Kolejny weekend, kolejne pstryki. Może mniej artystyczne, jednak według mnie przyjemne dla oka.
25.
26.
Jak zwykle proszę o uwagi.
Wersja do druku
Kolejny weekend, kolejne pstryki. Może mniej artystyczne, jednak według mnie przyjemne dla oka.
25.
26.
Jak zwykle proszę o uwagi.
Wydaje mi sie, czy jest troszke za ciemno? Czy to maly kontrast to uczucie powoduje?
Moze nasyc kolory troszke.. to bedzie zywiej :)
Do takiego efektu dążyłem świadomie, tak jak pisałem oryginał jest bardzo nasycony, ale po prostu przez to wydawał się nudny:P
No to jak na takie zdjecie ze zdjetym nasyceniem, to chyba jest lekko za ciemno.
Przejrzałam właśnie cały wątek. Najbardziej mi się rzuciło to, że prawie na każdym zdjęciu ucinasz ludzi po kawałku -- tu łokieć, tu kolano... Jakoś mi ciasno u Ciebie :)
No to fakt, lubię ciasne kadry, ale pracuję nad tym:)
25 nie widze twarzy, nie podoba mi sie
26 ta fotka cos ma w sobie, taki jakby beztroski klimacik, kupuje to.
No.3 mi tak średnio podchodzi ,taka świecąca skóra modelki na policzkach .
A reszte foty sa ok.
Teraz kilka pstryków z kolejnej sesji.
Od razu uprzedzę fakty i napiszę iż mam świadomość obciętego łokcia:)
27.
28.
29.
Jak zwykle proszę o Wasze komentarze.
...a świadomość obciętych palców? :D
hehe w takim razie dlaczego serwujesz nam z pełną premedytacją niedoskonałe zdjęcie? :P
Nie podobają mi sie Twoje kadry.
27 i 28 zostawiasz za dużo naprawdę nic nie wnoszącego miejsca nad głową modelki. 27- aż prosi sie o kadr poziomy teraz masz za duzo góry no i ten łokieć nieszczesny. Modelka też dziwnie trzyma tą rekę koło głowy, rozumiem przeczesuje włosy pewnie ale ja widzę zacisnięta wykręconą pięść.
28- nic ciekawego tu nie pokazałeś + słaby kadr.
29- najlepsze z tych 3 ale głowa modelki brzydko scięta.
Albo zostawić całą albo ciąć inaczej, bardziej zdecydowanie.
Całkowicie subiektywnie- nie podchodzi mi tez Twoj BW. Szaro-ciemno jest a nie B&W.
Pozdrawiam!
a jednak :) bo ja juz myslałem że mam cos nie tak z monitorkiem
hmm, generalnie jak zapewne TIX wie:) było szaro, buro i padał deszcz. Generalnie do wyboru było albo białe niebo, albo dorzucona winieta, co też zrobiłem. Może zdjęcia są za ciemne, muszę to zobaczyć na innym monitorze, u mnie było ok.
Kolejne z cyklu BW, tym razem Magda. Zdjęcie zrobione w studio zorganizowanym w domowych warunkach (niewielkim kosztem) przez mojego kumpla. Tym razem nie powinniście narzekać na kolory:)
30.
Na kolory nie narzekam :) Bardzo ładny, czysty BW, ostrosć również ok i to sie podoba.
Kolano-w tym kadrze, nie wiadomo co to, rozprasza odwraca uwagę od pięknej twarzy modleki ;)
Mniej prawej, wiecej lewej! Oglądający podąża za wzrokiem dziewczyny i natrafia na...krawędź a po lewej całkowicie nic nie wnoszące nieciekawe ramie i to jeszcze przyodziane w (równie odwracającą uwagę jak kolano) biel-w dodatku przepaloną :)
OK, prosisz masz, więcej lewej, mniej prawej. Na lewo mniej ramienia.
Noga natomiast pozostaje, bo to taka seria z nogą była:P
31.
No to może takie się bardziej spodoba?? Tym razem Kasia. Jeszcze jej tutaj nie było.
32.
W związku z Żywym zainteresowaniem i licznymi komentarzami:P pokazuję kolejne fotki powyższego dziewczęcia, tym razem w nieco innym otoczeniu, więcej niestety (lub stety) nie zdążyłem popełnić, gdyż przegoniła mnie pogoda.
33.
34.
Chciałbym jeszcze poznać Waszą opinię na temat 3 fotek z serii ślubniaki.
Generalnie nie ma się czym chwalić, ale na weselu byłem gościem, zrobiłem co prawda trochę zdjęć, ale nic szczególnego, choć te przypadły mi do gustu.
35.
36.
37.
31. Podoba mi się, tylko... Kolano odciąga wzrok od oka modelki. Może byłoby lepiej, gdyby kolano nie znajdowało się w linii GO.
32. Bardzo smutne... Czerń i biel oraz ten cień pod okiem.
Zdjęcia ślubne poprawne, jednak mało ciekawe, z wyjątkiem 36:)
37 ma coś w sobie (gołębie i błysk lampy innego fotografa!)
myślę, że lepiej wyglądałby węższy kadr, albo znacznie szerszy...
I teraz moje pytanie:
Dlaczego wszystko B&W?
pozdrawiam!!
Ponieważ miałem czarno-biały aparat:) a tak na poważnie to pasowało mi BW do tych zdjęć, zatem tak je zrobiłem, natomiast sporo innych szczególnie ze ślubu było w kolorze, tyle że padło właśnie na te bw do wrzucenia.
Co do szerokości kadru w 37 to już szerzej nie potrafię (sigma 10-20), mogłem zatem odsunąć się ale za mną stali ludzie i choć mam 193 wzrostu to z takim szkłem miałbym ich w kadrze. Mógłbym wyciąć nieco z kadru, ale wtedy zdjęciu brakuje dynamiki.
Dzięki za opinię.
to chyba jak juz pisalem wszystko rzecz gustu , jak dla mnie z tej serii to jedynie 31 wpada w oko od pierwszej chwili, chociaz po dokladnym przyjrzeniu sie mina dziewczyny troszke mi nie pasuje ale jednak ma coś w sobie ,32 nie wiem co mialo pokazać, dziewczynka jest pochylona do przodu ale nie bardzo wiem co to mialo na celu ? 33 jakos tak sobie siedzi z błogą minką mi takie zdjecia zupełnie nie podchodzą to samo sie tyczy 34.
Weselne to jak bylo napisane powyżej , 36 potrafi jedynie zainteresowac, jest takie inne ciekawe, a czemu 37 B&W to ja osobiście nie rozumie, zupelnie mi bez kolorow nie podchodzi.
Teraz z innej beczki. Fotki z dzisiejszej sesji, niestety nie mam czasu więcej obrobić, zatem na tę chwilę tylko 2. Szczerze, to sam byłem ciekawy efektu, bo niebo było kosmiczne:)
Tak wiem, na ostatnim ramiączko od stanika, ale nie chcę już poprawiać. Przyjmijmy, że tam go nie ma:P
38.
39.
36. powiedzialbym ze nawet bardzo fajne. Szkoda tylko ze Ciebie widac na nim ;) Czym oswietlales 38-39?
Widać kosmiczność tego nieba :)
39 - Próbowałeś zbliżyć modelkę ro prawej krawędzi kadru?
A dziękuję. Ostatnie 2 sztuki (oraz 33 i 34) świecone softboxem 80x80 na statywie z 580EXII w środku. Powiem szczerze, piękna sprawa, trochę mało mobilny, ale w bagażniku samochodu mi się mieści, to najważniejsze. Zrobiłem do tego uchwyt na statyw, wygląda i działa bdb. Po weekendzie będę mógł wrzucić fotki mojego rozwiązania:) jeśli będzie zainteresowanie oczywiście.
Zanim pokażę softboxa to wrzucę jeszcze 2 z ostatniej, burzowej sesji.
40.
41.
Odi co to w górnym lewym rogu?
kawałek softboxa:) chciałem co prawda aby było go tam więcej, ale te które ma go więcej jest nie ostre:( Tutaj w sumie to mogłem już go wyciąć całkiem bo i tak nie wiadomo co to, tyle że zdjęcie traci wtedy na szerokości.
41 fajny backstage.