fajne zdjęcia, czym robiłeś (jakie szkło?)
Pozdr.
Wersja do druku
fajne zdjęcia, czym robiłeś (jakie szkło?)
Pozdr.
A mi jakos one nie smakuja xD
Ale foty super, 6 najlepsza jak dla mnie, gdyby na 2 cala krewetka byla ostra juz wogole by wymiatala.
bardzo ładnie- do tego stopnia, że moja żonka wygoniła mnie od komputera i sama teraz podziwia :):):)
Uwagi mile widziane:
1
2
3
4
5
6
7
8
Super!
Jaki obiektyw?
chyba odwrócony ;)
2, 3, 8 jak dla mnie najlepsze. Ale reszta też świetna.
Dwójka najlepsza, piękne!
3,4,6 super. Kit odwrócony ?
7 mi się podoba najbardziej - ma horrorowy klimat z tą ostrością ograniczoną do oczu. Oczy budzą lęk. A to co majaczy w nieostrości - jeszcze większy.. Szkoda tylko, że tę najdłuższą nogę ciapnąłeś krawędzią, lepiej by chyba było amputować kawałeczek...
Witam, jak zamontowac obrocony kit 18-55? do 400d oczywiscie :D
Wszystkie super. 1- ciekawy pomysł, 2 - piękne kolory, 6,7 doskonale operuje GO- wrażenie niesamowite. Wszystkie dopracowane perfekcyjnie.
Żeby w przypadku odwrotnego mocowania ustawić przysłonę musisz:
1. Zamontować obiektyw normalnie i ustawić żądaną przysłonę w aparacie
2. Trzymając przycisk podglądu głębi ostrości odłączyć od aparatu
Teraz tylko zamontować obiektyw i można robić zdjęcie. Trochę czasochłonne, za to najtańsze i nie trzeba kombinować. Można by samemu zrobić przejściówkę. Trzeba by użyć dwóch pierścieni pośrednich i kabla żeby je połączyć coby przenosiły automatykę. Tak tylko w teorii w praktyce może być problem z odpowiednim podłączeniem przewodu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Trochę się zagalopowałem z tym postem. Chociaż mam nadzieję, że się na coś przyda.
Trochę zapomniałem o tym wątku, może uda się go ożywić. Poniżej Świtezianka błyszcząca, Calopteryx splendens.
15.
16.
17.
Ładne :)
Ciekawi mnie, czy autor tej galerii pamięta lub czy w ogóle wie, kto miał największą wiedzę jeśli chodzi o krewetki i sposoby ich przyrządzania?;)
Racja :)
64. Gadziogłówka pospolita, Gomphus vulgatissimus
19. Rusałka pawik, Inachis io.
Ale ci pięknie usiadł, dla mnie rewelka ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
19 bardzo mi się podoba.
19 świetna
Ładnie złapane
Dzięki za komentarze. Udało mi się jeszcze zrobić zbliżenie na całego motyla.
20. Rusałka pawik, Inachis io.
Przejrzałem twoje stare zdjęcia i uświadomiłem sobie, że je pamiętam. Ja wtedy dopiero zaczynałem i bardzo mi się podobały te zdjęcia.
Ostatni motyl spoko pod względem światła i oddania szczegółu.
Dzięki za komentarz też pamiętam Cię z tamtego okresu :) Wrzucam kolejne zdjęcie:
21. Postojak wiesiołkowiec, Proserpinus proserpina - gatunek chroniony.
Ostatnie mi się podoba, lubię takie "monochromatyczne"
Dzięki za komentarz. Poniżej jeden z pierwszych moich stacków.
22. Błyszczka jarzynówka, Autographa gamma
Większa wersja: 1920 px
23. Latolistek cytrynek, Gonepteryx rhamni
Wysłane za pomocą Tapatalk
Dzięki za komentarz. Tamto zdjęcie robiłem w trakcie zachodu słońca, światło było bardzo ciepłe, a słońce nisko położone. Skorygowałem tylko WB, żeby nie było tego tak widać. Wracając do ostatniego dorzucam jeszcze te samo zdjęcie ale inaczej wykadrowane. Choć jestem zwolennikiem proporcji 3:2 to tu kwadrat chyba fajnie wyszedł, może troszkę więcej luzu by się przydało z lewej i prawej:
69B.
Moim zdaniem teraz jest lepiej.
Kiedyś także nie mogłem się przekonać do kwadartu, ale w "przyrodzie" nieźle się sprawdza.
23C. Ostatecznie zdecydowałem się na poniższą wersję cytrynka.
24. Wstęgówka wydana
25. Pasikonik
W przyrodzie też się sprawdza 5:4 lub 4:5.
Nikt nie pochwalił pasikonika, a on ładny jest.
19 bardzo ładne.
Rusałka osetnik, Vanessa cardui - zdjęcia z bieżącego tygodnia stąd tło i roślinność smutniejsza.
72. Pojedyncza klatka
73. Pojedyncza klatka
74. Stack
Dzięki za komentarz. Kilka razy mi się numeracja zdjęć myliła więc przechodzę na numerację z innego forum. Poniżej kadr z 2015 roku:
75.
Samo życie na tęczowo !
Dzięki za komentarze. Kolejne zdjęcie też z 2015. Złożone z 3 klatek, C40D + C100L.
76. Tibellus oblongus w duecie z Machimus atricapillus w pierwszych promykach
76 - kto jest kto? No i kto kogo... zjadł?
Pajak wysysa łowika :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk