partreciki ze tak powiem... nic nie wnosza ;-), natomiast 3 ostatnie zdjecia z wlascicielami sa super!, gdzie jest wiecej?
Wersja do druku
partreciki ze tak powiem... nic nie wnosza ;-), natomiast 3 ostatnie zdjecia z wlascicielami sa super!, gdzie jest wiecej?
NIe ma, bo nieostre. Mogę więcej portrecików :DCytat:
Zamieszczone przez Jac
Alez ja tylko o portreciki sie dompraszam.... ale z wlascicielami :twisted:, powaznie! to jest nowy trend ;-) w fotografi kotow na tym forum :mrgreen: jak swieza bryza... cos sie dzieje na tym zdjeciu... bo same koty... hmmm technicznie dobre koniec kropka...Cytat:
Zamieszczone przez lemina
sprubuj moze te nieostre wrzucic pomnijeszone do powiedzmy 600px po dluzszym boku i zamienione na B&W ze zwiekszonym kontrastem powinny byc ostrzejsze...
a i jeszcze jedno, nie staraj sie zbytnio wyostrzac zdjec (wasy kotow sa schodkami), perfekcyjna ostrosc jest dla mnie troche jak 'silikon' ;-)
Bardzo dobrze :-)!, mi jedynie brakuje oczu wlasciciela... IMHO bylo by lepiejCytat:
Dziękuję [czerwienię się]Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Nie dało się - jest poza kadrem. A z 50ką byłam za blisko. Następnym razem (o ile będzie następny raz z wystawą kotów) postaram się poprawić kadry. :)
Przyznać jednak muszę, że kolorowe zdjęcie jest nieostre jak nie wiem co ;) Na czarno-białym tego aż tak nie widać :)
Wyraznie widac ktore z was ma zdecydowanie lepsze oko, reke i serce do zdjec kotow :)
Serio piszesz? Pomysl ciekawy... ja w rutyne wpadalem powoli na wystawach kotow. W marcu na 3 bede - trzeba sprobowac poszukac czegos nowego 8)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Serio :) Ręki, to ja zdecydownie lepszej nie mam, oczy w okularach :) No, może do serca się zgodzę ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A jeśli chodzi o nową modę - ja isę nie znam. Fascynujące dla mnie było jednak, jak weterynarze "znęcali się" nad kotami. Nawet tolerowali nas za swoimi plecami (pomimo, że nieproszeni przyszliśmy ;) )
Cytat:
Mam wprost napisac? Wg mnie zdecydowanie lepsze te twoje foty kotow niz muflona.
Nie o to mi chodziło. Może niektóre są lepsze, ale na pewno nie mam lepszej ręki i oka. Tyle. Poza tym dziękuję za komplement :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Poza tym to mi zwrócono uwagę, że za blisko kotów jestem (z 50ką nie mogłam być zbyt daleko :) )
Oko i reka to kwestia wprawy i treningu.
I rzeczywiście tak było, właziłaś jurorom na stoły prawie :)Cytat:
Ciekawa metoda na podryw :-)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ciekawe co na to muflon :-) :-) :-)
Zdjęcia kotków OK :-)
To ktore szkielko teraz dla malzonki upatrzyles i kiedy najblizsza okazja do wreczenia prezentu?Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Na kotach się nie znam - ale coraz bardziej mi się zaczynaja podobać :) gdyby były koty jednorazowe to chętnie bym kupił na próbę. BTW - fajne kocurzyska wyszły ;)
Wymijająco odpowiem, że szkiełka już mamy ;-)Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Fotki bardzo fajne, widzę że nauka Muflona "nie poszła w las".:D
Czy ktoś się może orientuje jakiej rasy jest kotek na zdjęciu nr.5
Dziękuję :) Nauka się stabilizuje w mojej głowie ;) (tylko dlaczego mi się zdjęć obrabiać nei chce? Leniuch muszę jeszcze pokonać :D)Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Chyba brytyjczyk bardzo młody :) Ale ostrzegam - ja się nie znam - wiem tylko, że kociak miał jakieś 3 miesiące. Niestety rasy nie zapamiętałam.Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Pierwsze trzy IMHO zdecydowanie za ciemne, podoba mi się nr.5. Wszystkie odrobinę nieostre.
Ano, przyznaję się :) Zdjęcia są nieostre :( Jeśli chodzi o ciemność - cóż - u mnie wyglądają dobrze i chyba zawsze będę słyszała w komentarzach, że zdjęcia za ciemne :rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
lemina - portret podwójny - dobry pomysł ;)
II najlepsza, dobra kompozycja, szkoda ze sie nie dalo zawrzec tez tego korzenia z III w jakims ciekawszym ujeciu ;-) w kazdym razie nie centralnym
To było robione ponad pół roku temu, kiedy moja wiedza była blada :) Dzisiaj inaczej bym to zdjęcie zrobiła... Popza tym słoneczny dzień troszkę przeszkadzał w tym przypadku. Następnym razem jak tam będę (o ile będę), to postaram się bardziej.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Wyszło przez przypadek - przyznaję się bez bicia :) Najpier miał być portret, ale potem zauważyłam, że to portet podwójny :)Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Kotek nr 5 to wg mnie rosyjski niebieski - ok 3 miesieczny.
Do zdjec na kocih wystawach szczerze polecam szkielko 24-105 4 IS L 8)
Co do nastepnych fotek to w sporcie jednak muflon lepszy, no lae juz koncze porownania bo to nie o to chodzi :)
Kot na 'dwójce' sam wygląda jakby był dead :grin:
Generalnie fajne 'cicie' ;)
Muszę zaświadczyć, że wszystkie koty jak opuszczałam cmentarz były żywe :) W powietrzu unosił się smrodek żarcia dla kota (widać żyjący dbają o tych strażników). Większość z nich miało zwyczaj wywalania języka - słodkie.
Może było gorąco? Ponoć jęzor działa u zwierząt jak chłodnica :DCytat:
Ciekawe tylko gdzie się BORYGO wlewa? :mrgreen:
EOT