56
57
58
Wersja do druku
59) Super ujęcie, koń chyba lepszy od jeźdźca :)
60) Strzał trafiony na odpalenie prochu czy była seria ?
Ten pierwszy na 61 ,to ten sam egzemplarz. :) .
Miał być koniec ze szpakiem i jest ! .Po badaniach naukowych okazało sie ,że to jest KOS !.
Jeśli kogoś wprowadziłem w błąd,to sorry.
62
63
64
To teraz rozróżnię kosa od szpaka - mam nadzieję.
Konie ładne, jeździec lub koń był nerwowy (albo obaj), strasznie ściągnięte wodze.
Ten "szpak" na 62-64 i wcześniej to mi na kosa wygląda ;) (samiec jest czarny, samica wpada w brąz).
Szpak ma dłuższy i ostrzejszy dziób, jest nakrapiany. Gdzieś niedaleko masz gniazdo.
Wasze uwagi zmusiły mnie do pochylenia się nad tym tematem ptasim.Na wszystkich fotkach jest para kosów.Nie ma tu szpaka ,jak pochopnie pierwotnie wymyśliłem.
Latają razem,wlatują do tego samego gniazda.Kosowa tylko z lekka przypomina szpaka.
65 -KOS (czarny)
66 -KOSOWA (brązowa)
Mam problem,bo zagnieździły się bardzo blisko miejsca eksploatowanego towarzysko.
Nie chcę ich przestraszyć, ale ile to potrwa zanim się młode wyprowadzą ?
67-Szklana pułapka
Mi sie tylko wydaje czy zdjecia 62-65 sa nie ostre?
Pani Kosowa 66) ładnie wygląda, nawet szyby nie widać.
67 - o widzę, że masz drogie (tzn bursztynowe) bezpieczniki :).
Cieszę się,że się podoba :).
aha, kosy się wyprowadziły(szybko im to poszło:wychowanie i wyprowadzenie dzieci ),
mogę kosić trawę i grillować ,hurra :)
--- Kolejny post ---
Chińczyki wszystko robią z bursztynu :) ,czasem człowiek nie wie dlaczego lubi jakąś fotkę :)
IKARY
68
69
70
Troszke za krotkie czasy przy samolotach.
Zakute łby dobrze wyglądają - gdzie to było zrobione ?
technicznie leżą i kwiczą, na każdym białe, powypalane dziury...
a Ty myślisz że w NG wszytskie foty są prefekcyjne technicznie ? 8-)
Dla RobertON
78
79
Q..cze, mam w rodzinie fanatyka "rycerza" z XII w.
To wyposażenie do kosztuje niezłą kasę i to bez zbroi płytowej.
Dla mnie w sam raz, tylko ten kabel w tle do "wymazania" w 78, bo detaliści zaraz go dostrzegą, o samochodzie nie wspomnę, bo prawie go nie widac.
8 rewelacja fachowy kadr piekne rozmycie ostrosc pierwsza klasa pozdrawiam
Dopiero teraz zobaczyłem :) .
80
81
82
Man at work
83
84
Mają pracować, a gadają przez telefony :) - przyłapałeś ich jak myślą co zrobić.
Z facetami przy pracy- to ta melodyjka:
Men At Work - Down Under
Men At Work - Down Under - YouTube
Fajne foty - podobają mi się weterani 88 i 90. Bardzo realistyczni.
Gdzie te foty były zrobione ?
Borne Sulinowo,coroczny zlot militarny.Nie tak wielki jak Darłowo,ale też warty wizyty.
91
Albo ja mam cos z oczami albo naprawde te dwa ostatnie samoloty sa nieostre....
Spróbuj focic samoloty z śmigłami na parametrach 1/400 F7,1 i do tego odpowiednio ustaw obiektyw(chodzi mi o rodzaj stabilizacji) i zjedz z ISO do 100-200.
dobrze masz z oczami
nie trafione
7 lekcja - wykład na CB o fotografowaniu samolotów,ładnie jest opisane
ale militaria super pozdrawiam
Dzięki za uwagi.Wiem ,że fotki samolotów są takie sobie.Wyciągałem je z szarzyzny.Czytałem różne porady fotograficzne.Jedna z nich mówiła:
Lepiej zrobić słabą fotkę,niż wcale.Jakoś wziąłem to sobie do serca. A focić samoloty trudno ,szczególnie jak się trafia na pokazy raz lub 2 razy w roku.
panika ... :lol: ,bo szkoda stracić pokaz/akrobacje.Wiem,że uczeni w PS wyciągneli by więcej z tych fotek.
Ale nie wpadam w panikę bo na lotnictwo.net.pl też podobna fotka ,choć duużo lepsza,to nie kryształ jak kolegi sfw
http://lotnictwo.net.pl/gallery/phot...to-258013.html
Faktycznie,sorry :roll: .
ILA Berlin 2014
Lepiej jak wrócę do statyki :)
92
93
94
Na takiej imprezie jak ILA 2014 zrobiłeś tylko 2 zdjęcia ( które są nieostre?) no bez jaj.... na bank masz coś ładnego i ostrego.... pochwal sie
heheeh,może i mam,ale każdemu podoba się coś innego( jedni tolerują szum,inni:nie,niektórzy preferuja czarno-białe,inni: nie ,jedni wolą ludzi,inni wolą ognie z **** stalowego ptaka itd.,
a ja i moje fotki nie mamy zamiaru być obiektem do poniewierania .Nie mogę poświęcić tyle czasu ile bym chciał na fotografowanie , upgrade wiedzy i umiejętności.
Ale dzięki radom :step by step .........
95
94) Ma klimacik, trochę ta zieleń z lewej strony odjechana, ale fota fajna.
Aaa i samolocik - widać jak smigiełko się kręci, nie ma numeru.
92-93) Nieco jakby mdłe były - jakoś taki odbiór mam, może subiektywny. Albo to wpływ PhotoFiltre, bo tak już widziałem wynikowe foty z tego softu.
Oj tam wybierasz z każdego wydarzenia np. 10 ciekawych zdjęć (według twojej oceny) i wystawiasz je do oceny przez innych( jezeli nie masz np. 10 ciekawych zdjęc to znaczy ze fotograf dal 4 liter i że musi się podszkolic...).
Tylko dzieki takiemu działaniu postąpisz parę kroków do przodu....
Dzięki za uwagę,przyglądnę się ,bo ogólnie to lubię Photo Filtre.
--- Kolejny post ---
Ha,nigdy nie udało mi się wybrać 10 fotek,1 lub 2 ,reszta to złom.Po jakimś czasie te wybrane to złom a inne są fajne,a po 2-3 latach już całkiem inaczej sie patrzy.
Dzięki za rady,pozdrawiam