wspomaganie AF w YN 565EX
Witajcie, stary wątek, ale mam nadzieję, ze ktoś tu zagląda i może mi pomoże: mam Canona 50D i lampę YN 565EX - mam wrażenie, że nie działa oświetlenie wspomagające AF, czyli to "czerwone światełko". Próbowałem w warunkach kiepskiego oświetlenia, na różnych programach, aparat i lampa mają włączone opcje oświetlenia wspomagającego...
Albo lampa jest "walnięta", albo ja robię coś nie tak - może podrzucić jakies sugestie co i jak jeszcze ustawić/sprawdzić?
Odp: [minitest] lampa YONGNUO YN565EX
A czy ktoś z użytkowników tej lamy miał problem z 'zawieszeniem'- można ją tylko włączyć i wyłączyć. Na lampie pali się cały czas zielona dioda, czyli tak jakby w ogóle się nie ładowała. Zaznaczę tylko, że stało się to nagle przy pracy, lampa nie spadła ani nic podobnego. Jakieś pomysły co może być przyczyną?
Cytat:
Zamieszczone przez
Piter07
... Na lampie pali się cały czas zielona dioda, czyli tak jakby w ogóle się nie ładowała. ..... Jakieś pomysły co może być przyczyną?
Klasyczny objaw rozładowania / słabych akumulatorów (baterii) - załóż jakieś porządne.
Mam pytanie czy ta lampa będzie działać z canonem 20D.
czy są jakieś nowe i aktualne opinie odnośnie tej lampy? trafiła mi się okazja i nie wiem czy brać ją na 100%
Ja uzywalem takich do czasu kiedy YN wypuscilo 568EX. Dla mnie ta lampa (565) ma tylko jedna wade, brak Hss.
Przy ograniczonych funduszach 565 to dobry wybor, jezeli to bylbby Twoja jedyna lampa to warto dozbierac do hss (568)
Dzieki. No fundusze miałam ograniczone. Kupiłam 565 :)