Piękne portrety pięknej dziewczyny. Gratulacje.
Wersja do druku
Piękne portrety pięknej dziewczyny. Gratulacje.
miodzio tylko zmiękczyłbym ostre cięcie pod podbródkiem i będzie super miodzio :-)Cytat:
Zamieszczone przez Macio
Chodzi Ci o łaczenie podbródka z szyją ? Dobrze dobrze, rady mile widziane ;) Zanim wywołam i na konkursidło jakies poleci, wiem ze szans nie ma, wiadomo jak jest z jury w konkursach ale dreszczyk emocji bedzie :-DCytat:
Zamieszczone przez bebop
to jeszcze przyjżyj się dokładnie lewemu oku, lewemu narożnikowi oka (poniżej w lewą stronę jest czarna plama) - czyli modelki prawe oko etc. na prevce mało widać takich rzeczy, zrób wcześniej jakieś 20x30, dopiero wychodzą detale.Cytat:
Zamieszczone przez Macio
druga rzecz to dwie plamy światła na sukience (chyba że to spódnica ;-) jeden to bielsza plamka lub refleks na wysokości elfa, po lewej stronie od skrzypiec, druga jaśniejsza plamka na tej samej wysokości na lewym skraju zdjęcia. być może minimalnie przyciemniłbym sukienke na poziomie skrzypiec -tą lewą część, ale "być może". albo wydobędzie to lepiej skrzypce (lub altówkę :-) albo zbytnio obciąży zdjęcie i wtedy bym to olał.
tonacja bardzo ładna, zafarb cz-b też miodzio - nie wykłe banalne cz-b, tylko coś ze smakiem. podwójną ramkę może już bym sobie darował, de gustibus. pozdrawiam
Dzięki za uwagi, na pewno wprowadzę w życie. Jutro jadę to odbijać, zobaczymy co wyjdzie, na bierząco siąde sobie z grafikiem w labie i coś pomyślimy. Zastanawiam się jeszcze nad formatem. Minimum co moge dac na konkurs to 30x 20 ale zastanawiam się nad 38 x iles tam co jest. Myślisz że wyjdzie ? Powinno być ( IMO ) ok ale wole się dopytaćCytat:
Zamieszczone przez bebop
wyjdzie. z 300D robiłem 42x30. takich odbitek nie oglądasz z lupą tylko z pół metra-metr od nich.Cytat:
Zamieszczone przez Macio
A czu ona nie mogla byc nago? Wowczas cos byloby w tych zdjeciach. Proponuje powalczyc troche z kontrolą nad swiatlem. Szczegolnie tym generowanym przez ciebie. W swietle zastanym jeszcze jakos to gra.
17`latka nago ? ;)Cytat:
Zamieszczone przez iczek
Kolejne, pewnie przedostatnie :P
super, chociaż stop - aureola do okoła modelki sugeruje poPSucie?! modelka ładnie, kadr ładnie.Cytat:
Zamieszczone przez Macio
dlaczego nie? ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Macio
Lekko bawiłem się soft omni z PS`a potem wymazując go gumką na twarzy, stąd aureola ale spodobała mi się więc została. Dziś wywołałem 38 x 25 cm i musze powiedzieć że wyszło super :)Cytat:
Zamieszczone przez bebop
Od oficjalnej strony patrzac - za zgoda rodzicow moze... byly juz o tym watki.Cytat:
Zamieszczone przez Macio
Od nieoficjalnej to juz bebop napisal - a czemu nie? ;)
To moja dziewczyna, nie chciałbym żeby bez zgody rodziców jej fotki rozeszły się po internecie. Jak będzie miała 18 lat to może tak ;) Mam nadzieję że zrozumiecie :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Bardzo ładne.
Jedynka zdecydowanie lepsza nie ciągnięta.
Dwa najnowsze zdjęcia (4 i 5) to istny majstersztyk. Brak słów. Gratuluje.
W kwestii formalno-prawnej: od 16 roku życia wolno robić akty (obu płciom :) ).
Inna sprawa, że bez zgody rodzica bym sie nie zgodził, bo wiadomo jak to z rodzicami bywa :)
Właśnie dlatego, a że Jej rodzice są troche konserwatystami to wolę poczekać jeszcze z publikacjami ;) PozdroCytat:
Zamieszczone przez adamek
Wolno... ale do 18 roku za zgoda rodzicow.Cytat:
Zamieszczone przez adamek
I nie jestem pewien czy przypadkiem nie od 15 a nie 16.
Z tego co pamietam - po ukonczeniu 15 lat. Sprawa dotyczy tez pozycia seksualnego.
mi sie zawsze wydawało ze od 16 do 18 lat mozna za zgodą rodziców ale nvm.
Co do fotek to #3 zdjęcie jest SUPER!! Podoba mi sie bardzo wzrok modelki. No i z tych najnowszych to #4 jest bardzo fajna. Bardzo ładną modelke/dziewczyne dorwałeś ;)
gratuluje (zdjęc ;) )
A to na pewno od 16 lat chyba ze w ciagu 3 lat cos sie zmienilo... na PM napisze dokladniej ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
Nadal jednak obstawiam ukonczone 15 lat - przynajmniej jezeli chodzi o kontakty seksualne. Zapraszam do lektury Kodeksu karnego: Rodzial XXV, art. 200, par. 1Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Chyba, ze czegos nie rozumiem, tj. ze osoba, ktora ukonczyla 15 lat ma juz 16 ;-) I w tym przypadku ewentualna zgoda rodzicow (na pozycie) nie ma nic do rzeczy ;-)
I sie rozpedziles bo my tu o aktach a nie pozyciu ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
zrobmy ankiete :D
Ale byc moze ta sama regula ma zastosowanie do aktow, tj. nawet jak rodzice sie zgodza na robienie aktow potomkowi ponizej 15 roku zycia to dzialalnosc taka jest i tak nielegalna (karalna).Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Ostatnie z serii ;) potem jakieś krajobrazy zarzucę chyba, bo pogoda w Krakowie się dziś fajna zrobiła. Jutro wolne więc w plener :)
L i s t e n ...
Coś myślę, że przy następnym zlocie w Krakowie, będziesz musiał się pojawić z dziewczyną ;)
Tylko mi jej nie zabierzcie :lol: będę bronił zawzięcie ;) BTW. kiedy spot następny ? Bardzo chętnie się pojawię, zwłaszcza że to będzie mój pierwszy zlot ;)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Następny wstępnie byl dogadywany na wiosnę, ale chyba nie w Krakowie (na razie był tylko jeden zlot ;) - wlasnie w Krakowie) ale kto wie, moze coś wcześniej wyjdzie.
Uważaj zwłaszcza na Bireza ;)Cytat:
Zamieszczone przez Macio
hehe ja bym tam na gawryla uwazał :D chodzą plotki o nocy w domu kuby i IZY :D ;)Cytat:
tia, ja nawet jakiś film o tym widziałem ;)Cytat:
Zamieszczone przez Venio
o żesz ty... :D
hola hola ! Co to ma byc ?Cytat:
To Iza jezdzi za mna nie ja za Iza ;)
No to następne, tym razem znany nam wszystkim Wawel ;)
Jeszcze jedno z sesji ze skrzypcami :) Ostatnie ;]
N a t c h n i e n i e :)
Że ja teraz dopiero tu wpadłem :evil: Super fotki bardzo klimatyczno-muzyczno-skrzypczane. Naprawde bomba. I to tym tak poniewieranym przez niektórych kitem z 350d :?: Pozwolisz, że w odpowiedzi nakrytyke tego zestawu bedę im zamieszczał linka do twojej galerii ? Miód, malina i deliktność jeszcze raz gratuluje świetnych zdjęć
miłe ujęcia. chociaż Wawel jakoś mi tak średnio pasuje - mam na myśli kadr.
ale to tylko moje skrzywienie, bo zdjęcie generalnie bardzo ok.
Pokazuj ;) Ale kit na prawdę wyleci ode mnie niedługo. Niestety - np na 18 mm jest tragiczny, w bokach totalnie rozmywa. A jako że robie fotki klasowe w moim liceum ( od września ) to będę potrzeboał coś lepszego :)Cytat:
Zamieszczone przez kami74
No i dwie nowe, zrobione już zakupionym u Cichego Tamronem 28-75 ;)
W i a tr ;)
Ewentualnie delikatnie inny kadr :
No to czekam na krytykę :)
Trochę za bardzo przepalone, reszta ok. A gdzie ten "wiatr" :wink:
We włosach :DCytat:
Zamieszczone przez Robson01
No, no, ale modelke tam masz. Bardzo dobre fotki! Co prawda przy tych ostatnich tez mialem takie wrazenie na poczatku jak Robson01 - troche przepalone, ale jesli sie przyjrzec to wcale nie sa przepalone tylko jasne. Tyle.
Oczywiście że nie są przepalone ;) Są jasne, ale takie miały być. Coś typu high key, glamour ...Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Macio wciąż nie mogę się zdecydować (**** ze mnie) - kto ma większy wkład w 'ładność' Twoich zdjęć - Ty, czy modelka...:)
Oczywiście, że modelka ;-)Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
hehe, czyżby czytała z Tobą CB? Pokaż tu zdjęcia innych osób, jeżeli takowe posiadasz;) Bo póki co miło się ogląda:)
W poniedziałek wskakuje do studio na sesje - będą fotki :) A CB - nie , nie czyta ;)Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Jeszcze jedno ( dwa ) z tamtej sesji, we wtorek wrzucam z nowej z 2 modelkami ;)
W i a t r 2
Dle mnie seria ze skrzypcami znacznie lepsza - tu jakos widze dziwny WB i za mocno ostrzone - troszke nienaturalnie - oczywiscie to moje zdanie i moge sie mylic (to taka profilaktyka coby mnie nie zlinczowali zaraz 8-) )
Rzeczywiście, skrzypcowo lepiej było. Tu mi coś się gryzie w postprocessingu - może trochę kolory - nie wiem, oraz odnoszę wrażenie, że modelka lepiej wygląda przy ujęciach innych niż en face.
No to coś nowego :)
Dwukierunkowa :
Krakowski Rynek Główny
350d @ Tamron 28-75 @ F2.8 @ photoshop ;)