Albo moja fota jakaś blada albo twoja mocno podkolorowana ;)
Wersja do druku
Albo moja fota jakaś blada albo twoja mocno podkolorowana ;)
A może jedna z nich niedoświetlona, a druga......
zdecydowanie lepsze od wszystkich moich i tak :P
Mocno kotrastowe, pozwole spobie podtrzymać "wątek kontrastowy"
Dobra dobra w ACR można dużo namieszać :P nawet lokalnie :P
Prześwietlona na pewno nie bo miałem ją jeszcze niedoświetloną i musiałem ciągnąć do prawej :( Ale ja chyba lubię takie fotki hehe ;) Ktoś ma namiar do dziewczyn które pozowały ? Bo ja tam moje gniotki bym im wysłał coby mogły pojechać że nie wyszły tak jak chciały wyjść ;)
Winny się tłumaczy hehehehehe ;) to jak zostajemy kontrastowe BW i ACR to proszę bardzo :D
Ciąg dalszy kontrastów :
kontrastowo się nawet załapałam :)
I kto to powiedział, że przepały i czysta czerń są fe...
ojj podoba mi się bardzooo :)
Ostatnie 2 fotki z tego plenerku :)
Nie wiem dlaczego, ale to forum strasznie rozciąga fotki :/ i znów wydają mi się mydlane heh
Forum nic nie robi z fotkami - nie ma żadnej takiej funkcjonalności w silniku czy ustawieniach forum. Co najwyżej Twój system/przeglądarka/provider (kompresja) /strona na którą wrzucasz fotki....
Wrzucasz na imageshacka, więc proponuję tak spróbować: obrabiasz fotkę w oryginalnym rozmiarze, zmniejszasz do 800pikseli na dłuższym boku, wyostrzasz po zmniejszeniu, wrzucasz na imageshacka, w opcjach przesyłania NIC nie wybierasz, potem wybierasz 'bezpośredni link' i wstawiasz go do posta klikając na to .
Cholera trzeba zapamiętać żeby nie dać się sfotografować z flaszką bo będzie już zawsze przechlapane ;-)
Ale ja właśnie tak robię z wstawianiem fotek i jak odpalam w jakiejkolwiek przeglądarce zdjęć czy w ps fota jest ostra a tu jakieś rozmyte wychodzi. Może faktycznie coś paprze przeglądarka, choć nie mieszałem w ustawieniach.
A lizaczek wyborny :D bananowo jakiś tam ;)
tak zmienię temat, na stronie PR Szczecin jest już część zdjęć z Pleneru :)
mam wersje 3.5.6 Firefoxa
Ten no tamten, a jak wstawić coś do tej galerii migawki ?
Aby wstawić zdjęcia do galerii Migawki. Należy wysłać nie wiecej jak 9 szt zdjęć plenerowych i 9 zdjęć kulis pleneru na adres kutys@radio.szczecin.pl dłuższy bok zdjecia 800 pix. Szczegóły na stronie Migawki www.radio.szczecin.pl/migawka
Tak sobię przeglądam zdjęcia z pleneru i widzę że wszyscy fotografowali jednak modelki :-P I nie dziwię się bo dziewczyny były super. Szczególnie ta blondynka "z parasolką". Nieprzeciętna fotogeniczność.
Zrób downgrade do 3.0.16 albo 3.0.17
http://www.color.org/version4html.xalter i sam zobaczysz dlaczego. nie obsługuje profili ICC V4
Plener "Las zimą" - organizowany przez Polskie Radio Szczecin - program "Migawka" i Fotoklub Szczecin
Trzynasty z serii comiesięcznych plenerów (kolejne w każdą ostatnią niedzielę miesiąca). Spotkanie uczestników niedziela 31 stycznia 2010, godz. 10.00, przed siedzibą Polskiego Radia Szczecin, Wojska Polskiego 73.
Tematem pleneru jest fotografia lasu w scenerii zimowej, a za teren naszych fotograficznych poszukiwań, posłuży nam Puszcza Bukowa. Plener zakończymy wspólnym ogniskiem.
Na stronie programu jest do ściągnięcia kalendarz Migawki na rok 2010, ze zdjęciami wykonanymi przez uczestników naszych plenerów.
Więcej szczegółów w programie "Migawka" sobota 09.30 Polskie Radio Szczecin - 92.0 MHz - Szczecin, 98,7 MHz - Sławoborze, 106,3 MHz - Świnoujście i w internecie www.radio.szczecin.pl/migawka
super, będę na pewno :)
A może jakiś drugi "meeting point" dla tych co w pobliżu puszczy mieszkają coby się nie tarabanili w dwie strony? :-)
Wygląda na to , że też się stawię !
tylko o odmrazaczu nie zapomnijcie :P
Ul. Smocza w Podjuchach, kierunek na Kołowo. Potem podam namiary na miejsce, gdzie chcemy zorganizować ognisko i godzinę spotkania.
To kto z posiadających auto ma miejsce ?:D
Odmrażacz? Znaczy się herbatkę w termosie ?:P
oczywiście, że herbatkę :D
Ja też się piszę do jakiegoś autka :)
Myślę, że organizator dlatego planuje spotkanie na Wojska koło PR żeby ewentualnie zorganizować jakoś transport.
Zapowiada się bardzo ciekawie. Jedziemy w środek Puszczy ;) Do niedzieli zapowiadają jeszcze obfite opady śniegu, więc sceneria powinna dopisać.
Janusz: możemy się spotkać o 10 na Smoczej, konkretne miejsce ustalimy pewnie z większością tu na forum.
Czy mróz czy nie.. na pewno się od Migawki nie wymigam :D
Ciekawy i trudny temat.. te krzaczory :D
Mam miejsce w aucie. Do zobaczenia
Mnie on tam nawet trochę przeraza, bo nie mam zielonego pojęcia jak przedstawić las hyh
hihihihi.... http://www.google.pl/#hl=pl&source=h...2da840e0b6d747
Zwróć uwagę co jest wpisane w google :-)
Jak zwykle google i popatrz jak to robią inni. Temat jest naprawdę trudny i zrobić to dobrze i fajnie jest ciężko. Szukać detali, pojedynczych drzew na tle innych, lasu "z zewnątrz" (taka ściana") ale w lesie to niestety światło i jeszcze raz światło. Temat jeden z najtrudniejszych jeśli podejść do tego na żywioł. Będzie ciekawie.
EDIT: http://www.national-geographic.pl/fo...ia-9cfede7bb5/
http://www.betterphoto.com/gallery/d....asp?catID=130
EDIT2: :-) http://www.pbase.com/zyziza/zimowy_las
Obiecałem sobie, że od 2010 roku zacznę jeździć na plenery Migawki ... i jakieś choróbsko mnie dopadło. Może przez te kilka dni uda mi się dojść do stanu używalności i pomimo, że z Cedyni kawałek do Szczecina mam - przyjadę pofocić LAS :) Będzie gdzie zostawić auto na Smoczej?
Ja się stawię na 100% przy siedzibie radia :D
Planujemy następujący przebieg pleneru :
10.00 - zbiórka przed siedzibą PR Szczecin, zmotoryzowanych kolegów, uprasza się o zabranie tych co mają na co dzień "duże przegubowe Volvo z kierowcą" ;)
10.10 - wyjazd w kierunku Puszczy Bukowej, ul. Smocza w Podjuchach
10.30-12.00 - fotografowanie na odcinku Podjuchy, Kołowo, Ulica do Glinnej, po drodze kilkanaście miejsc gdzie można się zatrzymać i wejść do lasu. Piekne dorodne buki, leśne dukty i zmienne ukształtowanie terenu - zima w pełnej krasie.
12.00 - spotkanie na parkingu leśnym na Ulicy do Glinnej, przy granicach miasta. Ognisko, kiełbaski (trzeba zabrać) i degustacja odmrażaczy, rozmowy ze smakoszami tych trunków :) Liczymy w tym zakresie na mocną reprezentację CB :)
Współrzędne miejsca spotkania przy ognisku - 14 44’ 17” W , 53 19’ 52” Pn, Ulica do Glinnej.
Z tego miejsca jest kilkaset metrów do Płoni, skąd każdy juz łatwo wróci do cywilizacji.
czyli, że tak sobie szybko "obliczę" :P kolejne spotkanie będzie 28 lutego tak?:)
bo w ta niedziele akurat mam już sesję umówioną...
UWAGA ! Chętni którzy chcą wypożyczyć bezpłatnie na plener obiektywy SIGMY, będą mogli to zrobić od godz. 9.00 w SIGMA PRO CENTRUM na ul. Krzywoustego 70/1. Zwrotu będzie można dokonać w miejscu zakończenia pleneru, na parkingu przy ognisku.
O ja chyba skorzystam, bo ostatnio spodobała mi się Sigma 10-20 :D
Witam, a czy totalny amator ma też szansę się załapać na 1 w życiu Migawkę ;) ?
PS. Aha i na co dzień niestety jeżdżę z szoferem ale nie Volvo tylko MAN więc jakby się znalazło gdzieś miejsce... ;)