Wrzucone.
Wrzucone.
Korzystając z dodatkowego czasu wysłałem trochę inną wersję swojego foto. Już mnie zżera ciekawość co wymyśliliście :-)
Ja będę obstawiał tyły-nic specjalnego nie wymyśliłem:p Mnie się MMM nie musisz bać;) Wszyscy już wrzucili? To teraz czekamy do 20 na jakiegoś miłego admina;)
A ja tylko ciutek poprawiłem postprocessing. To już chyba wszyscy jak dobrze liczę. Schabu - wrzuciłeś ?
To battle uświadomiło mi, że przyjemne zdjęcia można przy małym nakładzie środków zrobić;)
MMM zawsze takie batle to takie małe wyzwanie fotograficzne, nowe doświadczenie... niestety.... znowu wydatki... trzeba zrobić sobie mini studio.
wrzucilem wczoraj - specjalnie skacowany wstalem przed 12.a kurde moglem pospac:)
No to kurde wystawiać, wystawiać.....
Zgłosiłem nas do moderatora, niedługo powinno być ;)
Specjalnie uciekli;) Jak są potrzebni to ich nie ma:p Albo status mają na niewidoczny:D
Macie, bawcie się: http://canon-board.info/showthread.php?t=18419 ;)
Dzięki Tomku :)
oj będzie ostra walka... 1, 2, 7, 8 - najlepsze z tym że 7 i 8 wymiatają, między nimi stoczy się walka - ja sie jeszcze chwilą wstrzymam ;) powodzenia
7 i 8 moim zdaniem najlepsze, ale i 6stka fajna. No jest jazdeczka :)
Fajne foty;) Już widzę, że obstawiam dalsze miejsca:p Znowu za wysoki jak dla mnie poziom bitwy:p
na 7 głosowałem, zastanawiałem się też nad 3 bo też fajne wesołe. 8 troche za bardzo przesadzona ;) chyba najgorzej wypadły 4,5,6 . Ogólne dość wysoki poziom zdjęć ;)
moja ocena dla 7
a u mnie nr 6 sie nie wyswietla:(
ja sie narazie nie wypowiadam bo jeszcze ktos sie moze na mnie wkurzyc za czarny PR etc ;)
Mnie interesują ogniskowe i obiektywy, którymi robiliśmy te fotki. Bo rezultaty są skrajnie różne. Podajemy teraz, czy czekamy do zakończenia battle'a?
ja moge zdradzic czym robilem. canonem hehe...:D
nie no -serio moge podac, nie przeszkadza mi to. poza tym powiem jak Giertych - publikacja sondazy przed wyborczych stymuluje wynikii!!:D
efs 10-22
efs 18-55 mm
17-40 na pelnej klatce
sigma 10-20
no muszę przyznać, ze zdjęcia 7 i 8 jak dla mnie rewelka :D
ef-s 10-22
i widzę że dałem d**y! Zrobiłem dwa zdjęcia i zastanawiałem się czy nie wystawić tego: :twisted: :twisted: :twisted:
d*** nie tylko ty dałeś:p Trochę mnie dziwi to jak się oceny rozkładają;)
normalnie - nie oplaca sie przeciez juz glosowac na slabszych bo oznacza to zmarnowany glos;)
KIT 18-55mm
A zwycięzca jest już chyba znany. Emocjonująca będzie walka o pozostałe miejsca na pudle :mrgreen:
Edit: No dobra dwóch zwycięzców. Walka odbedzie sie o brąz
8 :) 5 straszna kiszka...
Głosowałem na 3 - szeroki kąt został tu fajnie użyty do pokazania emocji, dynamika przedstawienia dobrze oddaje dynamiczny charakter muzyki, słusznie dobrana kontrastowość. Konsonans ww. elementów tworzy bardzo konsekwentny efekt.
Co do liderów - 7 ma odrażającą kolorystykę, kompozycyjnie jest mz. niezadecydowane, jest jedynie efekciarskie, ale efekty nie tworzą spójnego przekazu.
W 8-ce nie można nie docenić perfekcji technicznej, świetnej stylizacji, umiejętnego operowania światłem i tego, że jest b. dobrze obmyślone, ale... mi cholernie kojarzy się z fotografią stockową, w katalogach widziałem takich zdjęć miliony, można znaleźć takie na każdą okazję i każde jest na tym nieszczęsnym białym tle, by można go było łatwiej użyć, bądź wyciąć. I przez to nieprzyjemne wrażenie pewnej sztampowości przegrywa w moim odczuciu z trójką.
Acha - to z rowerem bezkonkurencyjnie najlepsze. To jest to, o co wg. mnie chodzi w portrecie (niezależnie od tego czym robionym) - przekazanie pewnej prawdy o osobie portretowanej. Warsztatowo nienaganne, po prostu kawał dobrej fotografii.
Mi bardzo przypadła do gustu 6.Drugi plan jest interesujący.Jednak zagłosowałem na ostatnie bo po prostu jest niesamowicie dopracowane.A 7 mi się kompletnie nie podoba bo moim zdaniem jest poPSute.
Może spróbuj ctrl+f5 (wtedy przeładowuje stronę całkowicie)...
Może to i lepiej? Naprawdę :wink:
:shock:
A 6'tka nie? :shock:
Spoko Festyk, nie stresuj się ;-)
No i na koniec, tradycyjnie, nie ma sensu mówić na co głosowałem :-)
O gustach się nie dyskutuje;) Mi się nr 6 podoba i naprawdę nie widzę aż takiego użycia PS jak w 7.
4, ujęła mnie prostota portretu, światło i umiejętność uchwycenia spojrzenia.
ale kilka jest równie dobrych
powodzenia
Mnie poprawna trójka nie wzruszyła jako konkursowe. Próby przyciemniania nieba w 6. wypadły fatalnie- a mogło być świetnie. .... 7.- superpomysł, ale przegrywa z ósemką, na którą oddałbym nawet dwa głosy. Powodzenia wszystkim :)
Festyk , w 7. użycie PSa było świadomie zamierzone już w fazie planowania treści zdjęcia , natomiast w 6. wygląda to, jak próba ratowania przepalonego nieba. Tak to widzę :)
Jasna **** !!!
Ale daliście czadu, zdjęcia sa kapitalne, kurcze baaaaaardzo trudno wybrać najlepsze.
GRATULACJE uczestnikom, jedna z lepszych batalii!!!!!
Dziękuję wszystkim za głosy na mój muchozol, a pozostałym uczestnikom bitwy za zdjęcia które zapewniły emocje do samego końca.
<yupi>
Gratuluje zwycięzcy, którym jest...? EDIT: MMM Poza tym ciekaw jestem kto jest autorem fotki nr 7 z którą stoczyłem (naszczęście zwycięski ;) ) bój o drugie miejsce. Dziękuje wszystkim uczestnikom za battla i wszystkim którzy głosowali na moją "Didżejkę". A co do zwycięskiej fotki to pomysł genialny, kadr znakomity tylko, że mi sie światełko za bardzo nie podoba na twarzy i rękach. Pozdrawiam
Siódemka jest Jacka
http://jacab1.fotogalerie.pl/
Gratuluję Jacku, myślałem na początku że wygrasz :)
To moja fotka jest numer 4. Tak jak wcześniej wspominałem będę obstawiał tyly i je obstawiałem;) Chciałem zrobić, żeby oko było większę, ale KIT nie pozwala na takie zbliżenia;) No, ale przynajmniej odkryłem, że jedna lampka wystarczy do zrobienia całkiem fajnej foty. Wam się średnio podoba, ale mi bardzo;) Pozdrawiam wszystkich uczestników i gratuluje zwycięzcom!
I jedna moja fotka z sesyjki przygotowawczej.
Gratulacje Marku... musimy kiedyś to powtórzyć :)
Sorki za jakość mojego zdjęcia, ale nie miałem chwilowo do dyspozycji lamp studyjnych... trzeba było radzić sobie lampą wbudowaną i zewnętrzną... Następnym razem bardziej się przyłożę i nie bedę focił w ostatniej chwili...
Dziękuję za głosy...
pozdr