Wiesz po tym jak poczytałem polskie fora dyskusyjne, też myślałem że się to nie uda, zacząłem jednak drążyć trochę temat na zagranicznych i okazało się że filtr ma swój part number jest więc częścią jak każda inna i nic nie stoi na przeszkodzie aby tylko ten filtr wymienić.
Uzbrojony w tą wiedzę zacząłem wydzwaniać i mailować jak to wyżej opisałem. Wydaje mi się że na żytniej pomogło stwierdzenie że "na żurawiej i w Belinie robią to bez problemu a wy nie potraficie" ??? :)
W mailu do Berlina też napisałem że jedyny polski "autoryzowany serwis" nie potrafi tego zrobić - może trafiło to gdzieś "wyżej" w canonie? nie wiem, gdybam tylko :) w każdym razie po kilkudniowej przepychance stwierdzili że DA SIĘ :)
Jak sądzę filtr i tak jest z "odzysku" bo na fakturze mam tylko "wymiana filtra matrycy" jako usługa a nie część jako taka, ale kij z tym ważne że znowu body jest sprawne i tej paskudnej rysy nie ma.
To że matówka była zasyfiona jak cholera to już szczegół /body wysłałem z czyściutką/ wydmuchałem i jest ok, nawet nie próbowałem się o to kłócić bo szkoda nerwów a body ma zarabiać a nie leżeć w serwisie.
Na PLUS żytniej - jak już stwierdzili że "się da" to sama usługa ekspres - wysyłka z Gdańska w poniedziałek , body u nas z powrotem w piątek o 13-tej.:rolleyes: