Ja raz byłem na wypadzie, ale wyniki są takie sobie średnie. To jeszcze nie to. Jutro spróbuję znów wstać wcześnie... :?
Wersja do druku
Ja raz byłem na wypadzie, ale wyniki są takie sobie średnie. To jeszcze nie to. Jutro spróbuję znów wstać wcześnie... :?
Jest tragedia, jeśli chodzi o pogodę.
Dziś wstaję, patrzę przez okno i :???: Na szczęście być może w sobotę będą niezłe warunki.
Polecam Wam tę stronę : http://meteo.icm.edu.pl/
Uaktualnia się raz na kilka godzin i zazwyczaj następny dzień się sprawdza o ile nie ma szybkich zmian pogody :wink:
ja juz zaliczylem wszystkie świty które chciałem... skany odbieram wkrótce, mam nadzieje ze będą dobre bo na następną rolkę juz nie ma kasy :)
Ja dziś zaliczyłem poranek. Skany będą gotowe na wtorek. Mam tylko nadzieję, że migawka i pomiar światła działają poprawnie, bo to dopiero pierwsza rolka nim zrobiona :-)
Uprzejmie informuję, iż popełniłem już zdjęcie na battle... a Wam jak idzie? :)
Ja też już jestem gotowy. Później wieczorem wyślę na battlowego mail'a. Dużo fajniejszy kadr wpadł mi do głowy już po zwinięciu filmu do kasetki, ale to też chyba nie jest tragiczne :-D
edit: Już wysłane.
No dopsz.... też już coś popełniłem, dziś rano. Zobaczymy co z tego g... wyjdzie.
poszło
Ja mam dopiero 1/3 rolki zrobione ... no ale jakoś musze się wyrobić do końca miesiąca :neutral:
Panowie, termin upływa jutro... wszyscy juz zrealizowali swoje koncepcje i powrzucali zdjęcia? :)
Ja jestem gotów. Zdjęcie wysłane.
O kurczę... czy mogę prosić o dodatkowy dzień? Nie zdążę tego zeskanować...
Ok, proponuje przedłużyć do jutra do 20-tej.
Dzięki, w ten sposób na pewno się wyrobię :) Pozdro
No, do końca pozostało już jedynie 765000 klapnięć migawki marka III :mrgreen:
Poszło. Ale będzie tragedia :/
A tak na zachętę, fotka, którą odrzuciłem, bo nie widać, że w wielkim mieście :) Tytuł zdjęcia: "wychuchane":mrgreen:
http://img488.imageshack.us/img488/7294/f1000031xp7.jpg
Po zakończeniu głosowania też pokaże tą odrzuconą, którą tak niedoświetliłem, że aby było ok, to musiałby pół zdjęcia dorysować w PSie :mrgreen:
ja tam chyba jestem jedyny zadowolony :D ... marudzicie pewnie :)
Zadowolony, bo jeszcze głosowania nie było :mrgreen: ;)
ciekawe kto będzie zadowolony za tydzień ;>
to moje pierwsze battle i trzeba przyznac, że emocje o niebo większe niż na jakiś fotogaleriach :)
Ojojoj... moja to tragedia, nie to co chciałem zrobić... Zamysł miałem inny a wyszło tak, że aż wstyd pokazywać, no ale przecież nie wycofam się :P .
PS. Zaraz wysyłam.
Wszyscy biadolą, ja wiedziałem że tak będzie... ja wiedziałem :grin:
Już tylko 1 i 1/2 h, nie mogę się doczekać ;)
Morał: no UV, no problem ;-) Swoja droga, case, przeciez w wizjerze widać czy jest zółto czy nie... choć jak sie zrywa czlowiek z rana na foty to nie zawsze wszystko do niego dociera :)
Wysłane :mrgreen:
No to zaczynamy ;-)
Ja większość rolki świadomie jechałem bez żółtego, bo mi ewidentnie światła brakowało :-)
No ja bym dał radę, bo wszystko ze statywu i z wężykiem. Mało tego, miałem poszaleć nawet z czerwonym :P
Mnie długie czasy zupełnie do koncepcji nie pasowały... a tak swoją drogą czerwony po ciemku... ciekawy pomysł ;-)
dzięki wielkie :)
Nie głosuję na swoje :P
uwazam ze jedynka najlepiej ukazuje PORANEK a poza tym drugie zdjecie jest najbardziej efektowne ale jednak... hm nie emanuje porankiem tak jak jedynka :)
najlepsze z wystawionych zdjeć jest drugie, i nie ma co dyskutować na ten temat. najlepiej obrazuje poranek w mieście z wszystkich wysłanych prac.
nie ważny jest kolor żeby zobaczyć "kolory poranka" najwazniejszy jest pomysł i technika a tym wykazał się autor.
No cóż nie będę oryginalny mnie równierz najbardziej podobają się zdjęcia nr 1 i 2.
Za jedynką przemawia keg (kega?)piwa bo jak mówią "piwo z rana jak smietana" (-:
IMHO najlepiej poranek w mieście pokazuje zdjęcie numer 4. Technicznie idealne nie jest, można by rzec, że słabe. Ale dobry moment, korek, gazeciarz, samochód - wszystko co kojarzy mi się z porankiem w mieście - warszawskim porankiem, zatkanym miastem, gazetą za darmochę, itp. Kadr mi nie leży. Z głosem się jeszcze wstrzymam, ale narazie faworyt 4. Za ten moment. Nie za jakość;)
a ja krotki i zwiezle: zdecydowanie nr 1