AF na kitowym obiektywie pewnie będzie podobny w obu puszkach. Ciekaw jestem porównania AF z obiektywem o światełku 2,8 lub lepszym. Tu powinna być znaczna różnica.
Wersja do druku
AF na kitowym obiektywie pewnie będzie podobny w obu puszkach. Ciekaw jestem porównania AF z obiektywem o światełku 2,8 lub lepszym. Tu powinna być znaczna różnica.
Ciekawe czy Tamrony lepiej chodzą
i HSM nie piszczy w sigmach.. :D
I dziwie sie ze dalej jest tolerowany........:/Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
To dodam **** i cycki. Gdzie jest sample na iso 1600 ? :) To jak sa rozmieszczone guziki, że literki świeczą czarno na białym to ja już na zdjęciu widziałem :|
Cichy, zrób wycieczkę do Wrocławia z Tamronami i sprawdź czy rzeczywiscie AF poprawili ;-) bo podobno z 350 wariują na szerokim kącie jak niektórzy na forum twierdzą...
Nie rozumiem Twojego cynizmu, ani zbawiennej mocy 9 polowego AFa... Nigdy nie korzystalem ze wszystkich pół i nie bede bo uwazam ze to jest loteria. Czego oczekiwalem napisalem wyraznie i napisalem tez ze rozumiem ze jest to entry level.Cytat:
Zamieszczone przez solti
Mnie moje 7 Af pól w 350D spokojnnie wystarczy.....
Ale tu nie chodzi o ilosc punktow bo sporo osob pewnie i tak korzysta ze srodkowego. Tylko o to ze srodkoway wlasnie przy szklach F2.8 i jasniejszych robi sie krzyzowy, czyli potencjalnie szybszy i dokladniejszy.Cytat:
Zamieszczone przez Trolu
Wiec o ile przy kitowym obiektywie pewnie roznicy wielkiej nie bedzie, ani w szybkosci ani dokladnosci (bo "jaki kit jest widzi kazdy") to przy lepszych szklach roznica moze byc pozytywnie odczuwalna.
Moim skromnym zdaniem to jest duza roznica na plus.
A ze aparat IS w body nie ma?? Nie ma i pewnie miec nigdy nie bedzie. Tak samo jak u Nikona. To bylby w strzal we wlasne kolano (szkla IS).
Marcin
Nie zauważyłem jakiejś widocznej różnicy między 400D a 350D w szybkości działania AF ani na Kicie ani używając Tamrona. Mam za to takie wrażenie jakby 400D nieco rzadziej się gubił, ale to moze byc tylko wrazenie ;)
A gdzie ja napisalem ze chce IS w body? :P Ja chce większy wizjer...
Już sie nie moge doczekac! Minely 2 godz. ale to tylko przypomnienie! Nie bijcie mnie! :wink:Cytat:
Sample beda za ok godzinke. Wykonane Tamronem 17-50/2,8
Facet bezinteresownie robi dla nas test i stara sie odpowiedzieć na nasze każde nawet najgłupsze pytanie a co niektórzy zachowują sie jak gówniarze wszczynając głupie prowokacje....powinni dostać bana na ten wątek =]
W imieniu tych "kolegów" przepraszam i czekam z niecierpliwością na pierwsze zdjęcia! =)
No zdjecia juz sa, tylko nie mam za bardzo ich gdzie wrzucic, najpierw probowalem na fotosiku, ale tam jest rekompresja wiec mija sie z celem, imageshack to samo. Wrzucam na - troche wolny - serwer kolegi wlasnie. Wytrzymajcie ;)
To może w miedzy czasie napisz co testowałeś i z czym? =)
Myślałem,że ten 400D to będzie wielki skok w porównaniu z 350D,ale chyba wcale tak nie jest....
Oto pierwsze sample... 400D ustawienie Picture Style: Standard (czyli +3 do sharpness), 350D ustawienie: Parameter 2 (wszystko na 0). Najwyzsza rozdziałka, nawjwyższa jakość JPEG.
ISO 200:
350D Kwiatek Stacja
400D Kwiatek Stacja
ISO 1600:
350D Kwiatek Stacja
400D Kwiatek Stacja
A jako ciekawostke przygotowałem małe porównanie. Poniżej 100% cropy z oryginalnych zdjec otrzymanych 400D oraz UWAGA ze zdjęć 350D powiększonych do rozmiarów 400D w PS (bicubic). Powiększone 350D jest na górze, a 400D na dole... tak to nie pomyłka.
ISO 200: CROP1 CROP2
ISO 1600: CROPY1600
Zdjęcia robione przy tych samych warunkach z tym samym obiektywem ( Tamron 17-50/2,8 ) z taką samą przesłoną, wszystko jest w Exiffie. To teraz sie zacznie ;)
A jakim dokładnie obiektywem robiles zdjecia?
Z tej samej odleglosci?Na statywie czy bez?
A tak pozatym bardzo fajny test - choć niektore zdjecia jeszcze sie ładują DZIENKS!!! =)
p.s troche szkoda ,że tak zle zlapales ostrosc na 2 pierwszych zdjeciach kwiatków..może trzeba bylo ustawic wieksza wartosc przesłony??? =(
na przyszlosc staraj sie robic zdjecia na tych samych parametrach :)
A mi się nie ładują....:| Ale czekam :-D
.... jakie foty!!! oleee.... eeee.. nie ładuja mi się.... ale wierzę, ze jest ok ;)
Serwer chyba padł...
No przykro mi, starałem się :( Wybierzcie lidera a reszta niech się narazie wstrzyma, lider wstawi fotki na cos szybszego i bedzie ok, linki do nowej lokalizacji fotek prosze slac na priva, podmienie w swoim wczesniejszym poscie.
Ja zrezygnowalem :( Za dlugo, wogole nic nie idzie? Moze komus sie sciagnie to zobaczymy, ale dziekujemy za poswiecenie i relacje! :wink:
Kto ciągnie i przerzuca.
Serwerek padł.
coś mi tu brzydko pachnie...chyba fake =]
ja mam stacje na iso 1600 i 2 porównania.
ktos chce ?
Jak jest ktos chetny to na maila mu podrzuce, byle tylko mogl to dac na jakis znośny serwer :]
wrzuć cropy =)
mam nadzieje ,ze niedlugo zdjecia beda znów dostepne =)
Trolu poszło PW do Ciebie odnośnie serwera....
Pzdr.
Ja ze swojej stony bardzo dziękuję Ci Trolu za włożoną pracę, wysiłek oraz cierpliwość do naszej grupy.
trolu prześlij je mnie, mam pro serwer, podam linki - będą czynne do niedzieli,
najpierw wyślij mi maila od siebie, a ja podam ci pro maila
Co to jest pro mail? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez squirrel
cos jak zwykły mail tyle ze pro....
Pro mail to jak Dslr w apratach. Takie PROfi.
i co dostał ktoś zdjęcia od trola?
no przecierz pisałem ci ze zdążyłem zatargać stacje z 400 D na iso 1600
uprzedzam pytanie - z exifem
Mam wrażenie ogólne, że przebieranie nogami na widok nowego modelu aparatu do niczego nie prowadzi ...
Też mi się tak wydaje....ale pożyjemy zobaczymy =)
Driver to wrzuć na forum albo wyslij squirrelowi :)
Wyslalem juz maila do Squirrel'a ze zdjęciami... ale czy dojdzie? Whoy knows...
Na PRO maila :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez alien
McKane już sie kłade..tylko blagam nie strzelaj! :)
jestem po dwóch kawkach może to dlatego....;)Cytat:
Czy Ty aby sie aby za bardzo nie ekscytujesz
Trolu masz w planach jeszcze jakies fotki testowe?
Zdjecia robisz na statywie?Z tej samej odleglosci?