-
Odp: Canon 700D - watek dyskusyjny
Cytat:
Zamieszczone przez
Misioo
jesteśmy firmą dla profesjonalistów
A jeśli profesjonalista potrzebuje dobrą matrycę APS-C do pracy? ;)
Co do ceny 700D, nie jest taka wysoka - Canon EOS Rebel T5i DSLR Camera (Body Only) 8595B001 B&H Photo
To, że u nas z tego zrobią 2900-3500, może zrobią, ale na pierwsze kilka tygodni :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
REX
. W 700d można było wrzucić GPS, WiFi. Ale pytanie co będzie mieć w takim razie 70d.
pisałem juz o tym wcześniej, jeśli nie potwierdzą się plotki o połączeniu serii xxd i 7d (a się nie potwierdzą) to 70d będzie niczym innym jak 60d z dotykowym lcd, wifi, gps, mic stereo, wsparciem STM i paroma innymi drobiazgami bez znaczenia dlatego nie dali gps i wifi w 700d bo muszą go wyraźnie odróżnić od serii xxd ale nie może też być zbyt wypasiony, skoro mają w tym roku wypuścić 7d2 w wszytsko to powoduje, że premiera 700d po zaledwie 9 miesiącach po zaprezentowaniu 650d jest po prostu ż e n u j ą c a !!!
-
No zwłaszcza jak sie takie zdjęcia ogląda : http://pliki.optyczne.pl/C700D/pierw.../sample_06.jpg to jest ISO 1250 czy 25600?, o co chodzi ???
Ja tam zaczynam szanować piątkę jeszcze bardziej :-)
Pzdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
A jeśli profesjonalista potrzebuje dobrą matrycę APS-C do pracy? ;)
To ma kilka dróg wyjścia w zależności od sytuacji (np. posiadanych szkieł).
- kupić 7D i pracować nad rawa-mi (wbrew pozorom da się sporo wyciągnąć)
- kupić którąś z kropowych jedynek
- czekać na następców z digiciem 6
- kupić body konkurencji z niezbędnymi szkłami
Cytat:
Zamieszczone przez
Grzesiek_PL
Też sądzę że bardzo krótko będzie cena sugerowana. 650D ostatnio jak widziałem można było wyrwać w okolicach 2,5 kzł. Biorąc pod uwagę jak nieprawdopodobnego wręcz przeskoku Canon dokonał w tym modelu :mrgreen: to ja bym nie dał więcej niż 2,6 kzł 8-).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Paweł Grabowski
czemu znowu? obie dziouszki wygladaja zupelnie fajnie? :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
650D ostatnio jak widziałem można było wyrwać w okolicach 2,5 kzł.
dziś to już 2.200zł, zobaczymy co będzie po dzisiejszej premierze 700d, wzrośnie czy spadnie :lol:
-
Dziouszki ładne , ale człowiekowi by się chciało jakieś szczegóły oglądnąć :-). Tak moim zdaniem, to nie wiem jak Canon dopuścił do publikacji takich zdjęć :-)
Tak patrząc to albo ten nowy 18-135 to niezłe denko od słoika, albo Pan fotograf za bardzo zaufał IS-owi :-)
Ale ja sie tam nie znam.
Pzdr
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
dziś to już 2.200zł, zobaczymy co będzie po dzisiejszej premierze 700d, wzrośnie czy spadnie :lol:
No czyli koryguję moją ofertę na 2300 ;).
-
Canon swoją drogą popełnił straszne faux pas nie robiąc tego aparatu w kilku wersja kolorystycznych, ot co by użytkownik mógł się wyróżnić i żeby od razu rzucało się w oczy, że to 700d a nie tam jakiś 650!
-
Co za syf... Gdyby wsadzili Digica6 i video 1080p/60 + 720p/120 to by zawsze cos bajeranckiego bylo. Przynajmniej by utarto noski konkurencji pod wzgledem video. A tak...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Paweł Grabowski
Dziouszki ładne , ale człowiekowi by się chciało jakieś szczegóły oglądnąć :-). Tak moim zdaniem, to nie wiem jak Canon dopuścił do publikacji takich zdjęć :-)
Tak patrząc to albo ten nowy 18-135 to niezłe denko od słoika, albo Pan fotograf za bardzo zaufał IS-owi :-)
Ale ja sie tam nie znam.
Pzdr
canon nie ma nic do tego co wrzucają optyczne, ja natomiast dziwię się optycznym, że umieścili zdjęcia jakiegoś gamonia, który nie potrafi zrobić nawet ostrego zdjęcia...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
siudym
Co za syf... Gdyby wsadzili Digica6 i video 1080p/60 + 720p/120 to by zawsze cos bajeranckiego bylo. Przynajmniej by utarto noski konkurencji pod wzgledem video. A tak...
A tak to podejrzewam że wszystko to będzie w 70D. Albo w kolejnej M-ce.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
pisałem juz o tym wcześniej, jeśli nie potwierdzą się plotki o połączeniu serii xxd i 7d (a się nie potwierdzą) to 70d będzie niczym innym jak 60d z dotykowym lcd, wifi, gps, mic stereo, wsparciem STM i paroma innymi drobiazgami bez znaczenia dlatego nie dali gps i wifi w 700d bo muszą go wyraźnie odróżnić od serii xxd ale nie może też być zbyt wypasiony, skoro mają w tym roku wypuścić 7d2 w wszystko to powoduje, że premiera 700d po zaledwie 9 miesiącach po zaprezentowaniu 650d jest po prostu ż e n u j ą c a !!!
W przeciągu miesiąca ma być 70d. Więc jestem cholernie ciekaw jak to z nim będzie :) Ogólnie sprawa wygląda "ciekawie" z tym małym wielkim ale ze coś ciekawego - rewolucyjnego zobaczymy za jakieś 2 czy 3 lata na rynku. Canon dalej w klasycznych lustrach, nikon podobnie. Sony w SLT i mirrorelsach. A cała reszta to m4/3. Szkoda że nie pojawi się ktoś ala GoPro w rynku kamer :P Bo wiele firm przegina co nie co. Już całkiem pomijam fakt początkowej ceny 700d :d 800d czy 900d.
-
NO sample z Fotopolis wyglądają na szczęście normalnie, czyli jak już ktoś ma serię xxxD to nie ma potrzeby zmieniać. Jak ktoś nie ma to niech kupi najnowszy, wszystko na temat.
Pzdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Paweł Grabowski
Jak ktoś nie ma to niech kupi najnowszy, wszystko na temat.
Pzdr
Jak ktoś nie ma, to kupi Nikona 5200. W końcu ma wolny wybór.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Zoom
Jak ktoś nie ma, to kupi Nikona 5200. W końcu ma wolny wybór.
ale mozna nie miec xxxD a miec w ogole Canona (np FF) i szukac dopelniajacego korpusu cropowego. i tutaj xxxD jest bardziej sensownym wyborem niz D5200.
a przy wyborze od zera... D5200 kosztuje w kicie 680 EUR. a np 600D raptem 500 EUR. czy to duzo czy malo za roznice miedzy tymi korpusami - do indywidualnej oceny.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
D5200 kosztuje w kicie 680 EUR. a np 600D raptem 500 EUR. czy to duzo czy malo za roznice miedzy tymi korpusami - do indywidualnej oceny.
Jeżeli porównywać ceny, to należy porównać ceny 600D i D5100, bo to są starsze modele. Niestety, między D5100 i D5200 jest duża różnica, a między 600D i 700D wydaje mi się jakoś tak trochę jakby mniejsza.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Zoom
Jeżeli porównywać ceny, to należy porównać ceny 600D i D5100, bo to są starsze modele. Niestety, między D5100 i D5200 jest duża różnica, a między 600D i 700D wydaje mi się jakoś tak trochę jakby mniejsza.
byc moze. chodzilo mi o przyklad, ze mozna sobie wybrac ktoregos trabanta za sensowna cene. nie musi to byc 600D.
ze miedzy D5100 a D5200 jest wieksza roznica niz te pozmieniane plakietki na canonowskich trabantach, to nie ulega alibi...
-
Na DP Review zażartowali sobie na temat "subtelnego" zakresu udoskonaleń w nowym modelu 700D:
"Canon has also refreshed its main Rebel model, with the launch of the EOS 700D (known as the T5i in North America). However, the differences are so subtle that we were almost tempted to list the change of name badge in our list of new features".
:)
-
Canon wyraźnie wpadł w stupor, nie wiedząc jak zareagować na coraz wyraźniejszy przewrót w świecie aparatów.
Pewnym przykładem może tu byc chyba Nokia - do niedawna kompletnie nie dotarło do niej, że telefon to dodatek do komputera, a nie odwrotnie.
Za kilka lat aparaty z peryskopem odejdą do muzeum techniki, ONI (producenci) niby zdają sobie z tego sprawę, użytkownicy aparatów peryskopowych też powoli zaczynają rozumieć, że aparat bez peryskopu, za to z możliwościa śledzenia końcowego obrazu PRZED zrobieniem zdjęcia, i to w dodatku bez przyciskania całości do oka daje o wiele większe możliwości, ale nie ma odważnego, kto pierwszy przeskoczy przez rów. Sony próbuje, ale zdaje się jeszcze dotarło i do tej firmy, że ta rewolucja wymaga poświęcenia WSZYSTKICH mocowań dotychczasowych obiektywów.
Stąd takie podrygi jak ten 700D, czy 100D zamiast skupienia się na rozwoju systemu MFF (czytaj M Full Frame) z jednoczesnym "pączkowaniem" tego systemu do formatu DX dla szerszego rynku odbiorców.
Canon nieśmiało wyszedł z systemem M, kompletnie nie radząc sobie z koniecznością zmian w technologii autofokusa, w dodatku zgłupiał i bagnet M ograniczył do formatu 1/2 FF.
Szkoda, pierwsi wyszli z cyfrowym FF, pierwsi wykorzystali matryce do filmowania, ale teraz się pultają.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
ale mozna nie miec xxxD a miec w ogole Canona (np FF) i szukac dopelniajacego korpusu cropowego. i tutaj xxxD jest bardziej sensownym wyborem niz D5200.
Dlaczego uwazasz ze jest bardziej sensownym? C ma lepsze video w Twojej opinii?
pozdro :-)
-
Troche zal...
4x odgrzewac kotleta, to juz rekord.
Tym bardziej, ze ta matryca jest rekordowo mydlana.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
konradl
...
Tym bardziej, ze ta matryca jest rekordowo mydlana.
Mydlana matryca - nie ukrywam że takie stwierdzenie słyszę po raz pierwszy... Możesz rozwinąć myśl...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rsaw
Canon wyraźnie wpadł w stupor, nie wiedząc jak zareagować na coraz wyraźniejszy przewrót w świecie aparatów.
Pewnym przykładem może tu byc chyba Nokia - do niedawna kompletnie nie dotarło do niej, że telefon to dodatek do komputera, a nie odwrotnie.
Za kilka lat aparaty z peryskopem odejdą do muzeum techniki, ONI (producenci) niby zdają sobie z tego sprawę, użytkownicy aparatów peryskopowych też powoli zaczynają rozumieć, że aparat bez peryskopu, za to z możliwościa śledzenia końcowego obrazu PRZED zrobieniem zdjęcia, i to w dodatku bez przyciskania całości do oka daje o wiele większe możliwości, ale nie ma odważnego, kto pierwszy przeskoczy przez rów. Sony próbuje, ale zdaje się jeszcze dotarło i do tej firmy, że ta rewolucja wymaga poświęcenia WSZYSTKICH mocowań dotychczasowych obiektywów.
Stąd takie podrygi jak ten 700D, czy 100D zamiast skupienia się na rozwoju systemu MFF (czytaj M Full Frame) z jednoczesnym "pączkowaniem" tego systemu do formatu DX dla szerszego rynku odbiorców.
Canon nieśmiało wyszedł z systemem M, kompletnie nie radząc sobie z koniecznością zmian w technologii autofokusa, w dodatku zgłupiał i bagnet M ograniczył do formatu 1/2 FF.
Szkoda, pierwsi wyszli z cyfrowym FF, pierwsi wykorzystali matryce do filmowania, ale teraz się pultają.
Baaardzo dużo wody w Wiśle przepłynie zanim lustro całkiem zniknie z rynku, będzie musiała wejść całkiem nowa technologia która zastąpi 100% obraz widziany na żywo poprzez znany wszystkim układ optyczny bez jakiegokolwiek opóźnienia, artefaktów i idealnie odwzorowanym obrazie,.. na dzień dzisiejszy robiebie przez ekranik zdjęć przez fotografa jest jak "lizanie cukierka przez papierek".
Do robienia zdjęć - ekranik
Do popelniania fotografii - archaiczny jak się już powoli okazuje wizjer
-
Skopiowane na żywca z Dpreview:
Nikon D5000 - 12MP - DXO czujnik wynik Mark: 72
Nikon D5100 - 16mp - DXO czujnik wynik Mark: 80
Nikon D3200 - 24mp - DXO czujnik wynik Mark: 82
Nikon D5200 - 24mp - DXO czujnik wynik Mark: 84
Canon 550d - 18mp - DXO czujnik wynik Mark: 66
Canon 600d - 18mp - DXO czujnik wynik Mark: 65
Canon 650D - 18mp - DXO wynik czujnik Mark: 62
Canon 700D - 18mp - DXO czujnik wynik Mark: 6?
Nikon sensors over time have continously been improving in dynamic range, color depth and high ISO even as the megapixels have been increasing. Canon on the other hand have been relatively stagnant in its sensor innovation and in its inexcsuable that in four iterations at such a competitive segment of the market that it cannot come up with anything better. I'm a Canon man if owning a G1X and a SX260HS counts. However if I'm going to upgrade to an entry or mid tier DSLR based on curent offerings I really cannot see why I would choose Canon over Nikon other than maybe lens selection and shooting video.
Dobre ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Mydlana matryca - nie ukrywam że takie stwierdzenie słyszę po raz pierwszy... Możesz rozwinąć myśl...
kolega się pewnie naoglądał sampli na optycznych 8-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez szambonur
No to malo slyszales.... :)
Do niedawna mydlane matryce byly domena Nikona. Tam montowano diabelnie silne filtry AA, ktore sprawialy, ze obraz byl pozbawiony mikrodetali(odlegla trawa, faktura lisci.... tego typu rzeczy wygladaly troche jak akwarelki). Mowiac jeszcze bardziej obrazowo... zdjecia wygladaly troche jak z kompakta... czyli najpierw odszumione(razem z najdrobniejszymi detalami), a pozniej wyostrzone USM-em z duzym promieniem powodujacym obwodki.
Canon natomiast, za sprawa duzo slabszych filtrow AA i/lub mniej inwazyjnej wewnetrznej obrobki jakos zawsze oferowal duzo bardziej szczegolowy obraz... niestety przy okazji wtykanej wszedzie matrycy 18 mpix... C stracil te przewage i wyglada to teraz podobnie jak w nikonach.
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
kolega się pewnie naoglądał sampli na optycznych 8-)
Kolega po prostu ma rownolegle doczynienia z ta jak i z innymi matrycami... i wnerwiaja go "nadmuchane" piksele, ktore malo co za soba niosa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
konradl
Canon natomiast, za sprawa duzo slabszych filtrow AA i/lub mniej inwazyjnej wewnetrznej obrobki jakos zawsze oferowal duzo bardziej szczegolowy obraz... niestety przy okazji wtykanej wszedzie matrycy 18 mpix... C stracil te przewage i wyglada to teraz podobnie jak w nikonach.
OCZYwiscie w nikonach bez filtra szczegolnie - wyglada to fatalnie jak u canona,zupelny brak detalu:mrgreen:
-
No i co sie "szczerzysz"? :) Czy ja pisalem o Nikonach bez filtra(a w zasadzie ze zneutralizowanym filtrem)?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
konradl
No i co sie "szczerzysz"? :) Czy ja pisalem o Nikonach bez filtra(a w zasadzie ze zneutralizowanym filtrem)?
he he napisales,ze teraz jak u nikona.a u nikona ostatni model BEZ filtra i bez mory,zadnym tam zneutralizowanym.Rozdzielczosc do sprawdzenia,ale niestety lepsza od odgrzewanego kotleta 18mpx.pozdro :-)
P.S.Mark III dopiero "ruszyl" z rozdzielczoscia,na szczescie.Pomijam oczywiscie najwyzsza półkę.
-
Panowie to wątek o 700D - ja rozumiem, że nazwa się niektórym kojarzy z Nikonem ale zapewniam że piszemy tu o nowym wytworze Canona 8-).
Co do jednego się zgadzam że nazwa jest mocno myląca, bo ten Canon powinien się nazywać 652D i wtedy to by dobrze oddawało istotę zmian :mrgreen:.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Co do jednego się zgadzam że nazwa jest mocno myląca, bo ten Canon powinien się nazywać 652D i wtedy to by dobrze oddawało istotę zmian :mrgreen:.
650 mark 1.1
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
rsaw
Sony próbuje, ale zdaje się jeszcze dotarło i do tej firmy, że ta rewolucja wymaga poświęcenia WSZYSTKICH mocowań dotychczasowych obiektywów.
Rozwój w stronę FF jest moim zdaniem sensowy! Mamy coraz to lepszą jakość w "komórkach" stąd mniejsza sprzedaż kompaktów. Nie wiem jak się ma obecnie sprzedaż półki xxxD ale kiedyś to było coś. I jakościowo i w ogóle. Obecnie z tego co czytam Canon xxxD posiada tą samą matrycę któryś rok z rzędu. Coś obiło mi się o oczy iż najlepsza matrycę w tym segmencie "miał" w zeszłym roku "Sony a57". Zaznaczam obiło co nie znaczy że tak jest w rzeczywistości. A pamiętam kiedy porównywałem sample Canona 500d z konkurencją i praktycznie wszyscy odpadali. Canon jak by nie patrzeć "co nie co" tkwi w matni.
A może zapytam inaczej jak wy widzielibyście 700d jako następce 650d. Całkiem w zapomnienie biorę zbliżającą się premierę 70d. O ile i w ogóle będzie :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
photogambler
Dlaczego uwazasz ze jest bardziej sensownym? C ma lepsze video w Twojej opinii?
pozdro :-)
w tym wypadku wylacznie dlatego, ze do D5200 sie nie zapnie 70-200/4 L. albo Tamrona 90 macro z mocowaniem EF.
-
"Mission For Smile" - EOS 700D - YouTube
tak sobie myślę że z 650 można zrobic 700 prostym upgradem softu ale canon chyba czegos takiego nie zrobi - nie biorę pod uwagę zmian mechanicznych których jest prawie brak :)
-
Jeszcze nikt nie zwrócił uwagi o jednej z "największych" ewolucji w stosunku do poprzednika. Mianowicie o lepszej gumie/okleinie z której wykonany jest aparat! Która nie jest "toksyczna" jak miało to miejsce w przypadku słynnego poprzednika :)
Tak wiec mamy chyba 4 zmiany względem 650d
- nowe pokrętło
- nowa lepsza obudowa
- nowa okleina, nie alergiczna
- podgląd kreatywnych filtrów w trybie Live View
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaś
650 mark 1.1
Nazwa 652D jest nieprzypadkowa - doliczyłem się dwóch zmian ;).
Kolega wyżej znalazł ich cztery. Zatem 654D byłoby OK :mrgreen:.
-
Najistotniejszą zmianą jest pewnie cena sprzętu :)
-
Przystopujcie z tym szukaniem zmian bo zaraz dojdziemy do 666D :)
BTW... a o toksycznej gumie w 650d to nie slyszalem... Komus reka spuchla podczas sesji? :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nazwa 652D jest nieprzypadkowa - doliczyłem się dwóch zmian ;).
Kolega wyżej znalazł ich cztery. Zatem 654D byłoby OK :mrgreen:.
dobra cztery zmiany - trzeba tylko wyestymować zakres pomiędzy mark 1.0.4 a 1.4
pokrętło obudowa zmiany duże
guma, filtry małe
650 mark 1.2.2
tak ogólnie to narzekam jak wszyscy ale ogólnie lubię model xxxD fotografia jaką robię nie wymaga super ergonomicznych szybkostrzelnych lustrzanek,super mała GO jest również zbędna więc tak naprawdę jedyne co boli to praktyczny brak ulepszeń matrycy (od wielu lat), można oczywiście twierdzić ze matryca jest wystarczająco dobra ale niestety matryca to najważniejszy element w korpusie, świat poszedł daleko do przodu a canon drepcze w miejscu i wydaje się ze cała kreatywność fimy skupia się na specyfikacji nowych produktów "jak nie dać za dużo, jak absurdalnie wypozycjonować korpus autofocusem, jak dodać rzeczy całkowicie zbędne wmawiając że są istotą fotografii bez której nie daje się zrobić zdjęcia. Wydaje się że konkurencja ma w tej chwili wszystko czego potrzebuję ultrawide (z płaską soczeką) i ciemne tele 70-200 (f/4) :) są odrobinę droższe niż odpowiedniki canona ale korpusy są odrobinę tańsze. Może ktoś wie kiedy i czy będą dostępne gołe 6D (bez WiFi i GPSa) w tym pięknym kraju lub w okolicy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Panowie to wątek o 700D - ja rozumiem, że nazwa się niektórym kojarzy z Nikonem ale zapewniam że piszemy tu o nowym wytworze Canona 8-).
Szanowny Adminie, alez trzymam sie kurczowo tematu.Jasne jest przeciez ze "odgrzewany kotlet" "18 mpx" to przeciez nanowszy model 700d. O nikonie bez filtra tylko odpowiedzialem koledze. Niemniej prosze mi wybaczyc niesubordynacje,bede uważał.
-
Witam wszystkich.....
Podpisuję się pod wszystkimi stwierdzeniami, że Canon, swoim modelem 700d chce użytkowników nabić w butelkę. Nawet na stronie Canona w porównywarce produktów nie sposób znaleźć model 650d, aby w porównaniu z bohaterem (700d) wyłapać szczegóły.
Aby wszystko było jasne poczekamy na jakiś test - może "optyczne" luknie na nowinkę Canona.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
photogambler
Szanowny Adminie, alez trzymam sie kurczowo tematu.Jasne jest przeciez ze "odgrzewany kotlet" "18 mpx" to przeciez nanowszy model 700d. O nikonie bez filtra tylko odpowiedzialem koledze. Niemniej prosze mi wybaczyc niesubordynacje,bede uważał.
Nie traktuj tego zbyt poważnie. Ja sobie trochę robię bekę, że właściwie jedyne o czym da się rozmawiać w tym wątku to kwestia nazwy, bo reszta......
......reszta jest milczeniem :mrgreen:.
Poważnie pisząc to wziąwszy pod uwagę co na rozkładzie to się trochę nie dziwię, że zrobili taki upgrade. Jest to trochę bezczelne ale z drugiej strony jako chyba jedyna firma, która nie ma większych kłopotów finansowych w branży mogą sobie na to pozwolić niestety.
Kolega wyżej zadał tu pytanie bardzo sensowne - jak niektórzy wyobraziliby sobie tę premierę? Jak miałby wyglądać 700D mając jednak na względzie nadchodzącą premierę 70D, bo to jest moim zdaniem kluczowa kwestia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Kolega wyżej zadał tu pytanie bardzo sensowne - jak niektórzy wyobraziliby sobie tę premierę? Jak miałby wyglądać 700D mając jednak na względzie nadchodzącą premierę 70D, bo to jest moim zdaniem kluczowa kwestia.
1) 700D powinien miec nowa generacje matrycy, ta ktora docelowo znajdzie sie w 70D i/lub 7D mkII. ilosc megapikseli nie musi tu wzrosnac, ale tam powinna byc jakas technologia przynajmniej troche zblizajaca Canona do tego co jest w nowych matrycach Nikona.
2) autofokus w trybie LV powinien byc uzyteczny. to co jest w tym momencie, to jest porazka na pelnej linii i robienie sobie jaj z klientow.
poza tym - nie widze specjalnie zmian.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
1) 700D powinien miec nowa generacje matrycy, ta ktora docelowo znajdzie sie w 70D i/lub 7D mkII. ilosc megapikseli nie musi tu wzrosnac, ale tam powinna byc jakas technologia przynajmniej troche zblizajaca Canona do tego co jest w nowych matrycach Nikona.
2) autofokus w trybie LV powinien byc uzyteczny. to co jest w tym momencie, to jest porazka na pelnej linii i robienie sobie jaj z klientow.
poza tym - nie widze specjalnie zmian.
Ad1. To będzie w 70D - szczególnie, że ma to sens w parze z nowy prockiem, a nie miałoby większego sensu marketingowego dawanie takiej premiery w niższym modelu.
Ad2. W LV jest całkowicie użyteczny (np. przy krajobrazie). Co do ujęć dynamicznych - działa stanowczo zbyt wolno /* i to jest wada ale nie sądzę żeby był jakiś inny powód tego jak to żeby nie kanibalizować sprzedaży kamer, tu niestety prawa rynku i marketingu są bezwzględne.
/* - to są doświadczenia na podstawie kontaktu z 650D myślę, że śmiało można je ekstrapolować na 700D ;)
-
o... akustyk trafil w sedno :)
Tylko dlaczego ma to miec "szczegolny sens" z nowym procesorem? he?
Przeciez tam gdzie pojawiaja sie coraz to nowe procesory tam zazwyczaj papka sie poglebia!! IMO... wlasnie jak najmniej procesorow-odszumiaczy-poprawiaczy, a jak najwiecej porzadnych matryc ze slabym filtrem AA i większymi rezerwami na wyciaganie cieni. Niech tu Canon nie mydli oczu, tylko za uczciwa robote sie wezmie ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
konradl
o... akustyk trafil w sedno :)
Tylko dlaczego ma to miec "szczegolny sens" z nowym procesorem? he?
Przeciez tam gdzie pojawiaja sie coraz to nowe procesory tam zazwyczaj papka sie poglebia!! IMO... wlasnie jak najmniej procesorow-odszumiaczy-poprawiaczy, a jak najwiecej porzadnych matryc ze slabym filtrem AA i większymi rezerwami na wyciaganie cieni. Niech tu Canon nie mydli oczu, tylko za uczciwa robote sie wezmie ;)
Dlatego że para procek - matryca jest bardzo ważna. Rozumiem że próbujesz powiedzieć, że w Nikonach procesora nie ma tylko obraz wprost z matrycy jest zapisywany na kartę ;).
Po drugie że tu nadrzędną kwestią jest marketing i strategia firmy, a nie to czy o nich dobrze napiszą na forach. Czy tego chcemy czy nie ale tak jest.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Dlatego że para procek - matryca jest bardzo ważna.
Rozumiem że próbujesz powiedzieć, że w Nikonach procesora nie ma tylko obraz wprost z matrycy jest zapisywany na kartę ;).
A gdzie takie cos wyczytales? I nawet o Nikonie cos bylo? :)
Po prostu irytuje mnie wyczekiwanie jak kania dżdżu na nowy procesor z wyzszym nr-kiem (i daj boze z litera "x" w nazwie!)... jak by to on mial dorysowac cos co matrycy nie wyszlo.