pierwsze bardzo fajne, pozostałe takie za bardzo pocztówkowe ...
Wersja do druku
pierwsze bardzo fajne, pozostałe takie za bardzo pocztówkowe ...
wiem. dzięki. też mam takie odczucia patrząc na swoje krajobrazy(tu architektura-krajobraz). ale co zrobię że właśnie tak chcę je widzieć. może kiedyś dorosne do bardziej "artystycznych" wizji, ale puki co to nic na siłę. amator ze mnie. ale zgadzam sie z Twoim zdaniem. dzieki ! Pozdro!
pocztówkowe tzn. że złe?
no nie wiem? nie artystyczne poprostu. takie amatorskie chyba. ale nie czuję się z tym żle.
wchodziłem na twoją stronę i te "pocztówkowe" są moim zdaniem b.dobre jak i pozostałe.
Podobaja mi sie Twoje zdjecia bardzo.[A niektóre jeszcze bardziej ]Gratuluję.
pocztówkowe znaczy - oklepane, banalne...
same w sobie nie są złe... pewnie jakbym zobaczył w kiosku ruchu i potrzebował takowej, to pewnie kupiłbym bez zastanowienia ... :)
ale jakbym miał powieści na ścianie to tylko pierwsze, po pozostałe w konwencji "dzieła sztuki" tak trącą myszką ...
tłumaczenie tylko dla 1507, bo autor wie o co chodzi :)
i myślę że stać go na więcej: np zrobić zdjęcie z wysokiego drzewa, lub położyć się na ziemi;) poszukać niebanalnego ujęcia np jak Art Wolfe
Amroz pozdrawiam!
a jak to widzicie?
szacunek VanCytat:
tłumaczenie tylko dla 1507, bo autor wie o co chodzi
i myślę że stać go na więcej: np zrobić zdjęcie z wysokiego drzewa, lub położyć się na ziemi poszukać niebanalnego ujęcia np jak Art Wolfe
dla mnie 1 i 3 są absolutnie najlepsze :)
No i reporterka:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
reporterka? nie jestem specem od reportażu, ale na mój gust, to bardziej portret uliczny niż reportaż, może 1 i 2 "na chama" można by do tej kategorii zakwalifikować ...ale generalnie nie widać interakcji modeli z backgroun'em ...
np:
4 - no gdzie się ten gościu patrzy ? fakt fajnie wygląda ale o co chodzi?
gdybyś skoncenrował się na jego tattoo a resztę (twarz) zostawił
out of focus było by bardziej reportersko ...
7 podobna sytuacja - chciałbym wiedzieć gdzie się ten gostek
patrzy ...
technicznie zdjęcia bardzo dobre (może z wyjątkiem 5 które jest trochę nie ostre) ale tematycznie/reportersko słabo - podejrzewam że fotki z jednej imprezy - ale nie opowiadają żadnej historii - brak szerszego planu etc...
mz nadużywasz pionowych i kwadratowych kadrów, no i często jest trochę ciasnawo ...
pozdrawiam
i mam nadziej że wybaczysz mi moją szczerość
V.
reporterka? portret uliczny? może i rzeczywiście mniej u mnie reporterki a więcej portretu. To wszystko dla tego że nie czuję klimatu takiej "czystej" reporterki. nie lubie zdjęć gdzie nie mam nad nimi kontroli wiec jak juz robie "reporterkę" to staram sie złapać coś co będzie mi sie podobać. nie sądze że cos w tym temacie kiedyś bardziej "reporterskiego" zrobię.
A co do szczerości to przecież o to tutaj chodzi. nie potrzebne mi naciągane pochwały.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a, fotki z pięciu różnych imprez
Widokówki z ostatniej chwili. Co sądzicie?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
zajebiaszcze. szczeka mi opadła. Jaki sprzet w uzyciu ?
...super - chyba polar był w użyciu?! co wazne, ramka mnie nie wkurza co rzadko się zdarza :)
polarek to podstawa
1,8,9 wysmienite:) W ogole cala seria swietna:p 8-HDR?;)
Wszystkioe dobre wyłączając 5 i 6
super seria. świetna robota;)))
Dobra robota!podoba mi się,szczególnie dział LUDZIE :)
jest radośc Księże Proboszczu, jest radość...:)
gratulacja...:)
no a(le)mroz:)
ostatnia seria widokówek zimowych bardzo udana :)
gratulacje ... jadę na sylwka w góry też coś takiego powinienem przywieść,
jak Ci się aparat na mrozie sprawdzał? bo w specyfikacji nie zalecają ...
Szczęśliwego Nowego Roku!
Wszystkie super miło się ogląda.
Wszystkiego najlepszego w 2008r.
zimowa seria wymiata.... zazdroszczeu ;-)
Z WCZORAJSZEGO, SYLWESTROWO-NOWOROCZNEGO WYPADU DO PRAGI:
1.
2.
2.
3.
4.
5.
dla mnie ostatnia tura rewelka :-D wiem exif ale napisz coś o ustawienich chętnie się poduczę
pozdrawiam
piękne fotki nie da się ukryć -Szczęśliwego Nowego Roku !
Czasy pomiędzy 10-30s, przysłona 11-13, iso 100, ostrośc na budynkach i duzo cierpliwości jak widzisz że Ci wycieczka z oczów znika bo nikt Cie nie rozumie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
DZIĘKI! WZAJEMNIE!
A gdzie Twoje sylwestrowe foto?
[QUOTE=amroz;409224]Czasy pomiędzy 10-30s, przysłona 11-13, iso 100, ostrośc na budynkach i duzo cierpliwości jak widzisz że Ci wycieczka z oczów znika bo nikt Cie nie rozumie
Dzięki za info amroz święte słowa z tymi wycieczkami zresztą nie tylko dotyczy to obcych swoi też nas nie rozumieją i przeszkadzają jak tylo mogą:razz:
amroz pozamiatał dział galerii.
Chylę czoło przed ziomkiem.
A tak na marginesie: jaki obiektyw przy 3-ce w Pradze? Z tego co pamiętam nie ma tam zbyt wiele miejsca, żeby się cofnąć.
10-22 - podstawowe szkiełko amroza :D
Zdjęcie numer 5 dla mnie bomba. Malarskie kolory, pięknie złapane fajerwerki. Udana klata !
Napiszę tak: nocne całkiem niezłe ale seria zimowa dla mnie rewelacja.
No i znów canon 10-22 w użyciu. U mnie sprawdza się nawet przy ludziach, choć w torbie kilka innych. Co sądzicie?
1.
2.
3.
4.
kurna Amroz, aż trochę niesmaczne ;) uważaj żeby cię ksiądz z ambony bie opierdzielił, mnie się podoba :) pierwsze jest super!
pozdrawiam
dla mnie pełen wypas Amroz! niedługo będe musiał zrobić plakat jakieś Pani do reklamy obuwia damskiego i chyba ściągne od Ciebie pozy :)
Jak ustawiłeś lampy i co zrobiłeś w obróbce?