1)
2)
Wersja do druku
... po poprzedniej trudnej stronie watku - zyciowe (niestety fotki) powyzszy pejzazyk przyjemny -> kiekrz.jpg ale trafia do mnie bardziej bez lodek ... wiem ze robie sie wowczas taka mala panoramka ale moge sie wowczas skupic na niebie z zachodzacym sloneczkiem i reszcie jako otoczeniu - ale moze malo widze
pozdrawiam
Panowie i panie skończcie z tymi zdjęciami politycznymi :) Zdjęcia jak najbardziej fajne
Wszystkie 4 zdjęcia absolutnie dobre :razz: (sympatyczna wiewióreczka :mrgreen:)
PS: Chciałbym tylko abyś powiedział czym robisz poszczególne fotki, ;)
AdrianP
Łódki i miasto nocą-kit. Wiewióry ptaszory itd Canon EF 100-300 USM. Jako spacer-zooma używam Sigmę 24-70 EX(f2.8). Tą Sigmą był robiony portrecik z poprzedniej strony. Dosć dużo uwagi poświęcam na post-processing w PSie.
powiem tak: Twój gołąb wygrałby taką jedną forumową bitwę...;)
Ptasio-wiosenne
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
same 10 !!!! :)
I jeszcze jedna krótka srocza historia:
Łał!!!!1
Fotki są genialne
A ta panorama... oczy lizać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Perqsista jesteś mistrzem!
Kurcze w takim razie sprzedaje aparat i przestaje robić foty bo i po co skoro tyle osiagnąłem ;)Cytat:
Zamieszczone przez AdrianP
A tak na poważnie o dzięki za entuzjastyczne przyjęcie. Mimo wszystko ja w tych fotkach widzę sporo błędów i niedociągnięć trochę konstruktywnej krytyki bardzo by mi pomogło. Tak btw to żadnej panoramy nie wystawiłem może chciałeś coś o robocie jeTchana napisać?
Chodziło oczywiście o panoramowanie (sroka) sorki za błąd ;)Cytat:
Zamieszczone przez perqsista
Pierwsze naprawdę fajnie złapane, jakby tak jeszcze bardziej otworzyć przysłonę i rozmyć tło to byłoby w ogóle super. W drugim chyba jednak trochę przesadziłeś z wyostrzaniem.
Światło było tak zmienne, że nie zaryzykowałbym robić AV.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
W ciagu kilkudziesieciu sekund słońce raz waliło na maksa, a raz było ciemno.
Jak przy TV zabraknie trochę swiatła to idzie powyciągać (i tak zawsze robię w RAW). Przy AV to kupa totalna, poruszone wychodzą chyba że ma się super jasne tele - ja mam f5.6: na długim końcu)
Tak się głupio tłumaczę a po prawdzie to masz jak najbardziej racje. Jak to zdjęcie prezentuję samo to po prostu daję większy wycinek kadru i można mówić o jako-takiej zabawie GO:
http://mielcarek.net/canon-board/2006-04-15/sroka.jpg
Jop. Faktycznie musze poprawic. Szczególnie musi być widoczne na LCD. Na mojej beczce jeszcze jako tako wygląda.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Aaa fakt, skoro ptak był tak nisko nad ziemią i focony z takiego kąta.. to faktycznie, "po ptakach" ;-)
hejka - czyżbyś posłuchał mojej rady? tak mi się bardziej podoba.
A opinię już znasz od wczoraj :)
Dokładnie się zastosowałem :) Niby straciło trochę na zabawie z GO tak czy tak jest chyba lepiej. Dzięki za rady i pozdrawiam.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Tylko/aż jedno:
Lenspen :)
Kilka wczorajszych. Wiem, wiem landszaft nr 3 ma trochę kiczowate kolorki ale mi się widzi. Zwierzaki zoologiczne aczkolwiek nie uwięzione.
1)
2)
3)
4)
super wszystkie, szczególnie widzą mi się bociany i ich kolory!
bardzo ładne!
dwójka jak dla mnie extra ( lubię taką fotografię..)
Trche jeszcze pierzastych:
W sumie to najbardziej zależy mi żeby się dowiedzieć jaki gatunek jest na fotce 3 i4. Niestety nie wiem jak o to zapytać googla :)
1)
2)
3)
4)
5)
Nie znam się za bardzo na ptakach ale będę strzelał że to jest KwiczołCytat:
Zamieszczone przez perqsista
http://www.tbop.org.pl/fotonotes/zdjecia/kwicz.jpg
Druga seria jakaś taka mniej wyrazista od pierwszej. Ale bociany z kilku postów wyżej - super!
Dzięki Routlaw - IMO "ustrzeliłeś" bardzo dobrze :)Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
całą zime mi kosy z karmika przeganiał pan Kwiczoł.. agresywne zwierze, jak pies ogrodnika..
no kwiczol kwiczolowi nie rowny 3 to na 99% tak, ale 4 to bym nie powiedzial, widocznie sa rozne ;-) niewiem... tez mam jednego grubaska ;-) kwiczola
a co do tych ptakow to jeszcze ciekawostka: broniac swojego gniazda atakuja napastnikow swoimi odchodami wiec radzae byc ostroznym ;-) szczegolnie powloki na filtrach moga ucierpiec ;-)
wypasik :)
pięknie złapana chwila i jakość
pozdrawiam
Jac, ten Twój to chyba jakiś po cukrzycy albo jakaś żyworodna mutacja w zaawansowanej ciąży mngogiej. Normalnie aż nierealne:)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
no zimą to przylatywało takie cale stadko na balkon... po jedzonko ;-)... moze za dobrze je karmilismy :mrgreen: ... ale powaznie to ja tylko takie znałem kwiczoły... wypasione ;-)
Kilka majowo weekendowych. A , że pogoda była do ... niczego to skończyło się na portretach rodzinnych.
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
4 i 7 bardzo mi sie podobaja.
w 4 spodobal mi sie ten usmiech ;-)
a 7 to juz wogole wymiata, ja bym dal moze ciut inny kadr, ale ten i tak jest OK
a i jeszcze 5 sie nie otwiera
Dzieki Fotograf - co do 5-ki to fotka wirtualna w ogóle jej nie było - pochrzaniłem numerację. Wrzucę pod tym numerem coś z drogi na rodzinną majówkę :) Pierwsze i ostatnie zdjecie ze słońcem w ciągu ostatnich 4 dni.
A jednak jest sens w komorkach instalowac 'rozbieranego pokera' ;-)
Wreszcie słonecznie. Tak się zachłysnąłem tym słońcem, ze niestety mam problemy z selekcją. Uzbierała się tego cała masa-tylko z dzisiejszego poranka:
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
super czad. Wszystko było super do 7 i później...ptaki ciemne strasznie na 7...
Piękne światło na 1,2 i 4
5 i 10 są super. (lubię drzewa)
Na 11 za kaczkami leci śmigłowiec i ostrzeliwuje je z działka :-)
Nie wiedzieć czemu :-) 10 i 13.
Zjęcia są super :-) Szczególnie ptactwo (moje ulubione) :D
1,2,4,8,9,11,13,14... zebym ja mial takie "problemy z selekcja" ;-)
1,2,4 za swiatełko, 5 za fajny obiekt i 9 za "F-16 w locie". pozdr.
7-mka była robiona pod światło więc tylko sylwety powychodziłyCytat:
Zamieszczone przez mattnick
No i znowu mnie wywiało do Rogalinka. To już normalnie jakiś nałóg...
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
Generalnie niezłe zdjęcia. Choć wydaje mi się że wcześniejsze odrobinę lepsze. Z tej ostatniej serii widac że zwierz generalnie od ciebie uciekał ;-). 8 całkiem całkiem - prawie jak sawanna w Afryce.
2 i 3 ładnie złapane, czym robione?
4 bardzo fajne
i "Baobaby" na ósemce fajne :)
4ka mnie powalila swiatełkiem. Po prostu miód malina. I nie wazne czy to HDR czy nie. Fotka jest suuuper :)
2 i 3 Canon100-300 USM
Co do 4 to jest HDR ale jeżeli chodzi o światło to musiałem po wywołaniu saturacje na "-" zrobić było tak cholernie ciepłe, iż myślałem, że mam jakiś filtr na oczy założony
"baobby" robione 50-ka 1.8 (f10) .