Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 189

Wątek: [Macio] Pierwsze z 5D

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie [Macio] Nowa sesja ;)

Jestem tutaj od niedawna Ale już mi się spodobało, więc pomyślałem że pokażę trochę z moich fotek. Wszystkie robione Canonem A75, te tutaj na ISO 50 i w "amatorskim studio" u mojej koleżanki - sami robiliśmy

No to po kolei ( 3 będą narazie )

1. Sen

2. Przebudzenie

3. Wiedza

Wszystkie uwagi mile widziane. Jak pisałem wszystko z a75 przy ISO 50 bo wyżej szumiał bydlak jeden. Większośc na F4.0 i dośc długich czasach w granicach 1/30 sekundy nawet... No ale całe szczęście teraz już niecierpliwie czekam na 350d No to pastwcie się :-D

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

no no no będą z Ciebie ludzie!! :-)
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Domyślnie

Moim zdaniem już jest z Ciebie ludź. I potwierdza się fakt, że nie aparat czyni fotografem. Duże brawa!!!!!!!!

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Piękne...

Ile w tym PS'a ??
    Pozdrawiam
    Marek

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Piękne...

Ile w tym PS'a ??
    Niewiele - pracowalem na całych zdjęciach - wyostrzanie, temperatura barwna, czasem krzywe dla rozjaśnienia. Reszta naturalnie. Dodatkowo saturacja gdzieniegdzie - musiałem czasem ratować niedostatki A75 :-|

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pastelowe i stonowane. Prócz tego b. fajne.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

jak dla mnie #3 najciekawsze i zdecydowanie najcieplejsze... cokolwiek to znaczy :-)

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macio
    Niewiele - pracowalem na całych zdjęciach - wyostrzanie, temperatura barwna, czasem krzywe dla rozjaśnienia. Reszta naturalnie. Dodatkowo saturacja gdzieniegdzie - musiałem czasem ratować niedostatki A75 :-|
    No własnie ja o tych niedostatkach ;-). Różne fotki z 3Mpx (chyba tyle ma A75 ???) widziałem, ale tak ciepłych z tak ładnym rozpływaniem się światła jeszcze nigdy :-)

Koleżanka jest modelką ?? i jakiego oświetlenia użyłeś do oświetlenia sceny ?? Pytam bo dziewczyna zdaje się idealnie panować nad mimiką twarzy, wyrazem oczu..jak profi
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Kurczę bardzo fajne
    #3 IMHO najlepsze

Wszystko to pokazuje że i aparat nie musi być najlepszy ani studio profesjonalne.

Gratulacje
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    No własnie ja o tych niedostatkach ;-). Różne fotki z 3Mpx (chyba tyle ma A75 ???) widziałem, ale tak ciepłych z tak ładnym rozpływaniem się światła jeszcze nigdy :-)

Koleżanka jest modelką ?? i jakiego oświetlenia użyłeś do oświetlenia sceny ?? Pytam bo dziewczyna zdaje się idealnie panować nad mimiką twarzy, wyrazem oczu..jak profi
    Ta koleżanka to moje <3 :grin: Pozuje mi już od ponad roku to trochę się nauczyła - choć ja młody wiekiem bo tylko 17 lat, ona również Ale dajemy radę Dzięki Niej mogłem dużo ćwiczyć zdjęcia, bo pozowała wytrwale

Oświetlenie ? 2 lampy po 100 watt przez parasolki białe, pod kątem mniej więcej 45 stopni, ustawione dla jak najmniejszej ilości niekorzystnych cieni ( przydałyby się 3 ale nie mam )

Dzięki za opinie ,teraz czekam na 350d i mam nadzieje że wreszcie uwolnie się od ograniczeń a75 :wink:

Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów