oj tam od razu szlifierka - szlifiereczka ot i tyle :mrgreen:
a tak powaznie - rzęzi sigmusia zdecydowanie za głosno...
Wersja do druku
oj tam od razu szlifierka - szlifiereczka ot i tyle :mrgreen:
a tak powaznie - rzęzi sigmusia zdecydowanie za głosno...
dźwięk dźwiękiem, mi nie przeszkadza ale którym obiektywem z 20d zrobie lepsze j jakości zdjęcia (ładne kolory, ostrość) i którym po prostu lepiej sie robi zdjecia
Czy nie warto poczekać i dozbierać trochę grosza do np. EF 70-300 F/4-5,6 IS?
Tomasz - 70-300 F/4-5,6 IS kosztuje 2500zł. Czyli 2,5 raza wiecej niż Sigma. No to ja wole narazie focić Sigmą, a z czasem sobie kupię 70-300 F/4-5,6 IS, ale podejrzewam że nastąpi to wtedy gdy zaczne z tego zarabiać. Nie widze potrzeby kupowania kilku obiektywow jesli sie nie zarabia z tego. Sigma MI poki co zdecydowanie wystarczy, Za 800zł lepszego szkiełka chyba nie ma.
owszem moglbym poczekac ,dolozyc ale po prostu to poki co dla mnie troche niemoralne wydawac 2500 na obiektyw hehe :) rownie dobrze pomyslalbym wtedy o 70-200 f4 L bo cena podobna
Cena podobna, ale L'ka jest "zaledwie" do 200 mm :)Cytat:
Zamieszczone przez sniper
Tak czy siak, ja bym jakoś spróbował skonfrontować Sigme z którymś z Canonów: EF 90-300 czy EF 100-300.
jedno pytanko odnośnie w/w Sigmy : co daje przełącznik na obiektywie : Normal/ Macro ?
W pozycji Normal możemy ostrzyć w przedziale 200-300mm z minimum 1,5m,po przełączeniu w tryb Macro ostrzenie zaczyna się od bodajże od 60cm.
@Richie:
Wspomnałeś, że na Optyczne.pl ma się ukazać test EF 100-300. Nie orientujesz się może kiedy?
Pytałem się Arka z Optyczne.pl i powiedział,ze są już po jego testach tylko teraz jest w fazie obróbki.Generalnie sporo sprzętu mają przetestowane i nie potrafi określić kiedy ukaże się jaki test. Musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać :(Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
Dzięki za info.