A od ilu "imprez okolicznościowych" w roku, się liczy to zajechanie?
Czy 2x urodziny, jedna Wielkanoc + jedno Boże Narodzenie, to już zajechanie? :-)
(jaka stereotypowa wypowiedź...)
Wersja do druku
Ja moja 5D wraz z obiektywem 24-105 4 L sprzedalem dzisiaj za 6200.... wychodzi na to ze puszka wyszla ponizej 4 tys.
dalej szukam, ale z przebiegiem do 30k
Własnie kupiłem w FotoIt puszke za 4000, ponoc 24000 klatek. Puszka jest już na Żytniej do sprawdzenia i przeczyszczenia... zobaczymy na ile panowie z Foto it są śłowni i uczciwi :)
Tak przy okazji..ile kosztuje taka usługa na Żytniej?
za friko mi zrobili, ale papierka na dowód nie dali
Ja podobnie(w sensie tak maks. 2lata i 30k Ewentualnie jeżeli dobrze utrzymany zewnętrznie to do 50k.) no i żeby bez żadnych odprysków, obić i dużych otarć.
(Chyba, że tak jak Asiorek ma zarysowaną na dole od szybko złączki to ok)
Ogólnie wymagania wygórowane nie są myślę.
Moze jak rozwiąże się problem z dostępnością mkII to nasze allegro będzie wyglądać jak ebay w GB. Jak nie to ściągnę przez znajomych stamtąd. Można przyzwoitą puszkę razem z przesyłką do PL za ~ 3500 dostać(dużo jest podobno slightly amateur use z prebiegiem koło 10k podobno).
Tylko, że ja osobiście wolałbym tu na miejscu kupić sam obejrzeć itd. no ale jak nie da rady to nie. Tam wszyscy piszą, że powód sprzedaży to mkII więc jak w końcu u nas będą puszki dostępne to i na allegro przybędzie starych piątek w konkurencyjnych cenach. Oby.
Ogólnie Panowie na jutro wycenia i ocenia ewentualne naprawy. W sumie na dzień dzisiejszy to czyszczenie aparatu to koszt 120 brutto. Oby na tym się skończyło :)
Sprawdzają przebieg w tej cenie? Dają jakiś kwitek na stan licznika w ogóle, czy to tylko przy okazji?
Zawsze lepiej sprawdzić stan licznika przy używanym sprzęcie :)
Jak kupiłem na Allegro za 5300 zł z gwarancją do czerwca i z gripem BG4. Jedyna alternatywa na zakup NOWEGO 5d to zakup za granicą przez Internet. Niestety jak przeliczyłem według obecnego kursu euro, to mi wyszło, że 5d MKI będzie kosztować 8000 zł :-)
Ja swój kupiłem jeszcze przed świętami, od forumowego kolegi, za 3700. Sprzęt jest jeszcze na gwarancji, mały przebieg, wizualnie jak nowy.
czytaj adi, 5300=body+grip. Widocznie inni są innego zdania i są w stanie tyle za tą puszkę zapłacić
Czytam i to dobrze ze zrozumienie. Taki zestaw to i tak za drogo za używany sprzęt. Oczywiscie wg. mnie, natomiast zgodze się z tobą ze są inni którzy zapłacą za ta puszke i nawet 7 tysięcy tylko po co.
Dla mnie ten okres w jakim jesteśmy obecnie gdzie słowo kryzys = spekulacja nakrecaja ceny które nie są adekwatne do wartości rzeczywistej tego sprzętu, a canon przesadza z dystrubycją sprzętu myśląc ze coś na tym ugra.
Zgadzam się że słowo Kryzys! samo z siebie podbija cenę sprzętu o 1000pln, no a kurs euro dodaje swoje.
Co do aparatu kupionego w FOTO IT. Śmiech na sali. W opisie jak wół stoi:24000 pstryknięć a po odczycie w serwisie wyszło 91900 :) Pogratulować Panom z FOTO IT uczciwości jak i poczucia humoru. Czterokrotne przekręcenie licznika to naprawdę niezła jazda. Zobaczymy co teraz Panowie powiedzą jak do nich zadzwonię.
Ygd - serwis sprawdził ogólny stan aparatu sprawdził stan aparatu oraz ilość strzałów przy okazji czyszczenia migawki. Wszystko 120 pln.
gdzie są teraz Ci co mówili,że to taka rodzinna puszka, którą się z błyszczącego pudełeczka wyjmuje od święta. Ta puszka tłucze zdjęcia i ma swój przebieg. Wynika z tego,że e-oko to mały kłamczuszek bo mnie przekręcił tylko troche 300-->6000, ale ja w 300 od początku nie wierzyłem
To czyszczenie to rownierz pryzmatu/wizjera ? Czy matryca sama i dmuchniecie przyslowiowe na matowke ?
dla mnie nie ma litości i już dziś MMM użył właściwego słowa - oszust. Psim obowiązkiem jest ręczenie 24tys klatek. Jeżeli sprzedaję w Gdańsku jako osoba prywatna to mogę sobie pozwolić na szacowanie na oko. Ale jak jestem sklepem w Warszawie to nie ma wyjaśnienia dla braku chęci pojechania ze sprzętem aby sprawdzić przebieg
Właśnie kupiłem 5D MKI. Stan bez zastrzeżeń,sanki praktycznie nie tknięte,body nie wytarte,przebieg wg sprzedawcy 9300 ale tego akurat nie mogę być pewien bez Żytniej.
Za całe 4500zł dostałem 5D MKI + grip BG-E4 (delta,ale zawsze) + 2xaku + gwarancja do 29.09.2009.
Kolega handluje sprzętem i znalazł się napaleniec, który koniecznie chciał kupić 5D MKII.Poszedł na zamianę - 5D MKI + dopłata i tak oto ponownie mam moje FF.
Moje 2 grosze - nie wnikając w bajki o kryzysach (nota bene świetna wymówka do powyżek cen, braku podwyżek płac i zwolnień z pracy) moje gdybania cenowe przy obecnym stanie rynku i konkurencji - 5DMkII jest wart max 8000 a używany 5D MkI max 3500 (licznik ok 20-30 tys, czyli używany prywatnie a nie zajeżdżony ślubniak ;) ).
I dopiero gdy cena używanego 5D spadnie do takiego poziomu to się do niego zamierzam przymierzyć, bo teraz to ceny rzeczywiście wariują - cena MkII rośnie "bo kryzys" i bo popyt mocno przerasta podaż, przez co cena starej piątki nie potrzebuje maleć :? .
Już się pewnie nie wykręcą :)
http://www.allegro.pl/item554019830_...2_110_111.html
Cena adekwatna do tego co można oczekiwać za jakiś czas....3,5k + 800-1000zł za wymianę migawki :). Jakby nie liczyć wychodzi 4,5k,tyle minimum teraz trzeba położyć za ta puszkę.
Wkurzają mnie te kilometrowe opisy sprzętu, a gdzieś w środku między wierszami istotna informacja o przebiegu.
Wysyp starych piątek będzie w momencie premiery puszki adresowanej do targetu takowe posiadającego - 5d mk2 to przecież body raczej dla ludzi dopiero na ten segment wchodzącego(xxxD/xxD).
Wyjdzie mityczne 3D to będą tanie piątki ;) (a ze liczyć na to nie ma co w najbliższym czasie to inna sprawa)
Witam wszystkich jako ze to moj pierwszy post. Akurat szukam obiektywu i zauwazylem ze jest 5D do sprzedania na amazon uk. Cena 1625 funtow z kitem 24-105L. Moze kogos to zainteresuje bo wedlug opisu sa to nowe sprzety. http://www.amazon.co.uk/Canon-Digita...4354102&sr=8-2
Jednak cwaniaki są....o godz 13.04 mieli ta puszkę za 3499 w Kup Teraz z przelotem 92k.
Zobaczcie to :
http://www.allegro.pl/item554019169_...2_110_111.html
Dziwna przemiana przelotu na 48k i cenka 3999zł :).
Jeśli aukcja dotyczyła tego samego body to Fotoit już dziękujemy.
wyslalem maila kupujacemu z linkiem do forum niech poczyta , albo to inna sztuka albo sie nacial
jak grinsen ma numer puszki, który dostał od fotoit to niech wyśle go do osoby, która kupiła puszkę za 3999 i będzie wszystko jasne. Ale widać,że Vitez musisz podstawy ekonomii przyswoić. Nie ma czegoś takiego jak cena właściwa - towar jest tyle wart ile za niego ktoś jest w stanie zapłacić. Chyba w tym momencie osoby które uważają,że 5d mkI jest warte <3500 (używane)(a najbardziej mnie jakiś forumowicz rozbawił co chciał kupić prawie nówkę za 2800) są w mniejszości. Możecie stać i tupać nóżkami, ale wstawia się na alledrogo 5d za 4000 rano i jak nie jest przekręcone to wieczorem już go nie ma
Dzięki za info. To ja zakupiłem puszkę.
Pamietasz nr seryjny. Widze że mam pozamiatane :(
Puszka jutro dojdzie ale jeszcze za nia nie zapłaciłem jak ją sprawdzić?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przed zakupem dzwoniłem poinformowano mnie że aparat był sprawdzany w serwisie odczytali stan klatek i jest ok
Skontaktuj sie z osoba ktora wczesniej ja miala , czy ma nr puszki.
Albo zobacz czy maja inna pucha z przebiegiem 92k , jesli nie to raczej na bank to wlasnie ta i leca w kulki.
A skoro sprawdzana byla niech dadza na to papier i juz.
Podeślij im ten link i powiedz,że takie kombinacje mogą sobie darować....odsyłasz za niezgodność z umową i na drzewo z nimi.
Oto link
http://www.allegro.pl/item554019830_...2_110_111.html
Po prostu zakończyli aukcję,podnieśli cenę,podali mniejszy przebieg i czekali na kogoś kliknie. Te puszki na dzień dzisiejszy schodzą jak ciepłe bułeczki i nie dziwię się koledze który nie był w temacie (choć w tym wątku było o niej mowa),ze zdecydował się na tą ofertę. 3999zł to była bdb oferta nawet z tym przebiegiem.
Jak się będą burzyć masz linki do aukcji i wątek CB (w którym się właśnie udzielamy) na dowód,że posunęli się o krok za daleko.
Witam serdecznie,
Widzę spore zainteresowanie starymi 5D,
ta z przebiegiem 92 tys została już sprzedana nie przez allegro,
A w miedzy czasie dostaliśmy też kolejną 5D z przebiegiem 48 tys zdjęć którą kupił Aras
Jeżeli coś jest nie jasne proszę pytać
Pozdrawiam
Łukasz FOTOit
Po takiej wpadce , skoro deklarowany jest przebieg na aukcjach to jest na to potwierdzenie z serwisu ?
Zawsze klient po zakupie w naszej firmie ma rękojmię na sprawdzenie,
jeżeli jest coś nie tak bądź sprzęt posiada wady ukryte zawsze jest możliwość zwrotu lub zamiany na inny . . .
Łukasz
FOTOit
W sprawie:
aukcje w czasie mojego zakupu były równocześnie 2 wystawione i podczas rozmowy telefonicznej byłem zapraszany do obejrzenia aparatów. Miałem możliwość wyboru. Zostałem zapewniony że przebieg się zgadza.
Pozdrawiam Arkadiusz Szcześniak
Nic nie muszę. Napisałem dość wyraźnie że chodzi mi o cenę właściwą DLA MNIE. A nie jakąś ogólnoekonomiczną :roll: .
Ja po prostu wiem że kiedyś cena używanego, nie zajeżdżonego 5D będzie w okolicach 3000 i tyle jest wg mnie wart. Kwestia czasu i cierpliwości - mi się nie spieszy z zakupem.
A skąd to wiem? Bo kiedyś kupiłem 10D za ok 8000 zł a do dziś można znaleźć niezajeżdżone puszki tego modelu... sami sprawdźcie za ile ;) .
Za całe 4300zł dostałem 5D MKI + grip BG-E4 (delta,ale zawsze) + 2xaku.
A kupowałem z prostego powodu. Musialem miec 2 body. A ceny raczej teraz niestety rosną zamiast maleć.
ktos ma mozliwosc kupic 5d w anglii/niemczech?
moze by tak masowy import na potrzeby forum :)?
niemczech to panowie TIPowie ale w niemczech też są konkurencyjne ceny? Tylko kto by siedział na ebayu i ciągle licytował?? :-P
gdyby ktos byl zainteresowany kupnem 5D we Wloszech to jest w sklepie w Udine ;)
No tak ale to jakas chora cena po kursie 4,5 wyszloby 14175 zl odliczajac szklo, ktore nie latwo sprzedac za 3500 zl wyjdzie cena 5D MKII:)
(widac ze stara dostawa z cashbackiem)
pozdrawiam,
dario
Jestem ciekaw, czy znajdą jelenia :D
U nas w Domarach też niejednokrotnie takie martwe ceny widziałem.
ale refleks ;)
Sens postu jest nadal.
BTW : Widzieliście jaki wysyp 5dI jest na allegro? 3500-4000zł multum, czasami nawet poniżej 10k kłapów i z dokumentacją i potwierdzeniem z Żytniej :D