Ktos w innym watku wkleil jedno takie z tlem w "ultrasoniki" i inne takie napisy... Co z nim sie stalo? Jak narazie to moj faworyt...
Wersja do druku
Ktos w innym watku wkleil jedno takie z tlem w "ultrasoniki" i inne takie napisy... Co z nim sie stalo? Jak narazie to moj faworyt...
Udało mi się zrobić fajny efekt. Jest banalny. A jakże myli wzrok. Chociaż jeszcze trzeba dopracować ten cien lini żeby nie padał na zdjęcie.
http://hadson.pp.com.pl/1.jpg
Teraz mysle zeby poszukać jakieś zdjęcie. Albo samemu cos przygotować i to bedzie super.
Pzdr. Rafał...
Ostatnich dwóch moich propozycji nawet nikt nie zmieszał z błotem ;) ...
więc może następne dwie ...
Tym razem poszedłem w kierunku "bluesaint" i mam nadzieję że to był dobry kierunek :confused: .
Pozdrawiam
... a może by tak bez gadżetów :?:
Ten ostani logo mi się podoba prosty i jednoczesnie jasny przekaz !! - a co na to inni ?
Takie słowa z klawiatury Admina to dla mnie zaszczyt ... :shock:
Dzięki
Można jeszcze zrobić wer. pod "Defauld Style" jeśli zajdzie taka potrzeba.
Ja to już oczopląsu dostaję... Najlepiej, jakby możnabyło zobaczyć fragment strony z wklejonym logo, może autorzy przygotują taki montaż?
A inni beda do znudzenia powtarzac to samo - dobre, niezle, moze byc, tylko co bedzie po prawej stronie? Biala dziura, tak jak teraz?Cytat:
Zamieszczone przez hazan
(juz pisalem co mozna zrobic pare postow wczesniej)
Logo sponsora - to bedzie po prawe - nie wiem jak duze ale taka była umowa z Lec-em czyli osobie dzieki ktorej zawdzięczamy miejsce na forumCytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Umieściłem logos aby zobaczyć jak wyglada na stronie głównej.
Aaa, no chyba ze tak. To juz wszystko jasne.Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Nowe logo prezentuje sie bardzo ladnie. Proponuje tylko wyrzucic te szara ramke wokol logo i przesunac je lekko w prawo zeby zrownac z reszta ponizej.
Logo nieźle, ale ciut kiepsko z ułożeniem, jest wyrównane do brzegu ramki a nie do brzegu pola poniżej (przynajmniej FF,1600x1280,lin)
Jak dla mnie loga Hadsona i Morisa są równie fajne - ale te drugie rzeczywiście bardziej pasują do aktualnej kolorystyki.
To może już skończmy temat, bo, jak to się mówi wśród uzytkowników fvwm2: "you can spend one year customizing the titlebar" ;-)
Tylko jeszcze prosba do autora lgoosów o poprawienie słwoa "APATAÓY na APARATÓW":)
Masz racje - ale to się dopcheni i będzie równo.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
:shock: .... uuppsss !!! ;) ( to z pośpiechu )Cytat:
Napisał Hazan
Tylko jeszcze prosba do autora lgoosów o poprawienie słwoa "APATAÓY na APARATÓW"
Wieczorem poprawię !
A co z :
Wywalić ? czy zostaiwć ? ( tylko nie ma gwarancji że się "krateczki" w 100% zgodzą z tłem )Cytat:
Napisał Djtermoz
Proponuje tylko wyrzucic te szara ramke wokol logo...
Wywal - nawet jeśli krateczki sie nie zgadzaja to kto to zauważy ? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Logo calkiem spoko :) Ale trzeba by poprawic "APATATOW" na "APARATOW" :)
Pozdro,
Lukasz
Wersja finalna poprawiona.
Wielkie dzięki za uznanie :)
a jesli mozna to zapytam ;)
dlaczeo gdy wybierzemy skorke: default style, to nie ma zadnego loga?
mi jakos surowo brzmi "forum uzytkownikow aparatow marki canon"
czy nie lepij brzmi "forum uzytkownikow aparatow" ? albo po prostu "forum fotograficzne"
Może masz trochę racji - jakoś tak bardzo poważne jest to brzmienie - ale z drugiej strony chyba nie chcemy być cool i trendy ?:)
nie nie absolutnie :). Mysle raczej o czyms takim mniej kłujacym w oczy.Cytat:
Zamieszczone przez hazan
Chociaż nie wiem czy nie jestesmy trendy skoro mamy "Canon Board" ;)
Moris logo jest naprawde fajne.
Cytat:
Zamieszczone przez hazan
A jakby to forum było profi to by było czarne, a tak to jest srebrne :wink:
8-)Cytat:
Napisał Tpop
Moris logo jest naprawde fajne.
No to teraz pewnie będzie fajniej albo jeszcze większy "mętlik" ;) ale zerknijmy :
Pozdrawiam
P.s. Chyba jednak racja ... jak na moje oko jest lepiej.
P.s.2 - Czy jest sens i potrzeba robienie go pod Default Style ???
Dla mnie BOMBA!
Ta a potem na nas spadnie obowiazek przerzucania postow nie o Canonach tam gdzie trzeba :? .
Proponuje zostawic - forum jest z zalozenia o Canonowej fotografii 8) .
Chyba ze : Canonierów forum fotograficzne albo jakis inny takowy bohomazik? :mrgreen:
Z tych samych powodow co Vitez uwazam, ze poprzednia wersja logo autorstwa Morisa jest lepsza.
No juz nie przesadzaj :-? To takie szukanie problemu na sile, tam gdzie go nie ma.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
ale takie cos jest niezleCytat:
Zamieszczone przez Vitez
logo bajerka :) pasuje do nowego layoutu
a moze:
forum fotoCANONiczne
to by bylo nie tylko trendy i cool ale takze jazzy :mrgreen:
Wiec wer. dla tych z Was którzy wolą "...trendy i cool ale takze jazzy"Cytat:
Napisał Jac
to by bylo nie tylko trendy i cool ale takze jazzy
Może kiedyś będzie taka możliwość aby każdy mógł ustawić sobie takie logo jakie chce :mrgreen:
Pozdrawiam
P.s. A kto wie może wszystkim się spodoba ;) :confused:
IMO: Ogólnie fajne. Trochę rzuca się w oczy zjazd tytułu w prawo 1)C 2)anon 3)B 4)oard.info - pozostałbym przy max dwóch wysokościach czcionek. Podobnie w podpisie - podwójne wyróżnienie - raz kolorem i drugi raz wielkością to dla mnie nadmiar wrażeń - osobiście zostawiłbym tylko kolor.
A ... i jeszcze zrezygnowałby ze strzałek po bokach, bo chyba nic nie wnoszą - wtedy napis można by było rozciągnąć.
Po prostu lubię proste, funkcjonalne formy 8-)
Fu, paskudztwo.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Tylko, ze u mnie wciaz wyswietlaja sie te nieszczesne "apataty".
Pszczoła, to twoj cache. Refresh
Odswierzylem i usunalem fizycznie zawartosc cachu z hdd. No i teraz wyswiatla mi sie stare logo ;-). Wydaje mi sie, ze to sprawka serwera proxy, z ktorego korzystam. Smiesznie jest.
Dobrze ze na stare forum nie postujesz :DCytat:
Zamieszczone przez Pszczola
Moge troche pomarudzic? ;-)
1. Cien jest zly - powinien byc jasniejszy i bardziej odsuniety od liter. W tej chwili zamiast sprawiac wrazenie trzeciego wymiaru jedynie rozmywa krawedzie liter.
2. Za duzo krojow pisma. To tak, jakby ktos na sile probowal ugotowac cos slodkiego i slonego zarazem... nigdy smaczne nie wyjdzie ;-) Jesli juz Swiss w tytule forum, to i w podtytule. Albo ten AvantGarde... pora sie zdecydowac ;-)
3. Strzalki kompletnie nic nie wnosza - bardziej pelnia role ostatniej deski ratunku dla inwencji autora niz uzasadnionych i przemyslanych ozdobnikow ;-)
4. Uciete z lewej strony logo Canon - to niemal profanacja ;-) Zrozumialbym jeszcze (choc niechetnie :wink: ), gdyby byla to krawedz obrazka... ale do krawedzi jeszcze daleko... niedbalstwo po prostu ;-)
5. Brak wyrownania do tabelki... kupy sie to nie trzyma.
P.S.
Uwagi odnosza sie oczywiscie to wiszacego na gorze naglowka - ta "fotoCANONiczna" propozycja jest (jak to Tomek slusznie zauwazyl) tak paskudna, ze nie biore jej w ogole pod uwage ;-)
To ja też jeszcze trochę pomarudzę :) Po zastanowieniu - zrezygnowałbym z .info - w końcu nic nie wnosi. I zgadzam się z całością posta kavoo a szczególnie we fragmencie dotyczącym różnych czcionek.
Czepiacie sie ;). A co ma wiecej wnosic? Co bys chciał zeby wnosilo? Jest przeciez czescia nazwy domeny.Cytat:
Zamieszczone przez Paul
Po prostu nazwa forum brzmi Canon Board i nic więcej nie potrzeba. Dodawanie .info jest jak stosowanie w logotypie dodatku S.A. albo jakby ktoś dopisał nazwę ulicy na której jest biuro :smile: Poza tym kiedyś możemy chcieć zmienić domenę - np. na org.pl co wtedy?Cytat:
Zamieszczone przez tpop
A swoją drogą, może powinniśmy dodać, że forum jest polskie - szczególnie, że "board" może zmylić :-D
Skad mozesz wiedziec ze nie ma? Moderowales kiedys tutaj?Cytat:
Zamieszczone przez tpop
wiele jest postow niezauwazalnie przez was - uzytkownikow - przenoszonych do odpowiednich podforow... naprawde wiele. Wiec mi nie wciskaj ze problemu nie ma bo jakos czuje sie o wiele bardziej na silach niz ty stwierdzic ze problem niewlasciwego postowania JEST - szczegolnie nietrafianie z podkategoriami, czyli wlasnie dyskusje o aparatach innych firm w podforach kompaktow Canona czy dSLR (niezgodnie z regulaminem) - i to trzeba przenosic by balaganu nie bylo, i jest z tym sporo roboty - musisz mi niestety uwierzyc :p
Dlatego jestem przeciw uogolanianiu logo naszego forum - bo jest ono z zalozenia Canonowe fotograficzne a nie tylko fotograficzne.
W odpowiedzi na sugestie Kavoo oraz Paul :
A kto powiedział że to jest wersja finalna, czekałem na takie sugestie :neutral:
... no i czekam na ewentualne dalsze :p
Jest problem z dobrym cieniowaniem dlatego 2 wersje.
Oto druga :
Cien jest nadal za ciemny, bardziej brud przypomina. Multiply 45% w zupelnosci wystarczy (w tej chwili zdaje sie byc w okolicach defaultowego 75%). Outline wokol Board.info niepotrzebny, jak oslabisz cien to litery beda sie wystarczajaco od niego odcinaly.
Moris nie przejmuj się ta wersja, która jest wstawiona na forum (pierwsza) jest najlepsza właśnie z tym płytki cieniem ;) :lol:
Widzisz Kavoo, tak się składa że Multiply jest dokładnie na 45% a po zlikwidowaniu Outline wokół Board daje wynik jak w załączeniu ...Cytat:
Napisał Kavoo
Cien jest nadal za ciemny, bardziej brud przypomina. Multiply 45% w zupelnosci wystarczy (w tej chwili zdaje sie byc w okolicach defaultowego 75%). Outline wokol Board.info niepotrzebny, jak oslabisz cien to litery beda sie wystarczajaco od niego odcinaly.
Ale skoro tak uważasz to trudno mi z Tobą polemizować gdyż wydaje się że jesteś ekspertem w tej dziedzinie :???: a ja tylko amatorsko coś czasem skrobnę. :oops:
Niemniej to Administratorzy zdecydują którą wersję umieszczą i wiem że zdają sobie sprawę iż nie da się wszystkim dogodzić :mrgreen:
Nie przejmuję się, chociaż z drugiej strony chciałbym aby wersja ostateczna podobała się możliwie największej liczbie użytkowiników tego forum.Cytat:
Napisał Cychol
Moris nie przejmuj się ta wersja, która jest wstawiona na forum (pierwsza) jest najlepsza właśnie z tym płytki cieniem
Jestem takiego samego zdania, a moim zamiarem nie do końca było stworzenie wrażenia trzeciego wymiaru.
Pozdrawiam
Moris
No to nie wiem, moze masz jakiegos innego Photoshopa ;-), bo u mnie multiply 45% wyglada tak, jak na zalaczonym picku :)Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Bez przesady z tym ekspertem ;-) Pracuje jako grafik nascie lat, wiec pare nawykow mam i pewne rzeczy dostrzegam, ale ekspertem bym siebie nie nazwal ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Moris
A czy logo które jest obecnie wam sie nie podoba ? - pytam dlatego ze upieszac mozna cały czas ale trzeba sie tez na cos zdecydowac nieprawda ?
Kavoo a mam pytanie nie miał byś chwili czasu na zrobienie nam przyciskow do forum ? - przydały by sie jakies gustowne i pasujace do całosci a takich nie zndjde w necie.