Giewoncik w pionie...;)
Wersja do druku
Giewoncik w pionie...;)
Ostatnie zdjęcie bardzo mi się podoba, oprócz pozycji człowieka. Wolałbym go bliżej prawej krawędzi kadru i zwróconego w stronę grani.
W pełni się z Tobą zgadzam, przy kadrowaniu zwracałem uwagę na to, żeby zmieścić z lewej strony linie grani, a z prawej Giewont. Jeżeli na siłę chciałbym modela umieścić w tzw. mocnym punkcie, to musiałby stać nie tylko bliżej prawej krawędzi, ale też bliżej obiektywu, gdzieś na wysokości kamieni.
że na nartach nie umiem jeździć, to zdjęcia robiłem spacerując wzdłuż wyciągu...;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Poranek w Dolinie...
Giewont...
Spacer na Rusinową...
Nie mogę oceniać Twoich zdjęć, nie pozwala mi na to żal, że masz tak blisko tam, gdzie jest tak ładnie...
Ostatni Giewont - Wspaniały. Tak ciągnie, że pozostałe przy nim wydają się takie zwykłe.
Kawał dobrej roboty. 2 ostatnie bardzo mi się podobają, chociaż na ostatnim układ jest zbyt centralny.
Przed atakiem...;)
Podobają się, podobają :)
Co do ostatniego - w górach ciągnie mnie najbardziej Przytłaczający Majestat Wielkości, przy którym cywilizacyjne próby naśladownictwa, piramidy, pomniki, kościoły - są tak żałosne w swojej miałkości. Fajnie jak zdjęcie przekazuje sporo tego wrażenia, jakie masz TAM - to ostatnie nie jest w tym sensie ponadprzeciętne. Pewnie to kwestia perspektywy (góra-ludzie?). Nie potrafię poradzić jak to rozwiązać, ale być może to tylko subiektywne wrażenie.
Pewnie nie raz byłeś na Kasprowym i oglądałeś Krywań. To jednak kawałek drogi jest. Mnie w ostatnim zdjęciu chodziło o zatracenie perspektywy. Takie lekkie oszustwo, zrobić tak aby sprawiało wrażenie że góra jest na wyciągnięcie ręki. Postacie na zdjęciu prawdopodobnie szykowały się do wyjścia na Świnicę, ale skorzystałem z okazji i jakoś tak się wkomponowali...
pięknie, pięknie!
Super!!! dawaj więcej.
Takie życie, nie tylko w górach można siedzieć...;) oto plon niedzielnej wizyty u rodzinki...
a)
b)
c)
d)
e)
f)
g)
h)
Zdobywca
Dzieciak kapitalny ale wszystkie zdjęcia są źle kadrowane. Na większości główka leci w dół. Ja wiem, że dziecko leżało prosto, ale efekt jest taki jakby spadało w przepaść. Gdyby ustawić dzieciaka tak żeby oczy były w lewym, górnym mocnym punkcie to byłoby zupełnie inaczej.
Kolejny problemem jest to, że obcinasz kończyny. Wygląda to lekko makabrycznie (f jest najstraszniejsze). Następnym razem zwróć na to uwagę i będzie git bo model świetny;0
Giewont bez tajemnic
Piękne fotki górskie :)
Na ostatnim kwadracie, dwa najważniejsze elementy widziałbym jednak ciut bardziej odsunięte od narożników.
224/9
kasprowa scenka rodzajowa
Dokąd idziesz...?
kasprowe...
krótka chwila zwątpienia...
To ostatnie jest pode mnie, a propos ostatniej wymiany zdań o wielkości i małości :) Jest doskonałe.
przepiękne..
Gubałówka o zachodzie...
mm...Tatry grożne , piękne i ładnie pokazane
zima na podhalu...
Jak ja ci chłopaku zazdroszczę tego gdzie mieszkasz - echhhh ;-))
Miłościwie nam panujący...
przydalby sie przycisk lubie to.. z checia bym kliknal, zeby i inni to zobaczyli..
czujesz klimat.. i swietnie go oddajesz:)
Już nie mogę doczekać się długiego czerwcowego weekendu- wycieczka do Zakopanego. Foty są znakomite 31 jest rewelacyjne. Uwielbiam góry i chodzenie po nich- Ty ten klimat oddajesz extra. Może spotkamy się przy kawie w Zakopanem.
"kasprowa scenka rodzajowa" bardzo mi się podoba. Fajnie wygląda prawy górny róg zdjęcia - jakby tam stała postać, która sprawuje pieczę nad tym co się dzieje i spogląda z góry na tych wszystkich ludzi...
podhalańskie widoczki
Radiowo Telewizyjny Ośrodek Nadawczy (RTON)
Bardzo fajne zdjęcia, czekam na następne!
Świetne zdjęcia, czuć w nich wędrowny klimacik, znowu chciałoby się tam być, krowę chyba już widziałem na olym ;)
pozdr