Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie
Pozostaje mi wierzyć, że ten kto zaoferował rawy i/lub cgarcia to agenci Sony i jest to spisek mający na celu stłumienie przedsprzedaży 6d2.
To niegodziwe.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
I jeżeli ten wydatny szum nie ma koloru (oczywiście nie w sensie szumu chrominancji tylko zachowania barwy obiektu) jak w 5DIV no to autentyczna porażka.
To znaczy w 5d4 ma kolor czy nie?
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
To znaczy w 5d4 ma kolor czy nie?
No właśnie w 5DIV po rozjaśnieniu cieni pojawiają się detale ale słabiutko działa na nie saturacja ( w porównaniu np. do D810). Niestety dotyczy to przede wszystkim zieleni.
Liczyłem, że 6DII będzie to miał jakoś lepiej rozwiązane. Teraz już na nic nie liczę.
No chyba, że ta przedprodukcja to rzeczywiście podpucha.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
No jak co? No kiszka, już napisali wcześniej.
Ciekawe czym otwierali te rawy ... bo chyba nie softem z 6D albo LR który jeszcze nie czyta tego czegoś.
Nie , nie, nie mam na myśli Panów z canon.jp, tylko internetowych speców, wróżących z fusów chyba.
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
No jak co? No kiszka, już napisali wcześniej.
Ciekawe czym otwierali te rawy ... bo chyba nie softem z 6D albo LR który jeszcze nie czyta tego czegoś.
Nie , nie, nie mam na myśli Panów z canon.jp, tylko internetowych speców, wróżących z fusów chyba.
Zaproszeni przez Canona oficjalnie do testowania korzystali z DPP, przynajmniej tak piszą:
https://www.dpreview.com/samples/869...sample-gallery
Canon 6D Mark II Review: Hands-On Preview
W powyższych linkach jest sporo JPG-ów w pełnych wymiarach. W galerii w dpreview gościu pisze jaką obróbkę stosował przy każdej fotce.
Linkowany wcześniej cgarcia z fredmiranda opisał dość dokładnie jak analizował RAWa.
Otwarty jest problem co to znaczy przedprodukcyjny egzemplarz i czy DPP w wersji beta potrafi wydobyć co trzeba z nowego sensora.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Zaproszeni przez Canona oficjalnie do testowania korzystali z DPP, przynajmniej tak piszą:
https://www.dpreview.com/samples/869...sample-gallery
Canon 6D Mark II Review: Hands-On Preview
W powyższych linkach jest sporo JPG-ów w pełnych wymiarach. W galerii w dpreview gościu pisze jaką obróbkę stosował przy każdej fotce.
Linkowany wcześniej cgarcia z fredmiranda opisał dość dokładnie jak analizował RAWa.
Otwarty jest problem co to znaczy przedprodukcyjny egzemplarz i czy DPP w wersji beta potrafi wydobyć co trzeba z nowego sensora.
Otwarty problem to guzik wiemy kto i jaki ma cel i jaka jest prawda w tych newsach.
A te zdjęcia z canon.jp są robione ...hasselem, albo jakimś sony pewnie, tak?
Panowie z portalu Fred Miranda idą w zaparte i potwierdzają swoją teorie.
Mimo wszystko jakoś ciężko mi uwierzyć, iż Canon wstawił do nowej 6-ki gorszą matrycę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawel92
Te wykresy to chyba maja zawyzone wartosci dla mk4, okolice 12 EV dla ISO 1600?
Dla porownania:
https://www.dxomark.com/Reviews/Cano...w-Game-changer
Canon EOS 5D Mark IV Review - Page 6 of 8 - What Digital Camera
Widzieliście przedsprzedażową cenę 6DII? 9499 PLN . Który to level próby dojenia potencjalnego klienta? Dziękuję, postoję. 5DII dalej robi całą robotę jakiej od niego oczekuję. To chyba ostatni w dziejach FF canona dostępny jako nowy poniżej 6500zł.
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Widzieliście przedsprzedażową cenę 6DII? 9499 PLN . Który to level próby dojenia potencjalnego klienta? Dziękuję, postoję. 5DII dalej robi całą robotę jakiej od niego oczekuję. To chyba ostatni w dziejach FF canona dostępny jako nowy poniżej 6500zł.
To ja pamiętam to jakoś inaczej. 5d2 z kitem kosztował ponad 13 tys i kolejka na niego była bardzo długa.