Mimo wszystko nie przeginaj...
Wersja do druku
357,359,360 fajne.
może B&W spróbujesz ?
363. ciekawe, intrygujące... co to jest?
363 ostatni tydzień marca wdrapywałem się po kilka razy dziennie po podobnych.
Chyba w cz-b wyglądałoby korzystniej
allxagnes, kocham Cię :D Przeczytałem ostatnie 10 stron tego wątku i twoje posty zabiły mnie, a dodając do tego pozostałych "życzliwych" Miclesowi mamy niezła beczkę śmiechu. Nadal nie mogę przestać się śmiać.
Co do zdjęć to odniosę się do ostatnich kilku - I haven't thought that you can take photos as bad as a few last one. Sorry Micles, but you are falling down.
PS. I still waiting for seriously good photography, I belive in you! :D
Urgur, czemu piszesz po angielsku i do tego nie do końca gramatycznie?
Akurat robie coś na angielski i jakoś tak mi poszło, a co jest nie tak?
"a few last one" raczej nie działa.
Micles nie wstawiaj dzisiaj już nowych zdjęć. Jutro trzeba iść do pracy więc pora wytrzeźwieć.
A no fakt, lastest powinno być, z rozpędy błąd.
Jest przestraszony oświadczynami. Boje się zapytać o co chodzi :)
@Micles
Adres podam Ci na priv.
Swoj sprzet mozesz mi podeslac bo widze ze sie strasznie ze soba gryziecie. Obiecuje ze dobrze wykorzystam Twoje szkielka!
A tak na serio to wróć do streetu i szerokim łukiem omijaj śluby!
Dinderi, a możesz jaśniej, bo ni hu hu nie wiem co masz na myśli?
Nie uważam się za poliglotę, więc chciałbym się dowiedzieć co jest nie w porządku, może będę przez to mądrzejszy? Jeśli tak to warto zapytać. :)
ale chyba nie tu ?
No i jestem mądrzejszy, a w zasadzie zapamiętam kilka wskazówek co do rzeczy, o których wiedziałem, ale przez brak zastanowienia zapomniałem. Jeszcze raz dzięki Dinderi i pozdrawiam :D
Streeta dzisiaj robiłem. trochę potragediowego. Na kliszy, także efektów jeszcze dzisiaj nie będzie. Śpijcie spokojnie :P
O Taki
a dziękuje :) Też mam takie bezeceństwo .. ale musze je ze strychu znieść :D
Trochę Cię urządziła (albo sam się wpakowałeś) w biało czarny outfit :p
Ciężko się takie foci... biała spódnica daje po oczach.
Buty chyba nie zbyt pasują do reszty? ale to jakaś kobieta się musi wypowiedzieć :D
Świecone bardzo ładnie, lubię tak.
Najlepsze 367- kadr, światło za głową- super.
369 też ok, przeszkadza mi jedynie ułożenie ręki, jakby telefon trzymała...
365 nowym Samyangiem robione? Gdzieś tam czytałem że się bawiłes ;)
365 i 367 całkiem spoko, ale ubrana faktycznie mogła by być lepiej.
Owszem, urządziła. Owszem, Samyangiem.
367 - no ladnie ladnie, Twoj pierwszy portret ktory mi sie podoba i moze jedynie cialbym mocniej z lewej, chciales chyba krzywizne zachowac.
Inna sprawa ze swietna modelka Ci sie trafila :D
Gratulacje, do przodu! ;)
Jeszcze jedno Martowe :
369.
369 porazka, na nk idealne :D
to swiatlo.. plasko, za plasko, i to tlo, a wlasciwie kadr - na nie.
A juz myslalem.. ;)
Za płasko? Ja tam bym powiedział raczej, że za ostro, ale 580II nie jest na tyle silna żeby overpower'nąć słoneczne niebo o 13:30, dlatego o modyfikatorach w tej sytuacji nie było mowy.
zgadzam się, że 369 jest słabe
ale 369 są 2, mówię o drugim a to pierwsza całkiem fajne chociaż nie przepadam za takim wycinaniem z oryginalnego kadru
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
dobra nie spojrzałem na poprzednią stronę o 368 mi chodziło, że całkiem fajne
Zbliżenie lampy względem obiektu również nie wchodziło w grę - lampa była już prawie w kadrze.
Jeżeli znasz jakieś magiczne sposoby, to przedstaw je proszę - może czegoś się nauczymy.
Użyj kilku lamp.
W cuda wierzysz ?
Co do 369 to wszystko, poza samą modelką, rzeczywiście nie korzystne , w szczególności światło. Jak ktoś już napisał, w klimacie NK.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodatkowa lampa może by coś poprawiła. Tak myślę choć nie mam doświadczenia w tym temacie, bo sam mam tylko jedną lampę.
Co bym nie napisał to i tak nie zrozumiesz http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=284 Ile można wkoło to samo.
Na tym zdjęciu akurat druga strona ręki nie odbiega ładnością od tej pierwszej. Przynajmniej według mnie.
Kiepska wymówka. A do czasu gdy nie pożyczysz/nie nazbierasz na te kilka lamp i wyzwalaczy to po prostu nie pokazuj na siłę tak niedorobionych zdjęć, ratując się kiepskimi wymówkami czy budżetem :? .
Bardziej by Cię uratowało kreatywne wykorzystanie światła zastanego niż trzepnięcie byle jako z lampy. Niestety tak ścisły umysł jak Twój nie potrafi się rozluźnić by choć na moment dopuścić kreatywność.
I to jest dopiero odpowiednia wymówka - "nie potrafię" a nie "kup mi lampy" .
Aha... czyli u miclesa zdjęcia się same robią, bez udziału umysłu? Podpowiadam tylko gdzie szukać przyczyny nieudanych fotek. Najczęściej to właśnie w umyśle fotografa :roll: .
Ktoś tu nawet na forum ma fajny podpis: "Fotografia jest jak seks. Jak nie ma uczucia to nawet najlepsza technika nie pomoże".