmienił system a nie wypłakiwał się na forach
Słyszę to od dekad. Jakoś jednak wbrew ekspertom z internetu model biznesowy prezentowany przez Canona się sprawdza i przynosi oczekiwane efekty - w postaci udziałów w sprzedaży ;)....
Dokładnie tak. Jeżeli ktoś w dalszym ciągu żyje w przekonaniu, że Canonowi chodzi o cokolwiek innego niż zarabiania kasy, to chyba ma problem z postrzeganiem świata.
A jak na razie na swojej polityce wychodzą doskonale. I zapewne jeżeli męczennicy by zaczęli na prawdę coś robić zamiast tylko marudzić, to może wypłynęło by to na ich wyniki = rewizję polityki.
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Dokładnie tak. Jeżeli ktoś w dalszym ciągu żyje w przekonaniu, że Canonowi chodzi o cokolwiek innego niż zarabiania kasy, to chyba ma problem z postrzeganiem świata.
A jak na razie na swojej polityce wychodzą doskonale. I zapewne jeżeli męczennicy by zaczęli na prawdę coś robić zamiast tylko marudzić, to może wypłynęło by to na ich wyniki = rewizję polityki.
p,paw
Ależ ja RZECZYWIŚCIE COŚ ROBIĘ!
Ostatnią nową rzeczą od Canona, jaką kupiłem, był C 80D w lutym 2017 roku, i na nic innego się nie zanosi :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Ależ ja RZECZYWIŚCIE COŚ ROBIĘ!
Ostatnią nową rzeczą od Canona, jaką kupiłem, był C 80D w lutym 2017 roku, i na nic innego się nie zanosi :mrgreen:
Więc nie bardzo wiem po co narzekasz, skoro nie jesteś już od dawna klientem tej firmy :)
p,paw
Cytat:
Zamieszczone przez
pawel.guraj
Więc nie bardzo wiem po co narzekasz, skoro nie jesteś już od dawna klientem tej firmy :)
p,paw
Ma prawo.
Lepsze produkty w innych markach -to większa konkurencja
i w efekcie lepsze produkty używanej przeze mnie marki
...a może nawet niższe ceny.
szczęśliwi ci, którzy nie potrzebowali innych szkieł niż systemowe :shock:
u mnie Canon przez długi czas nie miał sporej listy szkieł, albo z zakresu ogniskowych, albo jakościowo:
- Sigma 12-24
- Tamron 28-300 (wersja Canona 3x większa, 3x cięższa i 3x droższa, nie nadawała się na wycieczki)
- Tamron 70-300 (12 lat temu wersja canonowska to była taka bida że szkoda gadać)
- Sigma 150-600, 60-600 - Canon od 10 lat nie ma ani jednego podobnego szkła
Pierwsze 3 pozycje nadrobili lata później, choć w cenach 1.5x za dużych, ale RF 70-300 nie ma do tej pory. O 4tej pozycji nic nie powiem bo wszyscy wiedzą, że temat jest olany od góry do dołu, a jedyne co mamy to ciemnice f11, Lki w cenie auta i pełen kompromisów 100-500 za kosmiczne pieniądze.
EF 70-300 mm f/4-5.6 IS II USM -ten z wyświetlaczem jest chyba w porządku?
https://www.optyczne.pl/porownaj.php...1393&add1=1439
ten jest ok, ale on pojawił się lata po tym gdy go potrzebowałem :P Tamron jest z 2010 lub 2011, nie pamiętam dokładnie, na Optycznych jest błąd, bo używałem go w II poł. 2011.
EDIT: wrzuciłeś jakąś wersją na rynek japoński, ja miałem tego (i porównanie z większą i kilkukrotnie droższą Lką)
https://www.optyczne.pl/porownaj.php...=1393&add2=916