aaa i tu osobiście wypraszam sobie...analoga nie miałem (ok, miałem miesiąc x lat temu)...a mimo wszystko korzystam głównie z Av,M, nie strzelam na oślep, nigdy chyba nie korzystałem z automatu... mimo wszystko uważam, że korzystanie z dobrodziejstw obróbki RAW to nic złego, wręcz odwrotnie. I nie zawsze chodzi o ratowanie zdjęcia ale o bardziej kreatywną obróbkę i tu jest pies pogrzebany.Cytat:
tych, którym ciężko jest spojrzeć na scenę z perspektywy trybu Av i z automatu strzelać prawidłową, z punktu widzenia histogramu, korektą preferują korpusy konkurencji. ... Oczywiście nic to nie zmieni, bo największym kapitałem firm są szkła i dlatego nadal twierdzę, że jedyna droga dla pro to Core2Duo.
to dobre:)Cytat:
ba nawet postęp jest bo można używać bocznych
tego nie złapałem.Cytat:
...,że jedyna droga dla pro to Core2Duo
"Jasna" (1.2) sprawa i tu właśnie nie rozumiem polityki Canona. Mając takie szkła, -podjęcie współpracy lub porządna inwestycja w dobrą matrycę i rynek pozamiatany. Nowoczesna matryca w parze ze szkłami Canona i gotowe.Cytat:
Oczywiście nic to nie zmieni, bo największym kapitałem firm są szkła
Jak dla mnie nie ma co wracać do historii, fotografia tak jak muzyka, motoryzacja, architektura, informatyka i wiele innych dziedzin się zmieniły, nie zawsze idzie to w dobrym kierunku, natomiast moje zdanie dot. przynajmniej fotografii jest takie, że kierunek jest dobry, bo celem, jakby na to nie patrzyć jest odzwierciedlenie tego co widzi ludzkie oko-tkwienie w ideologii "analogów" jest, dla mnie przynajmniej dziwne, choć oczywiście szanuję ich dorobek. Być może jestem z tej "nowej generacji", ale po co wyciągać liczydło i notes, mając choćby komórkę w 21 wieku. Canon ma trochę analogowe podejście-korpus się zmienia (AF), "cyfrowa" klisza nie, niestety dziś to elementy zespolone i upgrade powinien dotyczyć tych dwóch elementów.