A jeżeli zakupiłem obiektyw w innym sklepie niż na opisane stronie Canona, to dostanę cashback ?
Wersja do druku
A jeżeli zakupiłem obiektyw w innym sklepie niż na opisane stronie Canona, to dostanę cashback ?
Twierdza ze nie :(
W tym roku bez wysyłania wyciętych kodów kreskowych - tylko skan paragonu i wyciętych z pudełka kodó kreskowych. Masakryczna ilość danych do uzupełnienia w formularzu. Cashback dla polski a żądają nawet kodu SWIFT banku jakby było im to potrzebne do przelania na konto w polskim banku...
A skąd pewność że będzie przelew od Canona z polskiego Banku - bo np. ja dostałem z Holandii kasę - a korzystałem z 2 promocji letniej i obiektywy z Canon 5D.
Natomiast i tak jest lepiej niż lata wcześniejsze bo kody kreskowe musiało się jeszcze wysłać pocztą a to była zawsze masakra :P
Cieszmy się ze są takie akcje bo w dzisiejszych czasach człowiek się cieszy z każdej złotówki zaoszczędzonej :P
canon Cashback oszukał mnie nie wypłacili mi kasy gdzie z tym isć
Z ciekawości zapytam, czy podali z jakiego powodu?
Kupiłem towar wysłałem wniosek chciałem by Cashback poszedł na konto żony.(70âŹ)
wysłałem co trzeba zrobiłem zdjęcia tak jak było w załącznikach dostałem odmowe.
Zadzwoniłem i pani mi powiedziała ze dane zakupu się nie zgadzają z tym gdzie maja wysłać kasę rachunek jest zarejestrowany na kogoś innego
Pani mnie naprowadziła wysłałem jeszcze raz z nowymi zgadzającymi się danymi
Dostałem maila ze to potrwa i proszą o cierpliwość
wczoraj pisze bo ile mogę mieć cierpliwości jak już minęło 3 miesiące dziś odp. ze nie wypłaca
Jak CANON ma takie możliwości to niech sprawdzi kto płacił kartą za lampę.
Naciągacze dziś byłem w sklepie i bez łaski 100⏠taniej ta sama lampa
chyba zgłoszę się do mamy becekpl
napiszcie coś o tym nowym cashbacku
dostał ktoś ten tablet?
jak to w ogóle wygląda?
Właśnie wysłałem im zgłoszenie ale nie pasuje im mój skan etykiety.
musi być skan, nie może być fotka?
Ja zrobiłem skan ale całego boku pudełka. I cośi m nie pasuje. Tylko u mnie na ich dolna naklejkę z kodem Fotojoker przykleił swoją z kodem kreskowym. I teraz zupełnie nie wiem czy zły skan czy co ? Bo mi napisali że nie otrzymali skanu a wysłałem im ze zgłoszeniem.
Jest wyraźnie napisane, że kod musi być wycięty. Może dlatego "im nie pasuje".
Nie musi być skan, może być fotka, zrobiona nawet telefonem.
Znaczy dwie fotki, jedna wyciętego kodu, druga paragonu.
nie chce draznic kolegi "walczacego" z canonem ale ja swój zwrot własnie planuje wydac na 600ex, i stąd moje pytanie, czy słyszał ktos, czy może na koniec roku zrobia cos nowego w temacie caschbacku?
Czytałem to ale to jakby bez sensu. Może ktoś wysyłała skan na ta promocje i napiszę co mu przyjęli. I jaki wpisał ten kod EAN bo ja wpisałem z małej naklejki - miał 13 cyfr.
I właśnie ta mała naklejka nachodzi na fabryczne kody .Próbowałem czy się odklei ale nie ma szans na to. Zrywa wszystko pod spodem.
Spróbuj suszarką do włosów podgrzać i powinny obydwie naklejki zejść bez problemu.
Też mnie ciekawi kiedy i czy będzie następny Cashback, bo planuje zakupy i nie wiem czy się wstrzymywać czy kupować już.
Cześć,
ja już swoje odklepałem w kwestii tej promocji Photo Enthusiasts. Też kupiłem 6D w Fotojokerze i miałem naklejone na pudło całe stado naklejek (na oryginalnym kodzie EAN też).
Cały czas po rejestracji otrzymywałem informację, że kod EAN jest nieprawidłowy.
Zadzwoniłem do supportu Canona, gość z pomocy technicznej powiedział mi jak ma wyglądać kod EAN - moja odpowiedź brzmiała WTF? Nie mam takiego kodu, zapewne jest zaklejony naklejkami sprzedawcy.
Założyli zgłoszenie reklamacyjne, poprosili o skan ścianki pudełka z aparatu na którym są te naklejki. Sprawa poszła do supportu anglojęzycznego, pomęczyłem ich 3 dni telefonami i zgłoszenie zostało rozpatrzone pozytywnie. Dostałem już klucz do pakietu Adobe, ale w dalszym ciągu (już ponad dwa tygodnie) czekam na info o wysyłce tabletu i cisza :)
Dodatkiem do tego true story jest to, że kumpel kupował ze mną drugie 6D w tym samym czasie i też ma drogę przez mękę z supportem canona - dokładnie taka sama sytuacja jak u mnie.
nie wiem, czy nie odpuszczę tematu
Moją sprawą już też zajmuję się support Canona. Bardzo szybko zareagowali i widać że im zależy żeby mi pomóc. Ale dopiero od wczoraj. Mam nadzieje że jakoś przez to przejdę. Na razie podali mi jaki podać prawidłowy numer EAN. Zrobiłem korektę bo miałem zły wpisany choć u mnie czepiali się o brak prawidłowego scanu kodów.
W sumie wolałem już poprzednie promocje gdzie się wysyłało kawałek z pudła i nie było takich problemów jak teraz.
Początkowo support w PL. Ostatecznie gdy dostałem informację że sprawa została przekazana 'wyżej' do GB poprosiłem o nr tel. Tam zadzwoniłem dwa razy. Po czym przekręciłem ponownie do supportu w PL i miły pan poinformował mnie, że ma już informację 'z góry' że wniosek jest zaakceptowany tylko muszę poczekać na zmianę statusu w systemie.
OK udało mi się załatwić. Oderwałem wszystkie naklejki bo im chodziło tylko o kod nadrukowany. A ja miałem na tym kodzie aż 2 naklejki dużą i małą i sądziłem że chcą numer z tej dużej naklejonej. Dostałem już kod do softu.
Słuchajcie.. ja wczoraj (30.10.2014 r.) kupiłem Canona 6D na fotoplus.pl i zgodnie z promocją obowiązującą do 31.10.2014 mam dostać tablet (tak jak Wy) i jednocześnie powinienem się załapać na zimowy cashback, który obowiązuje od 30.10 - czekam na razie na towar i zobaczymy, czy rzeczywiście uda się skorzystać z obydwu promocji (w regulaminie jest info, że nie można dostać dwóch cashback'ow, ale nie ma wzmianki o dwóch promocjach innego typu). Jak obstawiacie ???
Też mam przeboje z Canon-Promo. Aparat Canon 6D kupiony w FotoJoker.
Ze trzy razy wysyłałam kody wycięte z pudełka, ostatnim razem było info:
Dziękujemy za zdjęcia pudełka.
Niestety nie mogliśmy zatwierdzić wniosku, ponieważ kod kreskowy EAN nie odpowiada produktowi na pudełku.
Na otrzymanych od Ciebie zdjęciach widać, że zaklejono oryginalny kod kreskowy EAN.
Prosimy usunąć tę naklejkę i przysłać nam oryginalny kod kreskowy EAN/zdjęcie oryginalnego kodu kreskowego.
Nie mogę tego zrobić bo po wycięciu karton jest rozwarstwiony i zrywa się wszystko pod spodem.
Ta promocja to żeby popsuć opinie Canon'owi chyba jest.
Support na szczęście zajął się sprawą:
Uprzejmie informujemy, że przesłała Pani prawidłowy kod EAN tylko z naklejoną nalepką sklepu.
Sprawę wyjaśniamy.
Nie wiem ile to potrwa. Sądząc z poprzednich wiadomości Canon-Promo zna juz problem zaklejania kodu EAN
przez swojego autoryzowanego sprzedawcę FotoJoker.
Pomimo to odsyła enigmatyczne komunikaty kod EAN nieprawidłowy. Denerwując klientów.
Nie rozumiem takiego postępowania. Canon robi fajną promocję, która skłoniła mnie do zakupu aparatu Canon 6D,
(bo się wahałam z powodu za wysokiej ceny jak na ten aparat)
a potem robi wszystko aby mnie zirytować i zepsuć swój jeszcze pozytywny wizerunek w moich oczach.
Gdzie tu logika? Nie rozumiem takiego postępowania...
Zamiast po rejestracji wniosku przyjrzeć się dokładnie - FotoJoker a to będą zaklejone oryginalne naklejki.
I wysłać klientowi zrozumiałą informację zwrotną - masz zaklejony kod juz się tym zajmujemy, sprawę wyjaśniamy, prosimy o cierpliwość.
To po kilka razy enigmatycznie: masz nieprawidłowy kod, prześlij prawidłowy kod.
Można zgłupieć, skąd mam wiedzieć jak wygląda ten prawidlowy.
Sadząc po długości tej wiadomości chyba jestem zirytowana ;)
-----
Zainspirowana suszarką kilka wiadomości wcześniej, spróbowałam zerwać kody sprzedawcy, podgrzewając je suszarką, nawet zgrabnie zeszły.
Czynność trwała kilkanaście minut. Dostałam się do kodu nadrukowanego na kartonie. Na szczęście karton ma śliską wytrzymałą powłokę.
Jeszcze raz zrobiłam zdjęcie tego nieszczęsnego kodu i wysłałam do Canon-Promo.
Ciekawe co tym razem mi odpiszą?
Wysłałam zdjęcie kodu. Nie podawałam nic bo dalej nie jestem pewna który z tych dwóch jest właściwy.
Są tam dwa numery jeden górny
XXXXBXXX[AA]
kod kreskowy
i dolny składający się z 13 cyfr
na dole jest jeszcze znak CE plus grafika
Wszystko na białym prostokącie otoczonym czarnym kolorem pudła.
NUMER EAN który musisz wpisać w formularz to 4960999964515 ( to jest ten dolny na 13 cyfr) . Ten numer musi być na tym dolnym kodzie kreskowym.
W regulaminie jest jasno napisane że podajesz numer EAN, zdjęcie lub skan rachunku i zdjęcie lub skan tych kodów z pudełka.
W stanach promocja obejmuje 24-70 2.8L II a w Europie nie Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : Products .W UK dodają pakiet Adobe lub SD wifi do wybranych produktów :(
w jaki sposób załączacie fotki tych kodów?
czy taka opcja jest w formularzu?
Moja odpowiedź nie tyczyła się problemów ku przestrodze. Przeczytaj uważnie pod czyim cytatem jest to co napisałem wcześniej, a będziesz wiedział czego dotyczy.
Canona szaleje z kolejnymi "keszbekami":
Canon CashBack na obiektywy z aparatem EOS 7D Mark II - Optyczne.pl
A czy wysyłając dane w formularzu cashback, otrzymujecie jakieś potwierdzenie wysłania danych ? Ja próbuje już któryś raz i powraca mi na pierwszą stronę :/
w jaki sposób załączacie fotki tych kodów?
czy taka opcja jest w formularzu?
nikt nie podpowie?
a widzisz opcje "prosze wysłac kolorowy skan ... itd
to pod okienkiem dodaj kolejny produkt naciśnij kropeczke "przegladaj" i otwiera sie mozliwośc zlokalizowania plików do zamieszczenia (jesli chcesz wypełnic formularz nowego, zimowego caschbeka-bo jesli tak, to piszesz w złum watku-jest inny poświecony najnowszej promocji)
dzięki,
chodzi mi o cashback z tabletem (czyli chyba jesienny)
Sukces!
Skan kodu został przyjęty.
"Jeszcze raz dziękujemy za zgłoszenie udziału w promocji Photo Enthusiasts.
Z przyjemnością zawiadamiany, że zostało ono przetworzone i uznane za prawidłowe."
Uff... nie muszę już biegać z suszarką i podgrzewać kodów (:
Dostałam kod do Adobe Creative Cloud Photography:
Photoshop CC, Lightroom, Lightroom Mobile i innych
umożliwiających edytowanie, organizowanie, przekształcanie
i udostępnianie zdjęć niezależnie od miejsca.
To pewnie subskrypcja na 12 miesięcy.
A prócz tego w pudełku z aparatem był LightRoom 5 i PremiereElements 12
- pełne programy - nic nie znalazlam o czasowej subskrypcji.
Tablet ma dojechać nie później niż w ciągu 28 dni.
Czekam zatem cierpliwie i spokojnie.
Ps. Support jeszcze się nie odezwał w sprawie wyjaśnienia moich zaklejonych kodów przez FotoJoker.
Dziękuję za sugestię z suszarką ;)
Potwierdzam, u mnie formularz też został (w końcu po ok. 20 próbach) przyjęty. Wcześniej były jakieś problemy po stronie Canona.
W końcu się doczekałem! Dostałem info że przesyłka (tablet) już do mnie idzie i mogę ją monitorować na stronie DHL :)
Ciekawe jak długo będzie dostarczana z Anglii :)
Na jakiej stronie trzeba rejestrować produkt(Canon 6D) by otrzymać tablet ???? Proszę o podpowiedź.
u mnie "łyknęli" za pierwszym podejściem (cud?)
tablet ma dotrzeć za 3 tyg. (nie mam na niego pomysłu, nie używam takich wynalazków)
Dosłownie przed momentem był u mnie kurier :) Spodziewałem się, że ten Intuos M jest nieco mniejszy. Pół biurka mi zajmie ;(