Indetyfikatorki to my mamy;D A kamizelki? Hmm... Diodak zorganizuje akcje i zakupi wszystkim:D
Wersja do druku
Indetyfikatorki to my mamy;D A kamizelki? Hmm... Diodak zorganizuje akcje i zakupi wszystkim:D
Witam :) ja jednak byłbym za przyrodą jeziorkiem i mgiełką :D
Tak, jest tam zajefajnie, ale trzeba mieć lepszy sprzęt by tam coś zdziałać.. Tak fotograficzny jak i "odzieżowy" Wodery mile widziane.. No i tam raczej ciężko byłoby coś zdziałać w grupie nastoosobowej. Dookoła(70%obwodu) zbiornika jest wąska ścieżka często gęsto zarośnięta i zalana wodą/błotem :)
Kilka kilometrów wczesniej w miasteczu młochów jest bardzo łądny park z siecią stawów wyspą mostem z cegły i pałacykiem w którym chyba teraz ktoś urzęduje. Kiedyś może nadal był tam potocznie nazywany 'Instytut Ziemniaka"
Tu jest onfo o zbiorniku w krakowianach
http://canon-board.info/showthread.php?t=9251
A tutaj jest wycinek z google earth z Młochowa - łatwiejsza wersja Krakowian
Ja ja tam tam :D
hehe nu nu nu nu
eeee.... fajnie, ale z kitem tam nie zaszaleję... ani z 55-200... :(
na tym drugim - Młochów to Kit w sam raz jest.. Widoczki parkowe i tyle.. Ptaków tam nie ma no może jakieś kaczki krzyżówki...
To może ustawiamy się w centrum np. o 20 i szwędamy sie po mieście? Coś w stylu nocne życie miasta?:D Taka najbardziej bananowa propozycja, a fajne fotki mogą wyjść. Wogóle mało zdjęć w necie jest z nocnej Warszawy, z centrum. Wogóle z całej.
No niestety tak jak przypuszczałem, po mimo znajomości nie udało się .Od 2001 roku panuje tam strasznie restrykcyjnie prawo.
Chyba pomysł Mungo będzie najlepszy, nie ma jak to free run :P
Pomysł na free run jest całkiem ciekawy a w grupie dość bezpieczny. Zwłaszcza fajnie wyglądają biurowce przy Rondzie ONZ. Może jednak warto nakreślić jakąś trasę marszu, bo z doświadczenia wiem, że bez nawet prowizorycznego planu wszystko się sypie. Na sobotę może wykorzystajmy pomysł Routlaw'a.
Oddech nie marudź, coś Ci pożyczę do tele.
hehe... nie marudzę :) piszę się na cokolwiek i gdziekolwiek :) Nie mogę zawieść moich najgorętrzych fanów :)
Właśnie o to centrum mi chodziło. Rondo ONZ i okolice. Jak się rozkręcimy to i na centralny możemy skoczyć, które wbrew pozorom jest bezpieczny. Na każdym peronie są patrole policyjne, wszędzie kamery, itp. Warszawa XXI wieku z Centralnym w centrum:D Mogę spróbować nakreślić jakąś trasę z nowoczesnym budownictwem, jednak wolałbym tego nie robić sam, a najlepiej jakby to zrobił ktoś kto Warszawe zna jak własną kieszeń:D
Jako Warszawiak z dużą sympatią i zaciekawieniem czytam o Waszych propozycjach plenerowych. Zdradzę Wam miejsce (nieco poza Warszawą) w które można się wybrać i zobaczyć nieco ciekawej przyrody. Jest to Jezioro Torfy przy Karczewiu - Mazowiecki Park Krajobrazowy. Miejsce nieco odludne - ale bez przesady - w lecie spotkałem tam zapalonego fotografa-przyrodnika oczywiście z setką fotografii w sakwie rowerowej. Polecam. :)
Link:
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=e...21698&t=h&om=1
j. Torfy to ten ciemny kształt w środku (google nie ma dobrej rozdzielczości sceny satelitarnej obejmującej te miejsce).
Stamtąd macie już tylko rzut beretem do Całowania - tereny podmokłe z ptactwem - przy czym to raczej temat na wiosnę bardziej.
Poniżej - j. Torfy (Karczew)
No i to mi się podoba. Routlaw z tego co wcześniej pisał też się do nich przymierzał. Tak więc walę kolokwium i mimo, że moje umiejętności nie pozwalają nawet na sfotografowanie stodoły wypchanej sianem, to z chęcią ruszę na biurowce na rondzie ONZ :smile:Cytat:
Zamieszczone przez Mungo
Albo zmienić WB na kompie:p BTW czy ktoś zna dobrze warszawskie wieżowce? Ja tylko mniej więcej wiem, gdzie jest ich największe zagęszczenie. Kto się piszę na focenie wieżowców?
Google znaja jak sie ich zapyta o 'warszawskie wieżowce' , przyklad: http://miasta.gazeta.pl/warszawa/0,72815.html
to jest ten plener? jakis plan? bo bym sie przejechal do W-wy....
Dzisiaj powinien się pojawić plan fotografowania wiezowców;) Mam nadzieję, że znajdę chwilkę na zrobienie tego i wszystkim się spodoba:) Tylko, czy wieżowce można fotografować od środka, czy tylko od zewnątrz? Jak to jest?
Wystartowalibyśmy spod Pałacu Kultury i Nauki. Tam są strzeżone parkingi, więc z parkowaniem problemu być nie powinno. Następnie przejdziemy kawałek Marszałkowską, podczas którego będziemy mogli wymienić się poglądami i pomysłami na zdjęcia. Dochodzimy do skrzyżowania z Alejami Jerozolimskimi i tam są dwie rzeczy do fotografowania - Rotunda i Novotel, który jest zdecydowanie ładniejszy;) Poobkrążamy trochę Novotel i Jerozolimskimi skierujemy się w stronę Dworca Centralnego. Po drodze będzie ładnie oświetlony Polonia Palace - kamienica - hotel, w której mieszkały kandydatki na Miss World. Tu, gdzie jest napis Marriott stoją dwa bliźniacze wieżowce. Moim zdaniem pięknością nie grzeszą, ale może da się jakoś fajnie sfotografować. Następnie możemy skoczyć na Centralny. Będziemy przechodzić obok Złotych Tarasów-najpierw z jednej a potem z drugiej strony, bo do środka jeszcze wejść nie można. Nie wiem tylko, czy są one jakoś w nocy oświetlone. Kawałek Aleją Jana Pawła II – nie pamiętam, czy są tam jakieś ciekawe budynki, ale na pewno już przy rondzie ONZ są. Z ronda ONZ rzut beretem do Atrium-także ciekawy budynek. Wracamy ul. Świętokrzyską i Emilii Plater, gdzie jest istne centrum wysokich budynków: Hotel Inter Continental: http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,72815,3291866.html , Warszawskie Centrum Finansowe i kilka innych wyższych budynków: http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,72815,3291838.html . Obejdziemy także z drugiej strony Złote Tarasy.
Start proponuję na godz. 19. Czy wszyscy dojadą? Jeśli nie, to jakie inne terminy proponujecie?
kawał dobrej roboty :)
Piszesz się? Tylko ty, czy ktoś jeszcze? Teraz organizację pozostawiam oddechowi, którego bym poprosił o zrobienie takiej ładnej listy jak ostatnio i ustaleniu dokładnego terminu:)
ja bym z chęcią też wpadł
Listę mogę zrobić, ale co do organizacji, to tym razem chyba nie dam rady się tematem zając. Delikatnie mówiąc mam zapier.... w pracy. Wracam do domu i padam na gębę.
Ale jeśli będziesz potrzebował jakiejś pomocy pisz śmiało. Postaram się pomóc.
I po ostatnie piszę się a każdy plener w okolicach warszawy jak i w niej samej :)
Tym razem wejściówek nie potrzeba, więc może wystarczy ustalić godzinę spotkania i po frytach. Jak jest z wjazdem wieczorno-nocnym na PKiN?
To dokładnie tak samo jak, tylko że ja w szkole... No, ale mimo wszystko spróbuję się tym zająć, w kwestii wieżowców od środka. Chociaż sam nie wiem... Czy to przypadkiem nie za dużo zachodu? Może wybierzcie jeden, do którego byście chcieli wejść i wtedy coś spróbuję pokombinować;)
Nie wiem jak sie to ma do trasy wyznaczonej przez mungo, ale może takie obiekty byśmy także starali się uwiecznić:
1. Pomnik nieznanego żołnierza
2. Hotel Bristol
Nocą są podobno fajnie oświetlone.
dalo by sie - tylko nie wiem czy kazdy da rade na pare km spacerku ;-) albo zrobic to tak ze nie bedziemy chodzic w kolko, czyli w jednym miejscu zostawimy polowe samochodow pojedziemy w drugie i pojdziemy w tras do piwerwszych samochodow ;-) a pozniej po drugie samochody ;-) albo rozbic to na dwa plenerki - jeden nowoczesny drugi sentymentalny?
W centrum do wszystkiego blisko. Hotel Bristol-wstyd się przyznać, ale średnio wiem, gdzie to jest... Na Krakowskim Przedmieściu? Można zrobić tę trasę co mi się udało wyznaczyć, a potem podjechać ok. 1 km na Plac Piłsudskiego. Preferowałbym spacerek, ale nie każdy lubi chodzić;) O której proponujecie start?
Jac-ta trasa wyznaczona przeze mnie ma ok. 3,5 km wg google earth. To chyba dużo nie jest jak na kilka godzin łażenia;) Pozatym kto powiedział, że całą musimy zrobić?
Oddech- na plac Piłsudskiego jest 1,3 km spod PKiN, a do Bristolu trzeba dorzucić jeszcze 300m(jeśli on znajduje się w tym miejscu, w którym myślę;) )
całkiem nidaleko jest gmach sądu (koło pomnika powastania warszawskiego) jest fajnie podświetlony ale ta strona tylnia nie widoczna od ulicy, jest też calkiem fajna wodna posadzka, w nocy fajnie to wygląda
wg mnie jedynym punktem programu powinno być miejsce spotkania + godzina.
Potem samo się wszystko wyjaśni :P
Pomysły, pomysłi i jeszcze raz dużo pomysłów.
Proszę pomyślcie nad kilkoma zagadnieniami związanymi z plenerem w piątkowy wieczór w Warszawie.
Po pierwsze będzie dużo ludzi, więc przyjemność fotografowania i ilość wolnego miejsca do stawiania nóg będzie mocno ograniczona.
Po drugie będzie zupełnie ciemno czyli tracimy snowborderowe światło.
Jeśli jednak koniecznie chcemy fotografować według planu Mungo to proponuję aby taki plan zrealizować we wczesnych godzinach porannych, np. miedzy 5.30 a 8.00 w sobotę. Druga sugestia to realizacja tego planu w jakis mroźniejszy dzień kiedy będzie większa przejrzystość powietrza, bo niestety teraz z przejrzystością nie najlepiej.
Uważam, że dla propozycji Warszawa nocą - wieżowce alternatywą może być i skłaniam się do niej, to co zaproponował Routlaw z realizacją w sobotę rano. Zbiórka 6.30 jak zwykle pod wiaduktami na Czerniakowskiej.
Genialnie by było, gdyby była taka mgiełka jak ta, kiedy byliśmy w zajezdni. Plenerek o 6 rano to nie dla mnie;) Wtedy was opuszczę. Ale wieżowcę nie uciekną, więc można poczekać;)
Mungo nie koniecznie byłaby taka ciekawa, często bywam w centrum i obserwuję wieżowce. Myślę, że opcja z sobotnim porankiem może być ciekawsza. Nie mniej czekam na Wasze uwagi i propozycje.
A próbowaliście fotografować osiedle studenckie "Przyjaźń", czyli baraczki na Jelonkach? Myślę, że nie mniej ciekawe niż jakieś tam wieżowce...choć nie wiem, czy nie lepiej byłoby poczekac do zimy, jak będzie leżał na tym wszystkim śnieg :)
CASE chyba pierwszy raz w czymś się zgadzasz z nami na forum. Masz całkowitą rację, że z wieżowcami warto zaczekać do zimy ze śniegiem. Na razie warto złapać tematy związane z przyrodą poza stolicą.
Jaki tam pierwszy raz.... po prostu nie wszyscy umieją uwaznie czytac ;) Ale to fakt, uważam, że lepiej będzie tak właśnie zrobić :)
Routlaw, myślę, że przedstawiłeś bardzo ciekawy plan na plener w sobotę rano. Myślę, że moglibyśmy spotkać się o 7.00 w miejscu przez Ciebie wyznaczonym i rozpocząć spacer po zaplanowanej trasie.
Kto z kolegów jest chetny na realizację tego pleneru?
Oczywiście nie wyklucza to małego spotkanka w piątkowy wieczór przy pifku :smile:
ja jestem chętny na sobotę rano, ale rownież fajnie by było przejść się na wieżowce w piątek wieczorem
Nie mam nic przeciwko wieżowcom, tyle, że nie ta pora dnia. Dobra pora zaczyna się około 23.00 - 0.00 a wówczas późno sończymy i nici z soboty.
Możemy się umówić na piątek na pogawędki przy szklaneczce, Pikczer i Oddech są dobrzy w te klocki.